Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Кекс с розови листенцаСвежите листа от рози почистваме и разбиваме с миксер заедно с брашното на каша.
Разстиламе я, за да изпръхне. Отделяме белтъците и ги разбиваме със захарта на сняг.
Прибавяме към белтъците разбитите жълтъци и кашата...
23 Ноем.
Спагети с розови листенцаЧесънът се запържва, добавят се доматите, нарязаните листенца от розата и босилекът.
Овкусява се със солта и черният пипер. Държи се на огъня около 15 мин., като се добавя виното....
29 Юни
Любовен сладолед с розови листенцаЖълтъците се разбиват и се добавят към половината смес с розовите листенца. Разбърква си енергично, докато сместа не побелее....
11 Септ.
Уникални кифлички Листенца с плънкаС нож или по-добре с ножица, потопена в брашно, за да не лепне, се нарязват формите с по три разреза от двете страни, да се оформят листенца....
13 Август
2
Канела и розови листенца привличат любовтаЗа да ви обича винаги настоящият партньор, смесете една част сушен корен от перуника, половин част канела, половин част розови листенца и няколко капки масло Пачули....
28 Август
1
Листенца от коприва в хрупкава панировкаПреди да панираме листенцата от коприва трябва да се уверим, че температурата на мазнината е подходяща.
Потапяме ги от двете страни в сместа и пържим до приятно зачервяване....
02 Май
Как се правят захаросани лимонови кори?Приготвянето на захаросани лимонови корички или захаросани портокалови корички не е никак трудно, но е отнема сравнително дълго време....
25 Май
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеЗапочваме да добавяме горещия бульон на части, сипваме един черпак, бъркаме, докато се поеме от ориза в нашето апетитно ризото.
След това идва още 1 черпак и това се повтаря, докато се свари оризът....
25 Февр.
Мини кифлички ЛистенцаЗа разрязването им може да се ползва къдрав нож /резец, за да може листенцата да имат и къдраво оформление и отстрани, но въпреки това тя ще се загуби по време на печенето, или поне така стана при моите кифлички....
02 Дек.
Розови целувкиНакрая се добавя боята и отново се разбърква.
Върху продълговата тавичка, покрита с вестник, се правят розички. Целувките се слагат във фурна, която е предварително загрята за 10 мин. на 180 градуса да се сушат....
31 Май
3
Розовият цвят и розови цветя в градината за смелитеИ ако смятате, че розовия цвят се използва само за детски стаи на малки принцеси, ще разбием вашите илюзии.
Розовият цвят е многостранен: той може да бъде миловиден, натрапчив или съвременен....
10 Ноем.
Захаросани кестениЗахаросаните кестени може да сервирате като гарнитура към печено месо.
Кестените много си подхождат с пуешки пържоли....
25 Окт.
Захаросани ДюлиИзмиваме и почистваме дюлите. Нарязваме ги на кубчета.
Сипваме водата и захарта на котлона и кипваме. Добавяме и лимоновия сок и варим, докато сместа стане по-гъста.
Изсипваме дюлите в тавичка и ги заливаме със сиропа...
27 Март
Захаросани милинкиМаята активираме в малко топло мляко, 1 с.л. захар и малко брашно. Разбиваме яйцата и прибавяме останалото мляко.
Пресяваме брашното и добавяме всички продукти.
Замесваме меко тесто, което оставяме да втаса.
Оформяме...
25 Май
3
Захаросани плодовеТака приготвените резени се слагат в предварително загрята на 160 градуса фурна до поемането на захарта. След това фурната се намалява на 80 градуса и се сушат около 30-40 минути, без да се отваря вратичката....
14 Септ.
Захаросани прасковиНакрая се овалват в кристална захар и се нареждат в поднос. Може да се поставят и зелени листенца за декорация....
30 Юли
1
Захаросани кифличкиВсички продукти се разбъркват. Омесва се меко тесто. Оставя се да почине. От тестото се правят топки, които леко се точат на дължина.
Нареждат се в намазнена и набрашнена тава....
10 Февр.
Захаросани ОхлювиЛентите се навиват на охлюви, като горната им страна се потапя в захар.
Пекат се в умерена фурна до златисто-розово....
26 Януари
1
Захаросани ябълкиЩом се извадят се подреждат в плосък съд една до друга и се оставят да изстинат и да стегне захарта....
30 Окт.
Захаросани морковиМорковите се обелват и се режат на кубчета. Заливат се с вряла вода и се варят 2 минути. Отцеждат се, отварата се запазва. Морковите се заливат със студена вода и се отцеждат....
21 Юли
Захаросани орехиПъхнете ги да се изпекат в загряна на 170 градуса фурна, като непрекъснато ги наблюдавате, за да не прегорят....
28 Август
Захаросани фъстъциПо този начин ще се отделят и ще се покрият със захар а няма да се карамелизират и слепнат....
20 Окт.