Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Кекс с розови листенцаКекс с розови листенца
23 Ноем.
Свежите листа от рози почистваме и разбиваме с миксер заедно с брашното на каша. Разстиламе я, за да изпръхне. Отделяме белтъците и ги разбиваме със захарта на сняг. Прибавяме към белтъците разбитите жълтъци и кашата...
Сладко от розови листенцаСладко от розови листенца
24 Дек.
Сладкото от розови листенца е готово....
Спагети с розови листенцаСпагети с розови листенца
29 Юни
Чесънът се запържва, добавят се доматите, нарязаните листенца от розата и босилекът. Овкусява се със солта и черният пипер. Държи се на огъня около 15 мин., като се добавя виното....
Любовен сладолед с розови листенцаЛюбовен сладолед с розови листенца
11 Септ.
Жълтъците се разбиват и се добавят към половината смес с розовите листенца. Разбърква си енергично, докато сместа не побелее....
Уникални кифлички Листенца с плънкаУникални кифлички Листенца с плънка
13 Август
2
С нож или по-добре с ножица, потопена в брашно, за да не лепне, се нарязват формите с по три разреза от двете страни, да се оформят листенца....
Канела и розови листенца привличат любовтаКанела и розови листенца привличат любовта
28 Август
1
За да ви обича винаги настоящият партньор, смесете една част сушен корен от перуника, половин част канела, половин част розови листенца и няколко капки масло Пачули....
Листенца от коприва в хрупкава панировкаЛистенца от коприва в хрупкава панировка
02 Май
Преди да панираме листенцата от коприва трябва да се уверим, че температурата на мазнината е подходяща. Потапяме ги от двете страни в сместа и пържим до приятно зачервяване....
Как се правят захаросани лимонови кори?Как се правят захаросани лимонови кори?
25 Май
Приготвянето на захаросани лимонови корички или захаросани портокалови корички не е никак трудно, но е отнема сравнително дълго време....
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
25 Февр.
Започваме да добавяме горещия бульон на части, сипваме един черпак, бъркаме, докато се поеме от ориза в нашето апетитно ризото. След това идва още 1 черпак и това се повтаря, докато се свари оризът....
Мини кифлички ЛистенцаМини кифлички Листенца
02 Дек.
За разрязването им може да се ползва къдрав нож /резец, за да може листенцата да имат и къдраво оформление и отстрани, но въпреки това тя ще се загуби по време на печенето, или поне така стана при моите кифлички....
Розови целувкиРозови целувки
31 Май
3
Накрая се добавя боята и отново се разбърква. Върху продълговата тавичка, покрита с вестник, се правят розички. Целувките се слагат във фурна, която е предварително загрята за 10 мин. на 180 градуса да се сушат....
Розовият цвят и розови цветя в градината за смелитеРозовият цвят и розови цветя в градината за смелите
10 Ноем.
И ако смятате, че розовия цвят се използва само за детски стаи на малки принцеси, ще разбием вашите илюзии. Розовият цвят е многостранен: той може да бъде миловиден, натрапчив или съвременен....
Захаросани кестениЗахаросани кестени
25 Окт.
Захаросаните кестени може да сервирате като гарнитура към печено месо. Кестените много си подхождат с пуешки пържоли....
Захаросани ДюлиЗахаросани Дюли
27 Март
Измиваме и почистваме дюлите. Нарязваме ги на кубчета. Сипваме водата и захарта на котлона и кипваме. Добавяме и лимоновия сок и варим, докато сместа стане по-гъста. Изсипваме дюлите в тавичка и ги заливаме със сиропа...
Захаросани милинкиЗахаросани милинки
25 Май
3
Маята активираме в малко топло мляко, 1 с.л. захар и малко брашно. Разбиваме яйцата и прибавяме останалото мляко. Пресяваме брашното и добавяме всички продукти. Замесваме меко тесто, което оставяме да втаса. Оформяме...
Захаросани плодовеЗахаросани плодове
14 Септ.
Така приготвените резени се слагат в предварително загрята на 160 градуса фурна до поемането на захарта. След това фурната се намалява на 80 градуса и се сушат около 30-40 минути, без да се отваря вратичката....
Захаросани прасковиЗахаросани праскови
30 Юли
1
Накрая се овалват в кристална захар и се нареждат в поднос. Може да се поставят и зелени листенца за декорация....
Захаросани кифличкиЗахаросани кифлички
10 Февр.
Всички продукти се разбъркват. Омесва се меко тесто. Оставя се да почине. От тестото се правят топки, които леко се точат на дължина. Нареждат се в намазнена и набрашнена тава....
Захаросани ОхлювиЗахаросани Охлюви
26 Януари
1
Лентите се навиват на охлюви, като горната им страна се потапя в захар. Пекат се в умерена фурна до златисто-розово....
Захаросани ябълкиЗахаросани ябълки
30 Окт.
Щом се извадят се подреждат в плосък съд една до друга и се оставят да изстинат и да стегне захарта....
Захаросани морковиЗахаросани моркови
21 Юли
Морковите се обелват и се режат на кубчета. Заливат се с вряла вода и се варят 2 минути. Отцеждат се, отварата се запазва. Морковите се заливат със студена вода и се отцеждат....
Захаросани бадемиЗахаросани бадеми
05 Окт.
Готовите захаросани бадеми сипете в тава и оставете да изстинат....
Захаросани орехиЗахаросани орехи
28 Август
Пъхнете ги да се изпекат в загряна на 170 градуса фурна, като непрекъснато ги наблюдавате, за да не прегорят....
Захаросани фъстъциЗахаросани фъстъци
20 Окт.
По този начин ще се отделят и ще се покрият със захар а няма да се карамелизират и слепнат....