Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Осолен свински джоланПровесете осоления свински джолан на хладно и проветриво място за 1 седмица.
След това приберете мезето в хладилника или на хладно в торба.
Не подценявайте това джоланче. С кожа и особено вкусно....
22 Януари
Печен свински бут за Нова годинаПеченият свински бут е едно от най-вкусните ястия, които можете да приготвите за Новогодишната трапеза. Приготвен както трябва, той просто се топи в устата....
30 Дек.
1
Печен свински бутПасирайте хубаво и ако се наложи, претрийте соса през сито. Сервирайте месото, като го полеете с ябълковия сос и с гарнитура от картофи....
30 Май
2
Печен свински бутПасирайте хубаво и ако се наложи, претрийте соса през сито. Сервирайте месото, като го полеете с ябълковия сос и с гарнитура от картофи....
30 Май
2
Как се приготвят свински чревца?Независимо от начина на приготвяне е задължително да измиете много добре свинските чревца, преди да започнете да ги готвите....
29 Март
Как се приготвят свински черва?Някои народи използват червата за приготвяне на специални ястия - варени, задушени или пържени....
07 Март
Свински бут на фурнаСложете маринования свински бут да се пече в предварително нагрята на 200 градуса фурна за около 1 час и 30 минути....
25 Дек.
1
Свински Бут на СкараМесото се нарязва на пържоли. Шпикова се.
Приготвя се марината от горчицата, виното, соевия сос и подправките, намазват се пържолите с него.
Престояват минимум час и се пекат на умерена скара....
06 Март
Марината за Свински бутВсичко се разбърква и се намазва месото.
Трябва да престои поне 1 час....
06 Март
Бавно печен свински бутОставете сочното печено свинско малко да се охлади, след което го нарежете на филийки.
Може да поднесете бавно печения свински бут със свежа салата или сос по ваш избор....
06 Май
Пьоркьолт от свински бутВърху чинията в пьоркьолт от свински бут настъргваме кашкавал и слагаме стръкче прясна подправка по избор....
25 Юни
1
Задушен шпикован свински бутПолученият сос се сервира отделно.
Може да поднесете печеното свинско със салата или задушени зеленчуци.
Задушеният шпикован свински бут е готов....
11 Дек.
Тортила със свински бутНавийте на руло и повторете стъпките с останалите три тортили със свински бут.
Бон Апети!...
19 Юни
Гювеч със свински бутПечем гювеча със свинско на 180 градуса 2 часа.
След това проверяваме готовността на ястието и ако се налага, печем гювеча със свински бут още малко....
21 Февр.
1
Свински бут по кукерскиОбезкостеният свински бут се нарязва на филенца, които се начукват и подправят със сол и черен пипер....
10 Август
Печен шпикован свински бутБъркаме с дървена шпатула, докато леко се сгъсти сосът.
Поднасяме печеното свинско, залято със соса и с подходяща гарнитура.
Да Ви е сладко!...
30 Май
Свински бут с портокалПо повърхността на свинския бут се правят дълбоки нарези (на правоъгълници), след което той се овалва в сол и черен пипер....
20 Февр.
Свински бут с портокалиМесото от бута се реже или начуква на по-тънък лист, поръсва се с подправки и се завива. Слага се в подходящ подмазнен със, като при нужда се връзва, за да стои цяло....
27 Дек.
Свински сушен бутДобре загладеният свински бут се слага в голям дървен съд (постав) и се зарива със сол, като по желание може да сложите и ред сланина, също зарита в солта.
Оставяте бута да престои така 2 месеца (минимум 45 дни)....
18 Април
4
Домашна пастърма от свински бутВаля се в подправки по избор. Окачва се на канап и се суши на сухо и проветриво място около 3-5дни.
Проверява се - домашната пастърма от свински бут трябва да е розова и не твърде изсъхнала....
16 Август
Печен свински бут със сметанаБутът се надупчва на няколко места. В дупките се мушкат нарязан морков, скилидка чесън, сол, черен пипер. Приготвеният свински бут се намазва със сол.
Слага се да постои. С фолио се увива и се слага във фурната....
01 Януари
Печен Свински Бут с КартофиЗагрява се олиото в тиган и се запържва месото от двете страни няколко минути, докато се зачерви. Слага се в тава, поръсва се със сол, черен пипер и розмарин....
18 Май
1
Печен Свински Бут с КожичкаОтделяме кожата, като се стараем да се запази целостта.
Отделяме месото и го нарязваме на хапки. Посоляваме го и го овкусяваме с черен пипер. Добавяме чубрицата и маслото....
29 Март