Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Осолен свински джоланОсолен свински джолан
22 Януари
Провесете осоления свински джолан на хладно и проветриво място за 1 седмица. След това приберете мезето в хладилника или на хладно в торба. Не подценявайте това джоланче. С кожа и особено вкусно....
Печен свински бут за Нова годинаПечен свински бут за Нова година
30 Дек.
1
Печеният свински бут е едно от най-вкусните ястия, които можете да приготвите за Новогодишната трапеза. Приготвен както трябва, той просто се топи в устата....
Печен свински бутПечен свински бут
30 Май
2
Пасирайте хубаво и ако се наложи, претрийте соса през сито. Сервирайте месото, като го полеете с ябълковия сос и с гарнитура от картофи....
Печен свински бутПечен свински бут
30 Май
2
Пасирайте хубаво и ако се наложи, претрийте соса през сито. Сервирайте месото, като го полеете с ябълковия сос и с гарнитура от картофи....
Как се приготвят свински чревца?Как се приготвят свински чревца?
29 Март
Независимо от начина на приготвяне е задължително да измиете много добре свинските чревца, преди да започнете да ги готвите....
Как се приготвят свински черва?Как се приготвят свински черва?
07 Март
Някои народи използват червата за приготвяне на специални ястия - варени, задушени или пържени....
Свински бут на фурнаСвински бут на фурна
25 Дек.
1
Сложете маринования свински бут да се пече в предварително нагрята на 200 градуса фурна за около 1 час и 30 минути....
Свински Бут на СкараСвински Бут на Скара
06 Март
Месото се нарязва на пържоли. Шпикова се. Приготвя се марината от горчицата, виното, соевия сос и подправките, намазват се пържолите с него. Престояват минимум час и се пекат на умерена скара....
Марината за Свински бутМарината за Свински бут
06 Март
Всичко се разбърква и се намазва месото. Трябва да престои поне 1 час....
Бавно печен свински бутБавно печен свински бут
06 Май
Оставете сочното печено свинско малко да се охлади, след което го нарежете на филийки. Може да поднесете бавно печения свински бут със свежа салата или сос по ваш избор....
Пьоркьолт от свински бутПьоркьолт от свински бут
25 Юни
1
Върху чинията в пьоркьолт от свински бут настъргваме кашкавал и слагаме стръкче прясна подправка по избор....
Задушен шпикован свински бутЗадушен шпикован свински бут
11 Дек.
Полученият сос се сервира отделно. Може да поднесете печеното свинско със салата или задушени зеленчуци. Задушеният шпикован свински бут е готов....
Тортила със свински бутТортила със свински бут
19 Юни
Навийте на руло и повторете стъпките с останалите три тортили със свински бут. Бон Апети!...
Гювеч със свински бутГювеч със свински бут
21 Февр.
1
Печем гювеча със свинско на 180 градуса 2 часа. След това проверяваме готовността на ястието и ако се налага, печем гювеча със свински бут още малко....
Свински бут по кукерскиСвински бут по кукерски
10 Август
Обезкостеният свински бут се нарязва на филенца, които се начукват и подправят със сол и черен пипер....
Пастърма от свински бутПастърма от свински бут
14 Дек.
Пастърмата от свински бут е чудесно мезе....
Печен шпикован свински бутПечен шпикован свински бут
30 Май
Бъркаме с дървена шпатула, докато леко се сгъсти сосът. Поднасяме печеното свинско, залято със соса и с подходяща гарнитура. Да Ви е сладко!...
Гулаш от свински бутГулаш от свински бут
15 Ноем.
Сервира се картофено пюре. Гулашът от свински бут е много вкусен....
Свински бут с портокалСвински бут с портокал
20 Февр.
По повърхността на свинския бут се правят дълбоки нарези (на правоъгълници), след което той се овалва в сол и черен пипер....
Свински бут с портокалиСвински бут с портокали
27 Дек.
Месото от бута се реже или начуква на по-тънък лист, поръсва се с подправки и се завива. Слага се в подходящ подмазнен със, като при нужда се връзва, за да стои цяло....
Свински сушен бутСвински сушен бут
18 Април
4
Добре загладеният свински бут се слага в голям дървен съд (постав) и се зарива със сол, като по желание може да сложите и ред сланина, също зарита в солта. Оставяте бута да престои така 2 месеца (минимум 45 дни)....
Домашна пастърма от свински бутДомашна пастърма от свински бут
16 Август
Валя се в подправки по избор. Окачва се на канап и се суши на сухо и проветриво място около 3-5дни. Проверява се - домашната пастърма от свински бут трябва да е розова и не твърде изсъхнала....
Печен свински бут със сметанаПечен свински бут със сметана
01 Януари
Бутът се надупчва на няколко места. В дупките се мушкат нарязан морков, скилидка чесън, сол, черен пипер. Приготвеният свински бут се намазва със сол. Слага се да постои. С фолио се увива и се слага във фурната....
Печен Свински Бут с КартофиПечен Свински Бут с Картофи
18 Май
1
Загрява се олиото в тиган и се запържва месото от двете страни няколко минути, докато се зачерви. Слага се в тава, поръсва се със сол, черен пипер и розмарин....
Печен Свински Бут с КожичкаПечен Свински Бут с Кожичка
29 Март
Отделяме кожата, като се стараем да се запази целостта. Отделяме месото и го нарязваме на хапки. Посоляваме го и го овкусяваме с черен пипер. Добавяме чубрицата и маслото....