Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Морски дявол на фурнатаПоловин час по-късно се сипва бяло вино.
Сервирайте печената риба със салата по ваш избор.
Морският дявол на фурната е готов....
10 Дек.
Морски дявол и скаридиВарете няколко минути, докато всички съставки се комбинират. Добавете нарязания магданоз.
Сервирайте пържения морски дявол в чиния, поляти с лимонов сос....
10 Дек.
Морски дявол в маринатаПечете рибата от двете страни, не я препичайте, тя трябва да остане сочна.
Сервирайте рибата в чиния и залейте с маринатата.
Гарнитурата оставям на вашия избор!
Морският дявол в марината е чудно вкусен!...
27 Май
Морски дявол завит в сланинаПърво, пържете рибата на слаб огън, след това увеличете котлона.
Морският дявол, завит в сланина е готов!...
01 Юли
Морски дявол (Монкфиш) с мидиПосолете опашките от морски дявол, натрийте ги с по-голямата част от ситно накълцания магданоз и изстискайте лимона върху тях. Оставете ги да престоят така 30 минути в хладилник....
20 Окт.
2
Морски ДяволИнтересни рецепти са грилованият морски дявол, суши с рибата, чипс от кожа на морски дявол, морски дявол с миди, с каперси, както и приготвен по испански и много други невероятни предложения на майсторите готвачи....
28 Март
Морски дявол в сос с картофиСервирайте морски дявол в сос с картофи със салата по ваш избор....
10 Дек.
Филета от морски дявол на фурнаЗалейте със соса морския дявол и печете рибата във фурната за 30 минути на 200 градуса.
Сервирайте филета от фурната със салата по избор.
Филетата от морски дявол на фурна са готови....
08 Януари
Спагети с морски дявол и сосОтстранете кожата от рибата морски дявол и я нарежете на кръгчета.
Сложете да се запържва в зехтина.
Необходимо е котлонът да е топъл и не твърде силен. Разбърквайте от време на време....
10 Юли
Морски дявол в гъбен сос върху оризСгответе басмати ориза и сервирайте в чиния, а морския дявол сервирайте върху ориз и залейте със соса.
Да ви е сладко с този морски дявол в гъбен сос върху ориз!...
09 Дек.
Морски дявол с каперси и див копърМорският дявол е дънна риба, вирееща в почти всички морета и океани. Има я и в Черно море.
Месото на рибата се оприличава по вкус на омара, затова може да се каже, че рибата е деликатес....
04 Юли
Лентеха - леща по испански с колбасКогато се посвари, прибавяме белени цели скилидки чесън (3 бр.) или повече по вкус. В отделен съд загряваме зехтина и пържим белени и нарязани на ситно морков и лук....
18 Ноем.
1
Заек по испански в сос СалморехоФилето се нарязва на кубчета със страна 4 сантиметра. Лукът се нарязва на шайби, чесънът се намачква. Лютата чушка се разрязва на две, семките се отстраняват и чушката се реже на ситно....
03 Август
Филе от риба по испански с апетитен сосФилето от рибата се поръсва с лимонов сок и се оставя така за около 20 минути, след което се добавя малко сол и черен пипер....
20 Февр.
Испански самообръщащи се понички (Buñuelos de viento)Оставете сместа да се охлади, след което добавете едно по едно яйцата при непрекъснато бъркане с миксер, до гладко и фино тесто....
23 Февр.
Как да приготвим черен ориз по испанскиНачин на приготвяне: Рибата се изчиства от вътрешностите и се пуска да ври в достатъчно вода, за да се образува рибен бульон. След като той е готов се прецежда и се оставя настрана....
05 Февр.
Испанска паеля с морски даровеДори имате възможност да ползвате каквото имате като морски дарове - калмарите могат да се намалят или заменят изцяло от сепия или бяла риба (за предпочитане морски дявол)....
28 Март
Миди по испанскиМидите се сваряват в подсолена вода и след като се отцедят, се запържват в част от олиото. В останалото олио се запържва нарязаният на ситно лук....
20 Януари
1
Гъби по испанскиЗагрейте фурната и изпечете гъбите 5 минути на силен огън 10 минути на по-слаб. Сервирайте веднага....
15 Март
Скариди по испанскиСварете скаридите във врящия бульон. Сварете в подсолена вода ориза до омекване.
Изпържете ситно нарязания лук в масло, сложете го в ориза.
Добавете доматеното пюре, сметаната, скаридите, сол и черен пипер.
Изсипете...
13 Ноем.
Говеждо по испанскиСлед това добавяте оцета и доматеното пюре и отново бъркате, докато оцетът се изпари. Охладете соса за десет минути и го пасирайте.
Извадете говеждото в купа и с помощта на две вилици го нарежете на едро....
17 Май
Пуйка по испанскиЛеко се сгъстява и се залива върху месото, отстрани се редят филийки портокал....
21 Май