Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сватбарска чорбаСватбарска чорба
14 Юни
Доварете сватбарската чорба за още 20-тина минути и прибавете фидето, чубрицата, а накрая и магданоза. След няколко минути снемете от котлона и чорбата е готова за поднасяне....
Сватбарска баклаваСватбарска баклава
09 Януари
С масурче или капачка се прави вдлъбнатинка в средата на топчето, което става като пъпчица. Изпечете в умерена фурна. След като изстине, залейте с горещ захарен сироп....
Сватбарска курбан чорба (шилешка)Сватбарска курбан чорба (шилешка)
31 Август
Месото се измива, нарязва се на едри късове и се поставя заедно с кокалите в голяма тенджера. Посоляват се, слага се небеленият кромид лук и се залива се с 2.5 литра студена вода....
Как да приготвим вкусна супаКак да приготвим вкусна супа
15 Март
Когато варите супа, сложете в студена вода костите, а след като водата кипне, добавете и месото. Така месото ще запази ценните си хранителни вещества. Много хора съветват да се маха пяната от бульона. Но точно тя съдържа...
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Кога каква супа да си приготвимКога каква супа да си приготвим
11 Февр.
Често си приготвяме шкембе чорба като средство а лечение на махмурлук. Приготвяме го от добре сварено и нарязано на ситно шкембе, независимо дали е телешко или свинско....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Колко време се вари супа?Колко време се вари супа?
02 Август
1
Супата от змиорка се приготвя за около 60-70 минути, а популярната супа от сьомга се прави за около 30 минути. Супата от морски дарове изисква 30 минути за приготвяне....
Как се прави пилешка супа?Как се прави пилешка супа?
27 Юни
Има ястия, които са любими на всички и стават част от националната кухня. У нас такива са боб чорбата, баницата със сирене, мусаката и пилешката супа. Супата от пиле се приема като идеалната храна по време на простуди...
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Как се приготвя терин?Как се приготвя терин?
18 Юни
Независимо, че терините се смятат за изискан деликатес, не е трудно да се приготвят и от не толкова опитни кулинари....
Как се приготвя щрудел?Как се приготвя щрудел?
30 Януари
Основни съвети при приготвяне на ябълков щрудел Тъй като много от нас нямат време, често взимаме готово тесто от магазина. Тайната за перфектния щрудел обаче е да приготвим тестото сами у дома....
Как се приготвя СукиякиКак се приготвя Сукияки
17 Юли
Без него няма как да се приготви традиционното японско ястие от говеждо месо със сос даши, известно като Сукияки....