Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да приготвим вкусна супа

Как да приготвим вкусна супа

Нина НордНина Норд
Джедай
825
Как да приготвим вкусна супа
Освежител против неприятни миризми за хладилник
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Освежител против неприятни миризми за хладилник
8.90 лв.

Когато варите супа, сложете в студена вода костите, а след като водата кипне, добавете и месото. Така месото ще запази ценните си хранителни вещества.

Много хора съветват да се маха пяната от бульона. Но точно тя съдържа най-много ценни вещества, а и когато месото се вари на слаб огън, пяната постепенно изчезва.

Ако случайно сте пресолили супата, хвърлете в нея една бучка захар. Тя ще поеме излишъците от сол. Друг вариант е да сложите цял обелен суров картоф и след минута да го извадите.

Също така можете да пуснете в пресолената супа марлена торбичка с ориз и след като кипне и престои тридесет минути, да я извадите. Солта ще е в ориза.

Когато правите млечни супи със зеленчуци, зърнени храни или макаронени изделия, първо ги сварете във вода и едва след като са готови, ги пуснете в млякото.

Как да приготвим вкусна супа

Ако искате свареното пилешко месо да запази приятния си бял цвят, след като го извадите от водата, в която е вряло, натъркайте го с лимонов сок или воден разтвор на лимонтузу.

За да разберете, че месото се е сварило, прободете го с вилица. Тя ще влезе много лесно в месото, ако то вече е готово. Свареното месо много лесно се отделя от костите.

Ако не обичате подправки и корени за супа, сложете ги в марлена торбичка и ги пуснете да кипнат двадесетина минути в супата, за да я наситят с аромата си. След това извадете торбичката.

Използвайте пресни зелени подправки, за да овкусите супата си и да й придадете приятен аромат и вид. Наръсете я с тях точно преди да я сервирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest