Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Супа от рибешки главиПочистете рибешките глави и ги сложете да врат в подсолена вода.
След това отделете костите и прецедете бульона.
С друга тенджера сложете бульона да ври заедно с накълцаната ситно целина и моркови....
07 Дек.
Супа от рибешки главиПочистете рибешките глави и ги сложете да врат в подсолена вода.
След това отделете костите и прецедете бульона.
С друга тенджера сложете бульона да ври заедно с накълцаната ситно целина и моркови....
07 Дек.
Класическа чорба от рибешки главиСъвет: Тази стара рибарска рецепта за класическа чорба от рибешки глави е основата за всички рибни чорби и бульони....
12 Юни
2
Варени глави от щукаВ плато подредете варените глави от щука, гарнирайте ги с варените картофи и полейте с получения сос от рибния бульон, зеленчуците и чесъна....
11 Дек.
Супа от агнешки глави с прясно млякоМалко преди да я свалите от огъня, сипете чашката прясно мляко и поръсете с наситнен девесил.
Супата от агнешки глави с прясно мляко е много вкусна....
08 Март
Кисело зеле на глави за зиматаПочистете зелките от външните листа, поръсете ги със солта и ги залейте със студена вода, като саламурата трябва да облее навсякъде и да покрие зелето най-малко 5-10 см....
23 Май
Месо от свинска глава и грахОставя се да ври на тих огън.
Поръсва се с нарязан магданоз и се сервира с кисело мляко....
14 Дек.
Свинска глава в гювечНалива се литър вода, добавя се цяла обелена глава лук, морков, два-три цели картофа, дафинови листа, глава чесън.
Съдът се захлупва и се прехвърля в долната част на студена фурна....
06 Юни
Свинска Глава в БурканиРазцепете свинските глави на четири части.
В голяма тенджера сложете парчетата и облейте с вода. Сложете да се варят на умерен огън, като първо отпените пяната, която се образува при завирането....
17 Април
Свинска глава с картофиТака свинската глава се пече на около 130 градуса за 8-9 часа или докато месото й започне да се отделя само. Може да я обърнете по време на печенето....
18 Юли
Телешка глава в шкембеЗамесеното тесто оставете да втаса за 20 мин., разделете на 4 топки и всяка разточете на кора с диаметър 15-17 см. Най-удобно е да оставите Телешката глава в шкембе да се пече цяла нощ на слаба до умерена фурна....
17 Ноем.
Агнешка глава с картофиОтгоре сипете запържените зелении и месото от агнешката глава.
Полейте с останалия зехтин и долейте 100 мл бира. Сложете да се пече в умерено загряна фурна до готовност на картофите....
19 Април
Телешка глава в шкембеЗамесеното тесто оставете да втаса за 20 мин., разделете на 4 топки и всяка разточете на кора с диаметър 15-17 см. Най-удобно е да оставите Телешката глава в шкембе да се пече цяла нощ на слаба до умерена фурна....
17 Ноем.
Телешка Глава в ГювечСлед като почистите телешката глава, я сложете в дълбока тенджера. Залейте я с вода, добавете 1 с.л. сол и варете на умерен огън, докато месото се отдели от костта....
20 Февр.
Пача желе със свинска глава и крачетаКогато видите, че крачетата и главата започнат да се разпадат, значи са готови и може да ги извадите и да ги обезкостите.
Прецедете бульона и върнете в него вече обезкостените крачета и глава....
03 Юни
Свинска глава с кисело зелеМесото се нарязва на средни парчета и се запържва в мас и олио.
Половината от отделената мазнина се изважда.
Месото се залива с чаша топла вода и се задушава.
Когато водата се изпари, се добавя нарязаното зеле, подправките...
17 Януари
Рибена чорба от попчета и глави на калканСваряват се главите от калкан и попчетата, след което се изваждат от бульона и се оставят да се охладят....
08 Февр.
1
Пача от свинска глава в бурканиГлавата добре се сварява с малко сол, като при варенето се отделя пяната.
Обезкостява се, пълнят се в буркани плътно и се налива от водата.
Бурканите се затварят и се стерилизират 20 минути....
07 Февр.
Супа от агнешка глава с булгурСваряваме агнешката глава в тенджера под налягане за около 20-30 минути. След като е готова сварена агнешка главичка, отделяме месото и прецеждаме бульона за супата....
07 Май
Какво да приготвим с кресонНеобходими продукти:
1 малка глава лук, 2 с. л. масло, 2 с. л. брашно, 125 мл. сухо бяло вино /по възможност/, 1-2 връзки кресон, 6 с. л. магданоз, 750 мл. зеленчуков бульон, 250 мл....
05 Септ.
Какво да приготвим с печуркиОт печурки се приготвя вкусна солена торта, която ще изненада приятно любителите на добрата кухня....
21 Януари
Какво да приготвим с ябълкиЕто и какво ви е необходимо:
Плодова салата с ябълки и мляко
Необходими продукти: 2 ябълки, 3 с.л сладко от вишни, цедено мляко, 4 целувки, мандарина, стафиди
Начин на приготвяне: Нарежете мандарината...
09 Септ.
Какво да приготвим с Бурата?Можете да приготвите всякакъв тип пица, като в последните минутки от запичането прибавете сиренето върху пицата. Сиренето ще придаде кремообразна текстура и неповторим вкус на ястието....
26 Ноем.
1
Свинска глава с канапе от прясно зелеВ тенджера се поставя олиото и щом загрее се поставя овкусеното зеле да се запържи. След като намали обема си се разстила в тава и върху него се поставя сварената свинска глава....
15 Март