Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печена гъска със сотирани картофи в гъша масВ загрятата гъша мас се запържват заедно с наситнения чесън.
Когато станат златисти, се овкусяват със ситно нарязания пресен лук и подправките. Сервира се порция гъска с гарнитура от сотирани картофи....
01 Април
1
Готвенето с гъша мас стана хитГъшата мас се използва все по-често в ресторантите на запад и в козметичната индустрия. Според експерти този вид животинска мазнина е много по-полезен от свинската. Причината е, че в сравнение с останалите видове животински...
27 Окт.
Гъша супа със зеленчуциГъшето месо се сварява в 2 литра вода за един час. Почистете месото от костите. Върнете месото във водата.
Нарежете лука, корена от целина и пащърнака. Сложете зеленчуците във вода и добавете бульона за супа. Нарежете...
19 Февр.
Гъша запеканка с кашкавалТе се покриват със супата, като е възможно да остане от сместа. Поръсва се с настъргания кашкавал.
Подправя се с черен пипер....
30 Януари
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Патешка мас - как и за какво да я използвамеКакво получава тялото при консумацията на патешка мас?
- Повишава се имунитетът....
19 Юли
Свинска МасСвинската мас представлява вид мазнина, която се добива след като сланина на прасе /или лой/ бъде подложена на термична обработка. Познати са две състояния на свинската мас - твърдо и течно. Първата форма е характерна за...
01 Февр.
5
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Кое ястие с каква мазнина да готвим?Най-често при готвенето на различни ястия се използват няколко вида мазнина, а именно краве масло, олио и мас.
Краве масло
Кравето масло се използва при приготвянето на птици, агнешко месо, гъби, задушени зеленчуци...
28 Септ.
Зелеви сарми с конска кайма и гъша мазнинаПо желание, след като се сварят сармите, може да се наредят в тава и да се запекат за около 15 мин във фурната....
09 Януари
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да разтопим свинска мас?Количеството сол зависи от личният вкус и от това за какво точно ще се използва. Ако е за кулинарни шедьоври, се слага малко повече, а ако е за козметични цели, солта се пропуска....
26 Дек.
Да готвим без пърженеПържената храна е доста вкусна, но и изключително нездравословна. Поради това, в последните години съветите за ограничаването на консумация на пържените храни ни дебнат от всякъде. Ако все пак сте решили да прибегнете...
11 Дек.
1
Как да готвим карфиолЗа да се запази красивият бял цвят на карфиола, той трябва да се вари без капак и във водата да се добави малко прясно мляко – 300 милилитра мляко на 2 литра вода. Вместо мляко може да се добави 1 чаена лъжичка лимонов...
28 Ноем.
2
Как да готвим сърнелаМоже да се готви с ориз и зеленчуци, както и с месо. Интересна идея е да се направят кюфтенца с гъби от тях. Режат се на малки парченца, добавят се подправки като за кюфтета с кайма и се пържат....
07 Ноем.