Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печена гъска със сотирани картофи в гъша масПечена гъска със сотирани картофи в гъша мас
01 Април
1
В загрятата гъша мас се запържват заедно с наситнения чесън. Когато станат златисти, се овкусяват със ситно нарязания пресен лук и подправките. Сервира се порция гъска с гарнитура от сотирани картофи....
Готвенето с гъша мас стана хитГотвенето с гъша мас стана хит
27 Окт.
Гъшата мас се използва все по-често в ресторантите на запад и в козметичната индустрия. Според експерти този вид животинска мазнина е много по-полезен от свинската. Причината е, че в сравнение с останалите видове животински...
Гъша супа със зеленчуциГъша супа със зеленчуци
19 Февр.
Гъшето месо се сварява в 2 литра вода за един час. Почистете месото от костите. Върнете месото във водата. Нарежете лука, корена от целина и пащърнака. Сложете зеленчуците във вода и добавете бульона за супа. Нарежете...
Гъша запеканка с кашкавалГъша запеканка с кашкавал
30 Януари
Те се покриват със супата, като е възможно да остане от сместа. Поръсва се с настъргания кашкавал. Подправя се с черен пипер....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Патешка мас - как и за какво да я използвамеПатешка мас - как и за какво да я използваме
19 Юли
Какво получава тялото при консумацията на патешка мас? - Повишава се имунитетът....
Свинска МасСвинска Мас
01 Февр.
5
Свинската мас представлява вид мазнина, която се добива след като сланина на прасе /или лой/ бъде подложена на термична обработка. Познати са две състояния на свинската мас - твърдо и течно. Първата форма е характерна за...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Кое ястие с каква мазнина да готвим?Кое ястие с каква мазнина да готвим?
28 Септ.
Най-често при готвенето на различни ястия се използват няколко вида мазнина, а именно краве масло, олио и мас. Краве масло Кравето масло се използва при приготвянето на птици, агнешко месо, гъби, задушени зеленчуци...
Зелеви сарми с конска кайма и гъша мазнинаЗелеви сарми с конска кайма и гъша мазнина
09 Януари
По желание, след като се сварят сармите, може да се наредят в тава и да се запекат за около 15 мин във фурната....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да разтопим свинска мас?Как да разтопим свинска мас?
26 Дек.
Количеството сол зависи от личният вкус и от това за какво точно ще се използва. Ако е за кулинарни шедьоври, се слага малко повече, а ако е за козметични цели, солта се пропуска....
Да готвим без пърженеДа готвим без пържене
11 Дек.
1
Пържената храна е доста вкусна, но и изключително нездравословна. Поради това, в последните години съветите за ограничаването на консумация на пържените храни ни дебнат от всякъде. Ако все пак сте решили да прибегнете...
Как да готвим карфиолКак да готвим карфиол
28 Ноем.
2
За да се запази красивият бял цвят на карфиола, той трябва да се вари без капак и във водата да се добави малко прясно мляко – 300 милилитра мляко на 2 литра вода. Вместо мляко може да се добави 1 чаена лъжичка лимонов...
Как да готвим сърнелаКак да готвим сърнела
07 Ноем.
Може да се готви с ориз и зеленчуци, както и с месо. Интересна идея е да се направят кюфтенца с гъби от тях. Режат се на малки парченца, добавят се подправки като за кюфтета с кайма и се пържат....