Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кафе със жълтък (Виетнамско кафе)Кафе със жълтък (Виетнамско кафе)
16 Януари
Комбинирайте жълтъците, кондензираното мляко и ванилията в купа. Разбийте с тел енергично за около 10 минути до образуването на пяна. Пригответе кафето според предпочитания от вас метод. Запазете около половин чаша за...
Виенско кафеВиенско кафе
20 Януари
3
Започнете да правите кафето. Междувременно на дъното на чашата сложете настъргания натурален шоколад или малко количество качествено какао. Добавете меда-желателно пресен. После прибавете канелата и разбъркайте. Прибавете...
Виетнамско кафеВиетнамско кафе
27 Януари
Първо си сваряваме кафето. Най-добре е, когато се вари на джезве. Смесваме си маслото с кондензираното мляко и жълтъкът. Всичко това разбиваме до пухкава пяна. Добавяме малко кафе и отново разбиваме. Поднасяме...
Бронирано кафеБронирано кафе
04 Дек.
Измерете водата с чашката и я изсипете в джезвето. Добавете мляното кафе и какаото. Сложете на котлона и разбъркайте. Щом заври и се вдигне, отстранете джезвето и го оставете за 2 мин. Това е моят начин на варене на кафе...
Кафе ДалгонаКафе Далгона
31 Окт.
В голяма купа се смесват кафето, захарта, ванилията и водата. Разбиват се с миксер за 2-3 минути или с телена бъркалка около 5-6 минути. Трябва да стане мека кремообразна смес. В чашата се слага лед, налива се мляко да...
Какаово кафеКакаово кафе
21 Май
Поставете захарта, какаото и кафето в съд. Добавете малко вода, вземете миксер за кафе и разбъркайте, докато се образува пяна. Сварете млякото. Изсипете какаото с кафето в млякото, след което отново разбъркайте...
Кафе доминиканаКафе доминикана
06 Юни
В широка чаша налейте тъмния доминикански ром, добавете бучките кафява захар и бъркайте интензивно докато се разтопи. Долейте кафето в чашата и накрая прибавете сметаната и по желание лед - 2-3 бучки. Може да се сервира...
Далгона кафеДалгона кафе
13 Май
1
В подходящ съд се слагат кафето, захарта и водата. Разбиват се с миксер или специален миксер за фрапе, до получаване на гъста пяна. В чашата, в която ще се пие, се слага млякото догоре на чашата. По желание се...
Шоколадово кафеШоколадово кафе
09 Юни
Сварете 50 мл кафе еспресо. Смесете всички съставки в блендер до получаване на еднородна смес. Изпийте кафето в компанията на бадемови бисквити и с добрата компания на приятели....
Кафе ВенецуелаКафе Венецуела
23 Май
Жълтъкът, захарта и кондензираното мляко се разбъркват и се загряват 1 ½ мин при 180 Вт. По време на загряването и накрая сместа се разбърква добре. Смесват се водата и кафето и се загряват 2 ½ мин при 600 Вт. Към...
Кафе ШокКафе Шок
24 Май
Смесват се водата и кафето и се загряват 2 мин при 600 Вт. Млякото се разбърква с коняка и се прибавя към загрятата течност. Сервира се с парченца млечен шоколад....
Сорбе КафеСорбе Кафе
08 Юли
За направата на това сорбе ще ни е нужен блендер, кухненски робот или уред от типа на Нутри Булет, които да могат да смелят леда. Поставяме в купата на уреда леда, кондензираното мляко и лъжицата кафе, затваряме добре...
Кафе МакиатоКафе Макиато
03 Септ.
В малка чаша за кафе се пуска 1 нормално еспресо. Прясното мляко се сипва в желязно канче. Загрява се с тръбата за топъл въздух на кафе машината. Предварително трябва да е изкарана водата, която е в тръбата. Първоначално...
Шоколадово КафеШоколадово Кафе
11 Ноем.
Пригответе кафето. Сипете го в подходящи високи чаши. Разтопете на водна баня шоколада, сипете го в кафето и добавете захарта. Когато се поохлади леко, украсете със сметана. Шоколадовото Кафе е готово....
Кафе АмстердамКафе Амстердам
12 Март
В предварително затоплена чаша налейте ликьора и прибавете подсладеното на вкус сварено, горещо кафе. Украсете с бита сметана и поръсете със суха смес от разтворимо кафе и какаов прах....
Пламтящо кафеПламтящо кафе
12 Дек.
Пригответе силно шварц кафе, сипете го в огнеупорна чаша и прибавете 2 с.л. коняк. Прикрепете над чашата лъжичка, в която сте поставили натопената в останалия коняк и спирта бучка захар. В момента на поднасянето запалете...
Ментово кафеМентово кафе
11 Юли
Прясното мляко се слага на котлона при умерен огън заедно със захарта и клонката мента небрежно накъсана. Когато закъкри, малко преди да заври се дръпва от огъня и се оставя да инфусионира за 10-15 минути като съда се...
Орехово кафеОрехово кафе
10 Дек.
В подходяща чаша наливаме първо ликьора, после захарния сироп и накрая кафето. Преди да поднесем разбъркваме добре....
Турско кафеТурско кафе
26 Ноем.
3
Отмерваме в чашка за кафе вода и я изсипваме в джезве. В джезвето прибавяме 1 ч.л. от добре разбърканите ръж и леблебия. Прибавяме една кафяна лъжичка захар. Оставяме да заври на бавен огън. Когато кафето кипне...
Кафе ГранитаКафе Гранита
13 Август
Сипете захарта и водата в тенджерка. Варете около 5 минути, отстранете от огъня и прибавете кафето. Разбъркайте много добре. След това оставете сместа да се охлади. Излейте сместа в пластмасов съд и го сложете за около...
Кафе кремКафе крем
07 Август
Сварете кафето с нужното количество вода, но без да подслаждате. Ако сте го варили в джезве, прецедете. Разбийте маслото с жълтъка добре и на малки порции започнете да добавяте кафето, като разбивате непрекъснато и внимавате...
Кафе-пудингКафе-пудинг
07 Ноем.
Сгорещете маслото на огъня, прибавете брашното и запържете за малко, след което залейте с прясното мляко. Оставете да кипне веднъж и го свалете от огъня, за да се охлади. Добавете към горещата смес кафето, 150 г от захарта...
Заледено кафеЗаледено кафе
02 Юли
Сварявате кафето, подслаждате и оставяте да изстине. Сипвате ликьора. Течността се изсипва във формички за лед и се оставя да замръзне в хладилника. Изваждате в изстудена чаша, разбърквате леко с вилица и поднасяте...
Ванилово кафеВанилово кафе
08 Февр.
Сварете кафето предварително. Сложете млякото за заври в съд на котлона, като добавите към него остърганата шушулка ванилия. Щом заври, подсладете със захар на вкус и долейте кафето. Свалете от котлона, оставете за 2-...
Кафе МокоКафе Моко
31 Януари
Подгответе предварително горещия шоколад и го излейте във чаша със столче. Към него добавете топлото мляко, след него готовото двойното еспресо. Отгоре добавете бита сметана и украсете с настърган шоколад, шоколадова...