Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кафе със жълтък (Виетнамско кафе)Комбинирайте жълтъците, кондензираното мляко и ванилията в купа. Разбийте с тел енергично за около 10 минути до образуването на пяна.
Пригответе кафето според предпочитания от вас метод. Запазете около половин чаша за...
16 Януари
Виенско кафеЗапочнете да правите кафето. Междувременно на дъното на чашата сложете настъргания натурален шоколад или малко количество качествено какао.
Добавете меда-желателно пресен. После прибавете канелата и разбъркайте. Прибавете...
20 Януари
3
Виетнамско кафеПърво си сваряваме кафето.
Най-добре е, когато се вари на джезве.
Смесваме си маслото с кондензираното мляко и жълтъкът.
Всичко това разбиваме до пухкава пяна.
Добавяме малко кафе и отново разбиваме.
Поднасяме...
27 Януари
Бронирано кафеИзмерете водата с чашката и я изсипете в джезвето. Добавете мляното кафе и какаото. Сложете на котлона и разбъркайте. Щом заври и се вдигне, отстранете джезвето и го оставете за 2 мин.
Това е моят начин на варене на кафе...
04 Дек.
Кафе ДалгонаВ голяма купа се смесват кафето, захарта, ванилията и водата. Разбиват се с миксер за 2-3 минути или с телена бъркалка около 5-6 минути. Трябва да стане мека кремообразна смес.
В чашата се слага лед, налива се мляко да...
31 Окт.
Какаово кафеПоставете захарта, какаото и кафето в съд.
Добавете малко вода, вземете миксер за кафе и разбъркайте, докато се образува пяна.
Сварете млякото.
Изсипете какаото с кафето в млякото, след което отново разбъркайте...
21 Май
Кафе доминиканаВ широка чаша налейте тъмния доминикански ром, добавете бучките кафява захар и бъркайте интензивно докато се разтопи.
Долейте кафето в чашата и накрая прибавете сметаната и по желание лед - 2-3 бучки.
Може да се сервира...
06 Юни
Далгона кафеВ подходящ съд се слагат кафето, захарта и водата.
Разбиват се с миксер или специален миксер за фрапе, до получаване на гъста пяна.
В чашата, в която ще се пие, се слага млякото догоре на чашата.
По желание се...
13 Май
1
Шоколадово кафеСварете 50 мл кафе еспресо.
Смесете всички съставки в блендер до получаване на еднородна смес.
Изпийте кафето в компанията на бадемови бисквити и с добрата компания на приятели....
09 Юни
Кафе ВенецуелаЖълтъкът, захарта и кондензираното мляко се разбъркват и се загряват 1 ½ мин при 180 Вт.
По време на загряването и накрая сместа се разбърква добре.
Смесват се водата и кафето и се загряват 2 ½ мин при 600 Вт.
Към...
23 Май
Кафе ШокСмесват се водата и кафето и се загряват 2 мин при 600 Вт.
Млякото се разбърква с коняка и се прибавя към загрятата течност.
Сервира се с парченца млечен шоколад....
24 Май
Сорбе КафеЗа направата на това сорбе ще ни е нужен блендер, кухненски робот или уред от типа на Нутри Булет, които да могат да смелят леда.
Поставяме в купата на уреда леда, кондензираното мляко и лъжицата кафе, затваряме добре...
08 Юли
Кафе МакиатоВ малка чаша за кафе се пуска 1 нормално еспресо.
Прясното мляко се сипва в желязно канче. Загрява се с тръбата за топъл въздух на кафе машината. Предварително трябва да е изкарана водата, която е в тръбата.
Първоначално...
03 Септ.
Шоколадово КафеПригответе кафето. Сипете го в подходящи високи чаши.
Разтопете на водна баня шоколада, сипете го в кафето и добавете захарта.
Когато се поохлади леко, украсете със сметана.
Шоколадовото Кафе е готово....
11 Ноем.
Кафе АмстердамВ предварително затоплена чаша налейте ликьора и прибавете подсладеното на вкус сварено, горещо кафе.
Украсете с бита сметана и поръсете със суха смес от разтворимо кафе и какаов прах....
12 Март
Пламтящо кафеПригответе силно шварц кафе, сипете го в огнеупорна чаша и прибавете 2 с.л. коняк.
Прикрепете над чашата лъжичка, в която сте поставили натопената в останалия коняк и спирта бучка захар.
В момента на поднасянето запалете...
12 Дек.
Ментово кафеПрясното мляко се слага на котлона при умерен огън заедно със захарта и клонката мента небрежно накъсана.
Когато закъкри, малко преди да заври се дръпва от огъня и се оставя да инфусионира за 10-15 минути като съда се...
11 Юли
Орехово кафеВ подходяща чаша наливаме първо ликьора, после захарния сироп и накрая кафето.
Преди да поднесем разбъркваме добре....
10 Дек.
Турско кафеОтмерваме в чашка за кафе вода и я изсипваме в джезве.
В джезвето прибавяме 1 ч.л. от добре разбърканите ръж и леблебия.
Прибавяме една кафяна лъжичка захар.
Оставяме да заври на бавен огън.
Когато кафето кипне...
26 Ноем.
3
Кафе ГранитаСипете захарта и водата в тенджерка. Варете около 5 минути, отстранете от огъня и прибавете кафето. Разбъркайте много добре. След това оставете сместа да се охлади.
Излейте сместа в пластмасов съд и го сложете за около...
13 Август
Кафе кремСварете кафето с нужното количество вода, но без да подслаждате. Ако сте го варили в джезве, прецедете.
Разбийте маслото с жълтъка добре и на малки порции започнете да добавяте кафето, като разбивате непрекъснато и внимавате...
07 Август
Кафе-пудингСгорещете маслото на огъня, прибавете брашното и запържете за малко, след което залейте с прясното мляко. Оставете да кипне веднъж и го свалете от огъня, за да се охлади.
Добавете към горещата смес кафето, 150 г от захарта...
07 Ноем.
Заледено кафеСварявате кафето, подслаждате и оставяте да изстине.
Сипвате ликьора. Течността се изсипва във формички за лед и се оставя да замръзне в хладилника.
Изваждате в изстудена чаша, разбърквате леко с вилица и поднасяте...
02 Юли
Ванилово кафеСварете кафето предварително. Сложете млякото за заври в съд на котлона, като добавите към него остърганата шушулка ванилия.
Щом заври, подсладете със захар на вкус и долейте кафето. Свалете от котлона, оставете за 2-...
08 Февр.
Кафе МокоПодгответе предварително горещия шоколад и го излейте във чаша със столче.
Към него добавете топлото мляко, след него готовото двойното еспресо.
Отгоре добавете бита сметана и украсете с настърган шоколад, шоколадова...
31 Януари