Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Салца за Палео храненеЗадушаваме лука и изсипваме всичко да къкри на котлона докато се сгъсти салцата....
26 Юли
Може ли да се пие вода след храненеВсе пак, в пиенето на вода по време на хранене има някои тънкости.
Например не трябва да се пие студена вода....
07 Окт.
Колко време след хранене може да се тренира?Мнозина обаче не са наясно трябва ли да се яде преди тренировка и ако да, колко време след хранене може да се тренира....
17 Окт.
Лечебно хранене при чернодробни проблемиДоброто хранене може да помогне на важния орган да функционира правилно и играе решаваща роля за вашето здраве....
15 Март
Оставете бебето да се нареве хубавоВсеки човек един ден иска семейство и потомство, но само желанието не стига, за да бъдете добри родители. Методите на възпитание са много и донякъде е доста противоречиво, какво е правилно и какво не.
Мненията са доста...
28 Май
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиСтоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
18 Март
При лишеи - лечебно сапуничеПроцедурата се прави сутрин до пълното изчезване на лишеите.
Рецептата за промивки с извлек от лечебно сапуниче при кожни лишеи е от книгата “Большая энциклопедия....
27 Февр.
Лечебно хранене при синдрома на пропускливите черваЛечебно хранене при синдрома на пропускливите черва - какво трябва да знаете?...
24 Септ.
Кюфтета за бургери от ресторант за бързо храненеКюфтетата за бургери се пекат на силно загрята скара, като ги запечатвате от двете страни за по около 4-5 минути. Така ще се получат средно изпечени, но ако желаете, може да ги печете повече.
Важно!...
02 Април
Яхния Да си оближеш пръститеЯхнията се вари до готовност.
По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Лечебно масло от жълт кантарионПри упоменатите храносмилателни смущения се пие по 1 с.л. дневно, 2 часа след обедното хранене....
23 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Така се осолява сланинаСложете капак и тежест върху него, може камък. Съхранявайте домашната сланина на хладно и сухо място.
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня....
02 Март
3
Човек може да се регенерираНапълно е възможно в недалечното бъдеще такива фантасмагорично звучащи неща като отглеждане на крайник, възстановяване на счупен гръбнак или увреден мозък да станат реалност.
Това ще се случи благодарение на изключителното...
21 Март
1
Може ли да се самохипнотизираме?Мислите на човек могат да бъдат разпределени в две категории – съзнание и подсъзнание.
Подсъзнанието дава неосъзната или забравена информация, която се провокира от определени реакции и чувства. На това ниво се съхранят...
17 Август
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти.
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май