Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хляб с квасТъй като квасът не е толкова надежден, колкото е маята, трябва да се стремим да запазим, колкото е възможно повече от газовете в тестото.
Действайте с увереност, но се опитайте да сте възможно най-нежни....
21 Януари
4
Френски хляб с квасРазбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.
Останалото брашно се слага в купа, в която ще се разбърква.
Прибавя се морската сол и се разбърква много добре....
26 Окт.
Хляб с домашен квасХлябът с домашен квас е много вкусен - има леко кисел вкус и не се съхранява в найлон, а завит в кърпа....
18 Дек.
Хляб с ръжен квасДори и да не успеете от първия опит, не се отказвайте да отгледате свой жив ръжен квас....
04 Август
Лимецов Хляб с КвасВ купа се слага готовата квас. В купата се добавят захарта, олиото и сухото мляко. Разбива се.
Добавят се щипка сол и 100 г от водата. Добавят се и 200 грама от лимецовото брашно....
11 Август
Квас и квасен хлябВ пекарната слагам течните съставки и бялото брашно, добавям 4 с.л. от готовия квас и пускам пекарната на основна програма до сигнала за добавките....
06 Февр.
6
Домашен хляб с квасКогато е готова внимателно се премества с тавата за печене, оформя се, поръсва се с брашно и се нарязва отгоре с нож....
07 Август
5
Хляб с жив квасХубаво е квасът да се подхранва всеки ден, докато накрая видите как е шупнал и се е повдигнал, напълвайки буркана.
За приготвянето на хляба с квас захранете и изчакайте да се активира....
27 Ноем.
Хляб с жив квасВ зависимост от вида брашно, който се използва, и самата сила на вашия квас, ще зависи както втасването, така и това колко хлябът ще бухне, а и колко ще бъде киселинността му....
07 Август
Лимецов хляб с квасСместа се разбърква много добре. Прибавя се домашния квас. Сместа се разбърква с дървена лъжица, не се бърка с метална лъжица.
Бъркането продължава до получаване на хомогенна смес....
15 Окт.
Колко вода се слага на ориза?Колко вода се слага на ориза?
И така, първата ви задача е добре да измиете ориза със студена вода поне три пъти, за да премахнете нишестето от него и така той да не се слепва....
08 Април
Колко време втасва хляб с квас?Хлябът с квас е един от любимите на много хора видове хляб.Не само, че почти всички го намират за по-вкусен от конвенционалния хляб, но също така е и по-питателен.
За да направите хляб с квас в домашни условия, Ви е...
07 Март
Защо да изберем хляб с квас?Има ли здравословен хляб? Какво представлява квасът и защо е по-добър от маята? Нека се опитаме да разберем.
Диетолозите отдавна разсеяха мита за опасностите от хлебните изделия и активно споделят информация за това...
17 Ноем.
Хляб с квас и сиренеСлед като тестото почти удвои размера си, го поръсваме с шарена сол и го слагаме да се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна за 10 минути, след което намаляваме температурата на 190 градуса и печем още 30 минути...
01 Март
Хляб с квас без месенеЗакваската се слага в купа. Към нея се добавят 50 грама брашно и 50 милилитра изворна вода. Разбърква се. Оставя се да се активира. Този процес отнема 3-5 часа....
07 Юли
Хляб с квас и семенаМного вкусен домашен Хляб с квас и семена.
В чашка налейте малко вода и разтворете маята. Добавете захарта и брашно до гъста каша като боза. Оставете на топло да шупне до горе....
17 Януари
Хляб с квас и какаоПосле се прави разрез и се слага да се пече 240 градуса за 20 мин. Ако печете под капак, не е нужна купа с вода.
Ако е с капак, се маха след 20 мин и се оставя без капак на 200 градуса до готовност....
16 Юни
Хляб с квас и киноаОформеният хляб се слага в тавичка и се оставя да втаса и увеличи обема си този път за 2-3 часа, взависимост от силата на домашния квас....
10 Февр.
Пълнозърнест хляб с жив квасДобавете след това живия квас. Разбъркайте тестото за хляба с квас с миксер, робот или с ръце. Покрийте с кърпа и оставете да втаса на топло....
29 Окт.
Хляб с квас и спелтаДомашният хляб с квас и спелта има различен вкус от хляба с мая и не може да се сравни с нищо друго, просто е уникален....
30 Януари
Моят царевичен хляб с квасШупналата квас се добавя към останалото брашно, със зехтина и солта и се замесва меко еластично тесто.
Поставя се в намазнена купа и се покрива с кърпа. Остава се да втаса....
19 Януари
Домашен пълнозърнест хляб с квасЗа да направите истински хляб с квас ви е нужен, разбира се, на първо място - квас. Често закваската с мая се бърка с натурален квас, а няма нищо общо....
18 Февр.