Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хляб с квасХляб с квас
21 Януари
4
Тъй като квасът не е толкова надежден, колкото е маята, трябва да се стремим да запазим, колкото е възможно повече от газовете в тестото. Действайте с увереност, но се опитайте да сте възможно най-нежни....
Френски хляб с квасФренски хляб с квас
26 Окт.
Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес. Останалото брашно се слага в купа, в която ще се разбърква. Прибавя се морската сол и се разбърква много добре....
Хляб с домашен квасХляб с домашен квас
18 Дек.
Хлябът с домашен квас е много вкусен - има леко кисел вкус и не се съхранява в найлон, а завит в кърпа....
Хляб с ръжен квасХляб с ръжен квас
04 Август
Дори и да не успеете от първия опит, не се отказвайте да отгледате свой жив ръжен квас....
Лимецов Хляб с КвасЛимецов Хляб с Квас
11 Август
В купа се слага готовата квас. В купата се добавят захарта, олиото и сухото мляко. Разбива се. Добавят се щипка сол и 100 г от водата. Добавят се и 200 грама от лимецовото брашно....
Квас и квасен хлябКвас и квасен хляб
06 Февр.
6
В пекарната слагам течните съставки и бялото брашно, добавям 4 с.л. от готовия квас и пускам пекарната на основна програма до сигнала за добавките....
Пълнозърнест Хляб с КвасПълнозърнест Хляб с Квас
17 Май
Пълнозърнестият Хляб с Квас е много сполучлив....
Домашен хляб с квасДомашен хляб с квас
07 Август
5
Когато е готова внимателно се премества с тавата за печене, оформя се, поръсва се с брашно и се нарязва отгоре с нож....
Хляб с жив квасХляб с жив квас
27 Ноем.
Хубаво е квасът да се подхранва всеки ден, докато накрая видите как е шупнал и се е повдигнал, напълвайки буркана. За приготвянето на хляба с квас захранете и изчакайте да се активира....
Хляб с жив квасХляб с жив квас
07 Август
В зависимост от вида брашно, който се използва, и самата сила на вашия квас, ще зависи както втасването, така и това колко хлябът ще бухне, а и колко ще бъде киселинността му....
Лимецов хляб с квасЛимецов хляб с квас
15 Окт.
Сместа се разбърква много добре. Прибавя се домашния квас. Сместа се разбърква с дървена лъжица, не се бърка с метална лъжица. Бъркането продължава до получаване на хомогенна смес....
Колко вода се слага на ориза?Колко вода се слага на ориза?
08 Април
Колко вода се слага на ориза? И така, първата ви задача е добре да измиете ориза със студена вода поне три пъти, за да премахнете нишестето от него и така той да не се слепва....
Колко време втасва хляб с квас?Колко време втасва хляб с квас?
07 Март
Хлябът с квас е един от любимите на много хора видове хляб.Не само, че почти всички го намират за по-вкусен от конвенционалния хляб, но също така е и по-питателен. За да направите хляб с квас в домашни условия, Ви е...
Защо да изберем хляб с квас?Защо да изберем хляб с квас?
17 Ноем.
Има ли здравословен хляб? Какво представлява квасът и защо е по-добър от маята? Нека се опитаме да разберем. Диетолозите отдавна разсеяха мита за опасностите от хлебните изделия и активно споделят информация за това...
Хляб с квас и сиренеХляб с квас и сирене
01 Март
След като тестото почти удвои размера си, го поръсваме с шарена сол и го слагаме да се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна за 10 минути, след което намаляваме температурата на 190 градуса и печем още 30 минути...
Хляб с квас без месенеХляб с квас без месене
07 Юли
Закваската се слага в купа. Към нея се добавят 50 грама брашно и 50 милилитра изворна вода. Разбърква се. Оставя се да се активира. Този процес отнема 3-5 часа....
Хляб с квас и семенаХляб с квас и семена
17 Януари
Много вкусен домашен Хляб с квас и семена. В чашка налейте малко вода и разтворете маята. Добавете захарта и брашно до гъста каша като боза. Оставете на топло да шупне до горе....
Хляб с квас и какаоХляб с квас и какао
16 Юни
После се прави разрез и се слага да се пече 240 градуса за 20 мин. Ако печете под капак, не е нужна купа с вода. Ако е с капак, се маха след 20 мин и се оставя без капак на 200 градуса до готовност....
Хляб с квас и киноаХляб с квас и киноа
10 Февр.
Оформеният хляб се слага в тавичка и се оставя да втаса и увеличи обема си този път за 2-3 часа, взависимост от силата на домашния квас....
Хляб с Квас в ХлебопекарнаХляб с Квас в Хлебопекарна
16 Септ.
3
След като се изпече, се слага на решетка да се охлади....
Пълнозърнест хляб с натурален квасПълнозърнест хляб с натурален квас
09 Ноем.
Пълнозърнестият хляб с натурален квас е чуден!...
Пълнозърнест хляб с жив квасПълнозърнест хляб с жив квас
29 Окт.
Добавете след това живия квас. Разбъркайте тестото за хляба с квас с миксер, робот или с ръце. Покрийте с кърпа и оставете да втаса на топло....
Хляб с квас и спелтаХляб с квас и спелта
30 Януари
Домашният хляб с квас и спелта има различен вкус от хляба с мая и не може да се сравни с нищо друго, просто е уникален....
Моят царевичен хляб с квасМоят царевичен хляб с квас
19 Януари
Шупналата квас се добавя към останалото брашно, със зехтина и солта и се замесва меко еластично тесто. Поставя се в намазнена купа и се покрива с кърпа. Остава се да втаса....
Домашен пълнозърнест хляб с квасДомашен пълнозърнест хляб с квас
18 Февр.
За да направите истински хляб с квас ви е нужен, разбира се, на първо място - квас. Често закваската с мая се бърка с натурален квас, а няма нищо общо....