Хлябът с квас е един от любимите на много хора видове хляб.Не само, че почти всички го намират за по-вкусен от конвенционалния хляб, но също така е и по-питателен.
За да направите хляб с квас в домашни условия, Ви е нужна закваска, приготвена от брашно и вода, и то само за няколко дни, само с няколко минути работа всеки ден. Тя се използва вместо купешката мая, която е включена в повечето рецепти за хляб.
Една от най-важните стъпки при приготвянето на хляб с квас, е това да бъде оставен да втаса.
Повечето рецепти за квасен хляб изискват да има две втасвания на хляба с квас.
Първото втасване на квасения хляб е с продължителност от 3-12 часа при стайна температура, а второто 30 минути до един час.
Има и друг вариант със само едно втасване с продължителност от 12-24 часа в хладилник.
Хлябът с квас, може да бъде достойно допълнение към диетата на много хора. Хлябът с квас също е по-малко вероятно да повиши кръвната ви захар в сравнение с обикновения хляб и много от тези, които консумират този вид хляб, го намират за по-лесно смилаем.
Коментари