Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Замръзналите пътешественици във времетоЗамръзналите пътешественици във времето
20 Юни
След много години на планиране и строителство най-накрая бе завършена сградата на проекта Таймшип, където ще бъдат замразени хиляди хора с надеждата да пътуват във времето и да се озоват в бъдещето, за да избегнат дебнещата...
Замръзналите пътешественици във времетоЗамръзналите пътешественици във времето
19 Януари
Много хора мечтаят да пътуват във времето, за да видят живота такъв, какъвто ще бъде след десетки или стотици години....
Лица във фолиоЛица във фолио
28 Януари
Измиваме и почистваме рибата, подсушаваме я. В достатъчно голяма парче алуминиево фолио капваме малко зехтин, поставяме рибата и я посоляваме от двете страни. В кухината поставяме резенче лимон, стрък копър, посоляваме...
Как да чистим кухненската дъска през лятотоКак да чистим кухненската дъска през лятото
15 Юни
С нея обаче трябва много да се внимава, защото тя е доста агресивен и опасен препарат....
Чушки за пълнене през зиматаЧушки за пълнене през зимата
10 Ноем.
2
Чушките за пълнене през зимата са готови....
Бисквити през машина за месоБисквити през машина за месо
11 Септ.
Получават се много и трайни бисквити....
Сандвичи за детско парти Усмихнати лицаСандвичи за детско парти Усмихнати лица
08 Юли
1
С помощта на кръгла формичка или чаша изрязваме кръгчета от средата на филиите хляб. Намазваме едно кръгче с лютеница и покриваме с друго кръгче. Нарязваме кашкавал /гауда/ементал на тънки слайсове и с помощта на малка...
Диария на пътешественикаДиария на пътешественика
27 Юли
Симптоми и усложнения при диарията на пътешественика Най-често диарията на пътуващите се появява през първата седмица от престоя в нова страна (в 30-50% от случаите), но може да се развие по всяко време на пътуването,...
Хипертония на бялата престилка – какво представлява?Хипертония на бялата престилка – какво представлява?
08 Май
Храненето с високо съдържание на натрий или консумирането на много кофеин също може временно да повиши кръвното налягане....
Какво е синдром на бялата престилка?Какво е синдром на бялата престилка?
18 Дек.
1
Това е и една от причините хората да не търсят помощ дълго време, дори да е жизненоважно. Два основни фактора се изтъкват като водещи, за да се страхуват хората от бели престилки....
Здравословното хранене през бременността е много важноЗдравословното хранене през бременността е много важно
11 Окт.
Той се нарича гестационен, защото се появява през време на бременността. Свързан е с повишени стойности на кръвната захар у жената, а опасностите за плода (фетус) са големи....
Как мозъкът разпознава лица?Как мозъкът разпознава лица?
15 Февр.
Изучаването на мозъка е нещо като висш пилотаж за науката, но работата в тази посока не спира, защото желанието да се изучават възможностите му помага да се отговори на много интересни въпроси, като например как мозъкът разпознава...
Рени сложи готварската престилка! Става примерна домакиняРени сложи готварската престилка! Става примерна домакиня
13 Дек.
Фолкпевицата Рени направи рязък завой в живота си. След като обяви пред цяла България, че никога не е готвила на двете си деца, неволята я накара да влезе в кухнята. Рени пусна снимка от кухнята, в която, за учудване...
Вдъхновяващи цитати за пътешественициВдъхновяващи цитати за пътешественици
27 Септ.
Ето още няколко силни мисли на пътешественици, които ще ви накарат с нетърпение да очаквате следващото си пътуване, в случай че още не сте се настроили за него: Светът е книга и тези, които не пътуват, четат само една...
Много лесна питкаМного лесна питка
29 Март
10
В купа слагаме 1 ч.ч. топла вода, прясната мая и захарта, с лъжичка разбъркваме докато маята се разтопи и оставяме да шупне около 10 минутки. След това добавяме останалата топла вода и солта. Започваме да сипваме по малко...
Много пухкав козунакМного пухкав козунак
17 Февр.
Сваряваме млякото и докато е още топло, добавяме захарта, за да се стопи. В по-голям съд слагаме брашното и правим кладенче. В него слагаме разбитата на кашичка мая, разбитите яйца, киселото мляко със содата и солта....
Много пухкави палачинкиМного пухкави палачинки
09 Юли
4
Поднесете много пухкавите палачинки със сирене или любимо сладко, течен шоколад и айран. Може да ги използвате за направата на сладка или солена палачинкова торта....
Много лют сосМного лют сос
16 Май
Много лютият сос е готов....
Много пухкава ТортиляМного пухкава Тортиля
16 Май
Много пухкавата Тортиля е готова....
Много сложна салатаМного сложна салата
04 Март
1
Бобът се вари, докато омекне хубаво. Изсипва се в голяма купа заедно с граха и царевицата. Маслините се режат на кръгчета и се добавят в купата. Рулцата от раци се запичат от всички страни на скара и се нарязват на...
Много вкусна питкаМного вкусна питка
28 Март
1
От всичките продукти без единия жълтък се замества меко тесто. Не се оставя да втаса, а направо се оформя! Аз го оформям по следния начин: първо разточвам тестото.После го режа на две, после на четири, а всека четвъртинка...
Много пухкава погачаМного пухкава погача
25 Ноем.
2
Така сутринта ще ви е много по-лесно и ще започнете деня с приятен аромат на хляб. Размийте маята в 1 к.ч. студена вода. Прибавете млякото, захарта, солта, олиото и чукнете яйцата....
Много вкусен сандвичМного вкусен сандвич
11 Май
Маслото се намазва на тънко върху филията. После се слага шунката и върху нея кашкавала. След това се поставя и другата филия и веднага в тостера. Като се извади филията от тостера, кашкавалът ще се стопи а мекия хляб...
Много шоколадови топкиМного шоколадови топки
27 Февр.
Разтопете маслото, стафидите накиснете с лъжица ром и оставете да поомекнат. Натрошете бисквитите в блендер. Сухите пасти намачкайте с ръце в купа, сложете какаото, смлените бисквити, какао, меда и сладкото. Разбъркайте...
Много шоколадова тортаМного шоколадова торта
22 Дек.
Много шоколадовата торта е за истински шоко маниаци....