Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ПшеницаПшеница
10 Септ.
Други много разпространени видове са английската пшеница, двузърнестият и едрозърнестият лимец, тимофеевата пшеница....
Крок Мосю - любов от първата хапкаКрок Мосю - любов от първата хапка
09 Юни
2
Нарежете кашкавала и шунката на средно тънки парчета. Сиренето ементал настържете на ренде. Направете сос Бешамел като в тенджерка на котлона сложите маслото, когато се разтопи добавете брашното и разбъркайте....
Забравете хляба от пшеница - яжте просо и лимецЗабравете хляба от пшеница - яжте просо и лимец
20 Дек.
3
На първо време трябва да се опитаме да изведем от хранителния си режим пшеницата. Вместо нея можем да месим или купуваме хляб от просо, нахутено брашно или брашно от лимец....
Варена пшеницаВарена пшеница
08 Септ.
2
Пшеницата се почиства, измива се старателно и се сипва в тенджера. Залива се с вода и се оставя да ври за 40 минути на тих огън. Добавят се стафидите....
Варена грухана пшеницаВарена грухана пшеница
03 Юли
Варената грухана пшеница е готова....
Боза от пшеницаБоза от пшеница
05 Юли
1
Бозата от пшеница е готова....
Бургери от пшеницаБургери от пшеница
03 Юли
1
На вкус са леко пикантни, леко хрупкави, засищащи и уникално вкусни. Сервирайте здравословните бургери топли. Бургерите от пшеница са готови....
Варена пшеница (Ашуре)Варена пшеница (Ашуре)
17 Януари
Добавете и останалата 1/3 пшеница и варете на слаб котлон до сгъстяване. Накрая разбъркайте със стафидите и розовата вода. Разпределете ашурето в купички поръсете с натрошено орехови ядки и канела....
Генофонд на човечествотоГенофонд на човечеството
22 Март
Генетичния потенциал на човечеството обаче е неизчерпаем....
Варена пшеница за поменВарена пшеница за помен
11 Февр.
Сварената пшеница се отцежда от водата, разстила се върху чиста кърпа и се оставя за час, така че кърпата да попие влагата. Прехвърля се в голяма купа и се добавят смлените орехови ядки и бисквити....
Млечна супа с пшеницаМлечна супа с пшеница
26 Септ.
Млечната супа с пшеница е плътна като консистенция и с висока хранителност. Подходяща е за малки деца. Сервирайте гореща....
Агнешко с пълнозърнеста пшеницаАгнешко с пълнозърнеста пшеница
09 Април
Разделете портокала на резени, а след това и на половинки и ги добавете в тигана. Разбъркайте. Сервирайте ястието, поръсено с шамфъстък и украсено със стръкове джоджен....
Вкусна пшеница с орехиВкусна пшеница с орехи
17 Февр.
Пшеницата се сварява до омекване и изцежда от водата. След това прибавяте орехите, които са натрошени предварително. Поръсвате с канела и ванилия.Овкусявате със захар....
Кюфтета от грухана пшеницаКюфтета от грухана пшеница
20 Дек.
Кисели краставички също са подходяща гарнитура към тези Кюфтета от грухана пшеница....
Грухана пшеница с млякоГрухана пшеница с мляко
30 Ноем.
1
Измиваме пшеницата и я сваряваме в 2 л. вряща вода за около 30 мин. Изцеждаме. Изсипваме млякото в тенджера и варим на бавен огън. След завирането изсипваме изцедената пшеница и варим за около 10 мин....
Пълнени домати с пшеницаПълнени домати с пшеница
02 Май
Загрейте фурната на печката до 180 градуса. Поставете груханата пшеница в огнеопорен съд и я залейте с 250-300 мл гореща вода. Съдът трябва да е с похлупак. Оставете я да се накисне. Измийте доматите и ги подсушете....
Питка с твърда пшеницаПитка с твърда пшеница
19 Ноем.
Пресяваме брашното и към него добавяме солта, маслото и първата смес. Доливаме близо 2 ч.ч. вода, като идеята е течността да направи месенето по-лесно. Разбъркваме и омесваме тесто....
Колективното неосъзнаване на човечествотоКолективното неосъзнаване на човечеството
02 Юли
Колективното неосъзнаване на човечеството е феномен, който се характеризира с недостатъчното осъзнаване на общите проблеми и предизвикателства, пред които е изправено човечеството като цяло....
Човечеството затъпяваЧовечеството затъпява
10 Януари
3
Умът в популацията на човечеството, който е от около 20 хиляди години, е довел до мутацията на мозъка. Той е станал по-рационален и се е покачил неговия потенциал....
Хлебчета от ръж и пшеницаХлебчета от ръж и пшеница
09 Юни
Печете вкусните хлебчета в загрята на 230 °C фурна за 20 минути. Използвайте ръжените хлебчета за направата на вкусни сандвичи или към любимите ви ястия. Добър апетит с тези хлебчета от ръж и пшеница....
Грухана пшеница за Бъдни ВечерГрухана пшеница за Бъдни Вечер
30 Септ.
Груханата пшеница за Бъдни Вечер е готова....
Сладка салата от покълнала пшеницаСладка салата от покълнала пшеница
19 Септ.
Отгоре се поръсва с нарязана на кубчета праскова....
Кешкек (Грухана пшеница с пилешко)Кешкек (Грухана пшеница с пилешко)
24 Януари
На следващия ден в дълбока тенджера се слага около 2 сантиметра от измитата пшеница и си нарежда пилешкото, след което се слага останалото количество пшеница, но не забравяйте да сложинте олио....
Защо се сменя първата вода на боба?Защо се сменя първата вода на боба?
03 Януари
От бабите знаем, че е задължително да изхвърлим поне първата вода на боба, дори втората, но малцина знаят защо се сменя първата вода на боба. Научното обяснение е много просто....
Изхвърля ли се първата вода на лещата?Изхвърля ли се първата вода на лещата?
25 Окт.
Но трябва ли да се накисва преди варенето и изхвърля ли се първата ѝ вода? Много хора са на мнение, че за разлика от боба, лещата няма нужда от предварително накисване....