Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Един различен тиквеникЕдин различен тиквеник
13 Февр.
Настъргвам тиквата и я миксирам с 4 шепи грис. Приготвям каша от киселото мляко, захарта, олиото, бакпулвера, 2 яйца и ванилията. Разпъвам първа кора и я мажа с няколко капки масло. Отгоре слагам втората кора. Покривам...
За какво е полезен липовият чайЗа какво е полезен липовият чай
24 Май
От древни времена липовият чай е известен с многото си полезни свойства....
Протеинова бисквитка за единПротеинова бисквитка за един
23 Окт.
Изпичаме бисквитата в микровълната фурна за 1-2 минути или до готовност (по желание бисквитката може да се изпече във фурната). Хапваме протеинова бисквитка, докато е още топла, с чаша кафе!...
Два сладкиша от един блатДва сладкиша от един блат
03 Септ.
Готовият блат слагаме върху решетка да се охлажда. Приготвяме двата крема от пудинг д-р Йоткер по указанията от пакетчетата....
Един по-различен султан кебапЕдин по-различен султан кебап
17 Дек.
Отстранете от котлона и оставете леко да се охлади. Срежете корите лаваш на две половини. Сложете от пилешката плънка откъм срязаната страна, като оставите празно в двата края....
Погача за един страхотен екипПогача за един страхотен екип
01 Дек.
Замесете хубаво гладко тесто, намажете с олио и оставете да удвои обема си. Разделете на 5 части и разточете 5 големи обли кори, намажете първата с масло, сложете втората отгоре и така всички, без да намазвате последната...
Ягодова торта с един блатЯгодова торта с един блат
17 Март
6
Хубаво се разбърква и се добавя по малко брашно, докато се получи не прекалено гъста смес. Сместа се изсипва в форма за печене на торта и се пече на 180-200 градуса за 20-25 мин. или до готовност....
Орехова торта от палачинки за единОрехова торта от палачинки за един
12 Февр.
Редувайте палачинка и крем до последната (от тази смес се получават три малки палачинки). Ако тортичката Ви допадне, увеличете пропорциите за голяма такава, моята беше екпериментна....
Френска орехова торта с един блатФренска орехова торта с един блат
26 Февр.
Сипваме тази смес внимателно върху другата и поставяме да се пече във фурната на 180 градуса....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Аспиринът се оказва вреден за кожатаАспиринът се оказва вреден за кожата
20 Юли
Аспиринът е познат на медицината вече над 100 години. Годишна на планетата се изпиват над 50 милиона опаковки аспирин - във вид на прах, под формата на таблетки... Препаратът се е появил през 1893 г. и go днес се продава...
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Колко лечебен и полезен е липовият цвят?Колко лечебен и полезен е липовият цвят?
28 Април
Липовият цвят е ценен за здраве и самочувствието на човека. Липата може да живее до сто години, но това е изключително рядко. Липовият цвят е изключително ароматен и цъфти през юли....