Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Любопитната история на фокачатаЛюбопитната история на фокачата
18 Юли
Когато става въпрос за изкушенията на италианската кухня, всички моментално се сещат за пицата. Има обаче близко до нея кулинарно вълшебство с адрес от Ботуша, което е също толкова известно, но и много по-древно. Нарича...
Любопитната история на ризототоЛюбопитната история на ризотото
01 Юли
Оризът бил познат още в древния Рим, но се използвал само за медицински цели. С разпространението на исляма по света започва и пътешествието на тази храна. Родината на ориза е Индия, Тайланд и Китай, но арабите...
Бързите кроасани на Ваня ДжорджевичБързите кроасани на Ваня Джорджевич
27 Дек.
Разточете ги заедно на голям кръгъл лист. Разрежете на триъгълници и завийте на кифлички. Ако желаете може да сложите и плънка по желание. В моя случай са без....
Любопитната история на Крем СабайонЛюбопитната история на Крем Сабайон
13 Юни
Френският крем Сабайон, подобно на много други ястия, има своята история. Създаден е през 16 век при обсадата на една италианска крепост....
Кроасани с шоколадКроасани с шоколад
04 Февр.
Добавете по една 1 с.л. течен шоколад в широкия край и завийте във форма на кроасан. Повторете същото с втория лист бутертесто....
Кроасани с бананиКроасани с банани
20 Май
Кроасаните се пекат до придобиване на златист цвят в предварително загрята на 180 градуса фурна....
Кроасани с квасКроасани с квас
16 Ноем.
След това разтеглете на лист и отново сгънете на плик. Повторете тази процедура още веднъж. Разточете на кръг, разрежете на триъгълници и навийте на кифлички....
Кроасани с маслоКроасани с масло
21 Март
3
Може отново да повторите цялата процедура с добавяне на още масло, прегъване и поставяне в хладилника, но може и само веднъж. Финално разточете на правоъгълник, нарежете го на квадрати, а тях - на триъгълници....
Кроасани с кренвиршКроасани с кренвирш
12 Февр.
Поставяте готовите кроасани върху хартия за печене и печете на 180 градуса. Може да изберете и друга плънка за кроасаните с кренвирш като кроасани с шоколад или сладко. Сервират се в подходяща чиния....
Любопитната история на 5 любими коледни десертаЛюбопитната история на 5 любими коледни десерта
25 Дек.
Панетоне Народните легенди изобилстват от истории за това как панетонето се свързва толкова тясно с Коледа....
Кроасан с масло и семенаКроасан с масло и семена
30 Януари
Втасалото тесто поставете на набрашнен плот и разтопете на продълговата кора, дълга 25 см....
Кейкчета с кроасан и дюлиКейкчета с кроасан и дюли
02 Ноем.
Кроасанът нарязваме на малки хапки и поръсваме с ванилията. Отделно разбиваме яйцето с прясно мляко, бакпулвер (1 ч.л), кристална захар (4-5 с.л. или на вкус)....
Френски кроасани с маслоФренски кроасани с масло
14 Май
7
Пече на 180 градуса за около 20-25 мин. Френските кроасани с масло са страхотни!...
Домашни кроасани с маслоДомашни кроасани с масло
02 Август
1
След което печем на 200 градуса до готовност. Домашните кроасани с масло са много вкусни....
Домашни кроасани с наденицаДомашни кроасани с наденица
30 Дек.
Домашните кроасани с наденица са готови....
Мини кроасани с шоколадМини кроасани с шоколад
18 Май
Разтеглете леко и сложете в средата на горната част на триъгълника течен шоколад. Навийте всеки триъгълник, започвайки от основата към върха....
Кроасани с кисело млякоКроасани с кисело мляко
12 Дек.
16
Разточваме тестото и го разрязваме на триъгълници. В основата на триъгълниците слагаме пълнеж по избор и навиваме. Намазваме с жълтък. Кроасаните се пекат до златисто в предварително загрята на 180 градуса фурна....
Домашни кроасани с локумДомашни кроасани с локум
12 Юни
Поставяме в печката и печем домашните кроасани с локум на 180 градуса до желаният загар....
Бутер кроасани с мармаладБутер кроасани с мармалад
19 Ноем.
Преди да почнете да приготвяте тези бутер кроасани с мармалад, включете фурната да загрява на 220° С. Развийте бутер тестото върху работния плот и го нарежете с нож за рязане на пица на 4 равни правоъгълника....
Кекс на водна баня с кроасани и крем карамелКекс на водна баня с кроасани и крем карамел
07 Август
Кроасанът се нарязва на парчета с 1 см. дебелина. Когато захарта е готова, кроасаните се нареждат на дъното на формата. Яйцата и останалата захар се разбиват....
Любопитната история на някои от най-известните тортиЛюбопитната история на някои от най-известните торти
16 Юни
В следващите редове ще разгледаме любопитната история на едни от най-известните и обичани торти. Унгария – торта Естерхази....
Сладкиш с кроасани и карамелСладкиш с кроасани и карамел
12 Ноем.
1
Сладкишът с кроасани и карамел е готов....
Тесто за кроасани в хлебопекарнаТесто за кроасани в хлебопекарна
17 Май
1
Тестото за кроасани в хлебопекарна е много сполучливо....
Бутер кроасани с пица вкусБутер кроасани с пица вкус
11 Февр.
На всеки триъгълник в широката част се поставя една чаена лъжичка от плънката, парче кашкавал и лъжичка от настъргания пармезан. Завива се във формата на кроасан от широката част на триъгълника към острата....
Моите сладки кроасани с кремМоите сладки кроасани с крем
21 Февр.
Всичко заедно се разточва на кръг с дебелина около 0.5 см. Нарежете на 12 части за по-големи или 16 части за по-малки кроасани. Напълнете ги с крема....