Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Любопитната история на 5 любими коледни десерта

Любопитната история на 5 любими коледни десерта

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
456
1 от 5 Снимки

1. Панетоне


Народните легенди изобилстват от истории за това как панетонето се свързва толкова тясно с Коледа. Някои разказват, че сладкият милански хляб е разработен през 1400 г. от човека, грижещ се за соколите на херцога и неговата любима Адалгиса, дъщеря на бедния хлебар. Работейки тайно през нощта, двамата създали богат хляб, който да съживи бизнеса на хлебарите.

На Коледа те добавили сушени плодове и лимони, един великолепен успех, който превърнал хлебаря в заможен човек и благодарение на това той позволил на двойката да се ожени. По-малко романтична история е, че като "Пане ди Тоно" или луксозен хляб, Панетонето - с неговите скъпи съставки и дълго време за подготовка и направа - е бил запазен за Коледа, като един специален ден, изискващ специални блюда.

Всяка нация свързва коледните празници с определени и много обичани ястия, които задължително присъстват на коледната трапеза. Някои от тези храни имат интересна и очарователна история, която се крие зад привилегията им да са жизненоважна част от този светъл празник.

В горната галерия вижте любопитни факти за джинджифиловите сладки, любимия десерт Панетоне, щолена и още няколко обичани коледни десерта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен