Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Любопитната история на ризототоЛюбопитната история на ризотото
01 Юли
Оризът бил познат още в древния Рим, но се използвал само за медицински цели. С разпространението на исляма по света започва и пътешествието на тази храна. Родината на ориза е Индия, Тайланд и Китай, но арабите...
Любопитната история на кроасанаЛюбопитната история на кроасана
30 Януари
1
Кроасанът е вид кифла, направена от многолистно тесто, чиято форма наподобява полумесец. Кроасанът е типичен за френската кухня, той е един от символите на кулинарията и на Франция, поднася се с кафе или чай...
Любопитната история на Крем СабайонЛюбопитната история на Крем Сабайон
13 Юни
Френският крем Сабайон, подобно на много други ястия, има своята история. Създаден е през 16 век при обсадата на една италианска крепост....
Любопитната история на 5 любими коледни десертаЛюбопитната история на 5 любими коледни десерта
25 Дек.
Панетоне Народните легенди изобилстват от истории за това как панетонето се свързва толкова тясно с Коледа....
Фокача с тиквички на тиганФокача с тиквички на тиган
18 Юни
Фокачата с тиквички на тиган е чудна....
Любопитната история на някои от най-известните тортиЛюбопитната история на някои от най-известните торти
16 Юни
В следващите редове ще разгледаме любопитната история на едни от най-известните и обичани торти. Унгария – торта Естерхази....
Любопитните истории на кекса и чийзкейкаЛюбопитните истории на кекса и чийзкейка
31 Март
Кексът и чийзкейкът били приготвяни от древните хора още когато те открили брашното. В древните времена хлябът бил различаван от кекса по това, че в него имало сладки съставки - най-често били използвани плодове...
Фокача за 8 мартФокача за 8 март
08 Март
Замесва се средно меко тесто за фокача, което оставяте на топло за 1 час. В голяма широка това върху хартия за печене или силиконова подложка за печене с ръце се оформя блат като правоъгълник....
Фокача а ла КаприФокача а ла Капри
16 Март
Доматчетата се режат на тънки филийки и се оставят в гевгир да се отцеждат 10 мин. Фурната предварително се загрява до 220 градуса....
Любопитната история на рома от времето на Колумб до днесЛюбопитната история на рома от времето на Колумб до днес
22 Януари
Историята на рома започва на карибските острови по времето на Христофор Колумб и е много свързана със захарта и нейното производство....
Най-любопитните факти от модната историяНай-любопитните факти от модната история
02 Март
Червеният плат е първият известен в историята, който се е търгувал масово....
Фокача с кайсииФокача с кайсии
17 Юли
Пече се на 180 градуса за 35-40 мин. Изважда се фокачата от фурната, охлажда се за кратко и се изважда от формата. Поръсва се с пудра захар. Източник: Zenzero&Limone...
Фокача с риганФокача с риган
04 Юли
Оформяме на кръг и поръсваме с риган обилно. Съвсем леко поръсваме фокачата със зехтин отгоре и печем. Фокачата с риган е готова....
Фокача с лимонФокача с лимон
08 Ноем.
Поръсете със ситно нарязан розмарин и морска сол, залейте с малко зехтин и печете фокачата в предварително загрята на 220 градуса фурна. Фокачата с лимон е готова....
Фокача с маслиниФокача с маслини
29 Февр.
Оставете да втаса на топло за час - два. Разделете тестото на парчета и всяко разточете под формата на пърленки. Оставете ги на топло за още 15-20 минути....
Фокача с лукФокача с лук
11 Февр.
Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипват се маята, зехтинът и солта. Водата се добавя постепенно и се замесва гладко тесто. Оставя се покрито, докато втаса. След това тестото се премесва, заедно с предварително...
Фокача с доматиФокача с домати
09 Август
Изпечете фокачата в загрята на 180 градуса фурна за 30-тина минути....
Фокача с пестоФокача с песто
20 Февр.
Фокачата се поднася, намазана с песто....
Фокача с плънкаФокача с плънка
17 Февр.
1
Тестото се премесва и се разделя на две части. Разточват се на тънки правоъгълници и едната част се слага в намазана с мазнина тава....
Фокача с лукФокача с лук
18 Февр.
След като се подготви тестото се оставя да втасва встрани около час и половина. Предварително се загрява фурната до 220 градуса. Форма за печене с размери 25 х 38 см се намазва с масло. Тестото се прехвърля във формата...
Фокача с моцарелаФокача с моцарела
11 Февр.
Пече се на 180 градуса за около половин час. Уникална фокача със сирене!...
Фокача от парено тестоФокача от парено тесто
31 Дек.
Фокачата от парено тесто е много вкусна....
Средиземноморска фокача с маслиниСредиземноморска фокача с маслини
01 Април
Лесната фокача трябва да втаса по този начин за половин час. После я изпечете за около половин час на 180 градуса. Средиземноморската фокача с маслини може да сервирате както топла, така и вече изстинала....
Фокача с черни маслиниФокача с черни маслини
30 Май
Тази фокача с черни маслини остава мекичка и много приятна дори и до следващия ден, ако е завита с чиста кърпа....
Празнична фокача с лимецПразнична фокача с лимец
13 Февр.
От парченце червена чушки се изрязва сърце и притискаме леко в единия край на фокачата....