Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Любопитната история на ризототоОризът бил познат още в древния Рим, но се използвал само за медицински цели. С разпространението на исляма по света започва и пътешествието на тази храна.
Родината на ориза е Индия, Тайланд и Китай, но арабите...
01 Юли
Любопитната история на кроасанаКроасанът е вид кифла, направена от многолистно тесто, чиято форма наподобява полумесец. Кроасанът е типичен за френската кухня, той е един от символите на кулинарията и на Франция, поднася се с кафе или чай...
30 Януари
1
Любопитната история на Крем СабайонФренският крем Сабайон, подобно на много други ястия, има своята история. Създаден е през 16 век при обсадата на една италианска крепост....
13 Юни
Любопитната история на 5 любими коледни десертаПанетоне
Народните легенди изобилстват от истории за това как панетонето се свързва толкова тясно с Коледа....
25 Дек.
Любопитната история на някои от най-известните тортиВ следващите редове ще разгледаме любопитната история на едни от най-известните и обичани торти.
Унгария – торта Естерхази....
16 Юни
Любопитните истории на кекса и чийзкейкаКексът и чийзкейкът били приготвяни от древните хора още когато те открили брашното. В древните времена хлябът бил различаван от кекса по това, че в него имало сладки съставки - най-често били използвани плодове...
31 Март
Фокача за 8 мартЗамесва се средно меко тесто за фокача, което оставяте на топло за 1 час.
В голяма широка това върху хартия за печене или силиконова подложка за печене с ръце се оформя блат като правоъгълник....
08 Март
Фокача а ла КаприДоматчетата се режат на тънки филийки и се оставят в гевгир да се отцеждат 10 мин.
Фурната предварително се загрява до 220 градуса....
16 Март
Любопитната история на рома от времето на Колумб до днесИсторията на рома започва на карибските острови по времето на Христофор Колумб и е много свързана със захарта и нейното производство....
22 Януари
Най-любопитните факти от модната историяЧервеният плат е първият известен в историята, който се е търгувал масово....
02 Март
Фокача с кайсииПече се на 180 градуса за 35-40 мин.
Изважда се фокачата от фурната, охлажда се за кратко и се изважда от формата. Поръсва се с пудра захар.
Източник: Zenzero&Limone...
17 Юли
Фокача с риганОформяме на кръг и поръсваме с риган обилно.
Съвсем леко поръсваме фокачата със зехтин отгоре и печем.
Фокачата с риган е готова....
04 Юли
Фокача с лимонПоръсете със ситно нарязан розмарин и морска сол, залейте с малко зехтин и печете фокачата в предварително загрята на 220 градуса фурна.
Фокачата с лимон е готова....
08 Ноем.
Фокача с маслиниОставете да втаса на топло за час - два.
Разделете тестото на парчета и всяко разточете под формата на пърленки. Оставете ги на топло за още 15-20 минути....
29 Февр.
Фокача с лукБрашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипват се маята, зехтинът и солта. Водата се добавя постепенно и се замесва гладко тесто. Оставя се покрито, докато втаса.
След това тестото се премесва, заедно с предварително...
11 Февр.
Фокача с плънкаТестото се премесва и се разделя на две части. Разточват се на тънки правоъгълници и едната част се слага в намазана с мазнина тава....
17 Февр.
1
Фокача с лукСлед като се подготви тестото се оставя да втасва встрани около час и половина.
Предварително се загрява фурната до 220 градуса. Форма за печене с размери 25 х 38 см се намазва с масло. Тестото се прехвърля във формата...
18 Февр.
Фокача с моцарелаПече се на 180 градуса за около половин час.
Уникална фокача със сирене!...
11 Февр.
Средиземноморска фокача с маслиниЛесната фокача трябва да втаса по този начин за половин час. После я изпечете за около половин час на 180 градуса.
Средиземноморската фокача с маслини може да сервирате както топла, така и вече изстинала....
01 Април
Фокача с черни маслиниТази фокача с черни маслини остава мекичка и много приятна дори и до следващия ден, ако е завита с чиста кърпа....
30 Май
Празнична фокача с лимецОт парченце червена чушки се изрязва сърце и притискаме леко в единия край на фокачата....
13 Февр.