Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Манастирски БоршМанастирски Борш
15 Април
Измийте и обелете червеното цвекло картофите, морковите и ги нарежете на малки кубчета. Измийте, почистете и нарежете на ситно праз лука, червеното зеле, кромида и доматите. Гъбите ги почистете и нарежете на филийки...
Лечебни рецепти с мурсалски чайЛечебни рецепти с мурсалски чай
22 Септ.
Някои дори разполагат със собствени плантации и пълноценно се наслаждават на всички ползи, които носи тази невероятна билка на млади и стари....
Чай Тулси - всички невероятни ползиЧай Тулси - всички невероятни ползи
23 Май
Вижте още: - Ползите от семена босилек; - Още ползи от целебната билка Свещен босилек...
Ползи от различните видове чайПолзи от различните видове чай
23 Ноем.
Всяка от разновидностите има и индивидуални ползи. В следващите редове вижте ползите от различните видове чай: Зеленият чай Тази разновидност на напитката е известна с антиоксидантните си свойства....
Ментовият чай – ползи и вредиМентовият чай – ползи и вреди
23 Ноем.
Знаем ли какви са ползите и вредите от ментата? Може би едно от основните полезни свойства на ментата може да се нарече нейният седативен ефект....
Доказани ползи от банановия чайДоказани ползи от банановия чай
29 Ноем.
Повечето ползи за здравето се дължат на пектин, витамин В6, витамин В12, витамин С, калий, манган и магнезий....
Здравословни ползи от студения чайЗдравословни ползи от студения чай
18 Септ.
Това автоматично е още една полза – защото се грижи за здравето ни, а едновременно с това ни дава и разнообразие....
Имамбаялдъ по манастирскиИмамбаялдъ по манастирски
06 Август
Имамбаялдъ по манастирски се пече в силна фурна, докато остане на мазнина. Имамбаялдъта по манастирски се поднася с топъл селски хляб, люта чушка. Консумира се както като топло ястие, така и като студено мезе....
Гъби по МанастирскиГъби по Манастирски
11 Юни
Гъбите по Манастирски са много вкусни!...
Яхния по манастирскиЯхния по манастирски
06 Май
1
Яхнията по манастирски е много вкусна....
Леща по манастирскиЛеща по манастирски
17 Януари
1
Лещата по манастирски е готова....
Гълъби по манастирскиГълъби по манастирски
10 Юли
Гълъбите по манастирски са готови....
Паприкаш по манастирскиПаприкаш по манастирски
02 Дек.
1
Изпичате пиперките, обелвате ги, почиствате ги от дръжките и семената и ги нарязвате на парченца. Стривате чесъна с малко сол, прибавяте оцета, виното и 1 с.л. олио. Разбърквате и заливате с тази смес пиперките. Почиствате...
Ориз по манастирскиОриз по манастирски
30 Дек.
5
Изплакнете ориза в 7 води и го отцедете. Залейте го с вряла вода 1:2 и оставете да ври, докато абсорбира течността. Отделно в по-голям съд загрейте 80-100 мл олио и запържете последователно накълцания лук, нарязаните...
Кюфтенца по манастирскиКюфтенца по манастирски
12 Април
Поднесете кюфтенцата по манастирски с малко скълцан магданоз....
Джолан по манастирскиДжолан по манастирски
15 Окт.
1
Залейте джолана с подсолена вода. Добавете дафиновия лист и бахара и варете до пълна готовност. Отцедете месото, обезкостете го и го нарежете на дребни късчета. Загряваме мазнината и запържваме за кратко лука и гъбите,...
Боб по манастирскиБоб по манастирски
03 Дек.
6
В тенджера със студена вода сложете боба да заври заедно с 1 глава нарязан на едро лук. Щом заври се прибавят нарязаните на ситно лук, чушки и моркови. Малко преди бобът да е готов се посолява, подправя се с джоджен и шарена...
Фасул по манастирскиФасул по манастирски
17 Януари
Фасулът по манастирски е много вкусен....
Кюфтета по манастирскиКюфтета по манастирски
20 Януари
Смъкнете от котлона вашите кюфтета по манастирски. Пасирайте доматения сос (по желание)....
Дробчета по манастирскиДробчета по манастирски
28 Септ.
Дробчетата по манастирски са готови!...
Печурки по манастирскиПечурки по манастирски
21 Окт.
Поднесете печурките по манастирски топли с чудна содена питка....
Имамбаялдъ по манастирскиИмамбаялдъ по манастирски
29 Септ.
Сервира се имамбаялдъ по манастирски поръсена с нарязан пресен магданоз....
Боб по манастирскиБоб по манастирски
03 Дек.
6
В тенджера със студена вода сложете боба да заври заедно с 1 глава нарязан на едро лук. Щом заври се прибавят нарязаните на ситно лук, чушки и моркови. Малко преди бобът да е готов се посолява, подправя се с джоджен и шарена...
Ориз по манастирскиОриз по манастирски
30 Дек.
5
Изплакнете ориза в 7 води и го отцедете. Залейте го с вряла вода 1:2 и оставете да ври, докато абсорбира течността. Отделно в по-голям съд загрейте 80-100 мл олио и запържете последователно накълцания лук, нарязаните...
Рецепта за отслабване – зелен чай и упражненияРецепта за отслабване – зелен чай и упражнения
29 Ноем.
Зеленият чай може да има редица ползи за здравето на човека поради високото си съдържание на веществото EGCg – епигалокатехин галат, обяснява за журнала Интернешънъл съсайъти ъф спортс нутришън д-р Джъстин Робъртс – автор...