Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Манастирски БоршИзмийте и обелете червеното цвекло картофите, морковите и ги нарежете на малки кубчета.
Измийте, почистете и нарежете на ситно праз лука, червеното зеле, кромида и доматите.
Гъбите ги почистете и нарежете на филийки...
15 Април
Лечебни рецепти с мурсалски чайНякои дори разполагат със собствени плантации и пълноценно се наслаждават на всички ползи, които носи тази невероятна билка на млади и стари....
22 Септ.
Чай Тулси - всички невероятни ползиВижте още:
- Ползите от семена босилек;
- Още ползи от целебната билка Свещен босилек...
23 Май
Ползи от различните видове чайВсяка от разновидностите има и индивидуални ползи. В следващите редове вижте ползите от различните видове чай:
Зеленият чай
Тази разновидност на напитката е известна с антиоксидантните си свойства....
23 Ноем.
Ментовият чай – ползи и вредиЗнаем ли какви са ползите и вредите от ментата?
Може би едно от основните полезни свойства на ментата може да се нарече нейният седативен ефект....
23 Ноем.
Доказани ползи от банановия чайПовечето ползи за здравето се дължат на пектин, витамин В6, витамин В12, витамин С, калий, манган и магнезий....
29 Ноем.
Здравословни ползи от студения чайТова автоматично е още една полза – защото се грижи за здравето ни, а едновременно с това ни дава и разнообразие....
18 Септ.
Имамбаялдъ по манастирскиИмамбаялдъ по манастирски се пече в силна фурна, докато остане на мазнина.
Имамбаялдъта по манастирски се поднася с топъл селски хляб, люта чушка.
Консумира се както като топло ястие, така и като студено мезе....
06 Август
Паприкаш по манастирскиИзпичате пиперките, обелвате ги, почиствате ги от дръжките и семената и ги нарязвате на парченца. Стривате чесъна с малко сол, прибавяте оцета, виното и 1 с.л. олио. Разбърквате и заливате с тази смес пиперките.
Почиствате...
02 Дек.
1
Ориз по манастирскиИзплакнете ориза в 7 води и го отцедете. Залейте го с вряла вода 1:2 и оставете да ври, докато абсорбира течността.
Отделно в по-голям съд загрейте 80-100 мл олио и запържете последователно накълцания лук, нарязаните...
30 Дек.
5
Джолан по манастирскиЗалейте джолана с подсолена вода. Добавете дафиновия лист и бахара и варете до пълна готовност. Отцедете месото, обезкостете го и го нарежете на дребни късчета.
Загряваме мазнината и запържваме за кратко лука и гъбите,...
15 Окт.
1
Боб по манастирскиВ тенджера със студена вода сложете боба да заври заедно с 1 глава нарязан на едро лук. Щом заври се прибавят нарязаните на ситно лук, чушки и моркови. Малко преди бобът да е готов се посолява, подправя се с джоджен и шарена...
03 Дек.
6
Кюфтета по манастирскиСмъкнете от котлона вашите кюфтета по манастирски.
Пасирайте доматения сос (по желание)....
20 Януари
Имамбаялдъ по манастирскиСервира се имамбаялдъ по манастирски поръсена с нарязан пресен магданоз....
29 Септ.
Боб по манастирскиВ тенджера със студена вода сложете боба да заври заедно с 1 глава нарязан на едро лук. Щом заври се прибавят нарязаните на ситно лук, чушки и моркови. Малко преди бобът да е готов се посолява, подправя се с джоджен и шарена...
03 Дек.
6
Ориз по манастирскиИзплакнете ориза в 7 води и го отцедете. Залейте го с вряла вода 1:2 и оставете да ври, докато абсорбира течността.
Отделно в по-голям съд загрейте 80-100 мл олио и запържете последователно накълцания лук, нарязаните...
30 Дек.
5
Рецепта за отслабване – зелен чай и упражненияЗеленият чай може да има редица ползи за здравето на човека поради високото си съдържание на веществото EGCg – епигалокатехин галат, обяснява за журнала Интернешънъл съсайъти ъф спортс нутришън д-р Джъстин Робъртс – автор...
29 Ноем.