Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Маргарин или масло да използваме?Маргаринът е млечен продукт, приготвен от растителни мазнини. За разлика от тези на маслото, растителните масла в маргарина имат по-различен химичен състав. Като вид те са ненаситени....
24 Май
Мини кроасани с шоколад или фъстъчено маслоКогато станат готови и докато са още топли се намазват с разтворен желатин и се поръсват с настърган шоколад или натрошени лешници/фъстъци.
Мини кроасаните с шоколад или фъстъчено масло са страхотни!...
19 Дек.
МаргаринХората, които редовно хапват маргарин, много често го предпочитат пред маслото, защото заместителят има по-лек и по-малко мазен вкус....
23 Май
1
4 основни причини да хапвате кокосово масло редовноКокосовото масло подобрява паметта
Редовната употреба на кокосовото масло има отличен ефект на мозъчната дейност....
03 Юни
Замразен зелен фасул (или зелен грах) с маслоРастителното масло и 1 чаена чаша вода се кипват и в кипяща смес се изсипва неразмразеният зелен фасул (грах).
Задушава се на тих огън 12-15 мин.
Посолява се, отцежда се и се залива с разтопеното краве масло....
14 Май
Бисквити с маргаринРазбивам маргарина, който леко съм размекнала, с пудрата захар до побеляване.
Прибавям разбитите жълтъци, прясното мляко и пресятото брашно.
Замесвам тесто върху набрашнен плот....
28 Май
Сладки с маргаринПо желание ги слепете със смес от сладко по избор и смлени орехи или фъстъчено масло....
20 Април
1
Питка с маргаринВсяка част се разточва на тънка кръгла кора, която се намазва обилно с маргарин. По желание може да поръсите със шарена сол и/или чубрица.
Поставете корите една върху друга....
07 Януари
1
Соленки с маргаринРазбийте много добре маргарина. Постепенно добавяйте киселото мляко заедно с брашното. Прибавя се толкова брашно, че да се получи меко тесто....
06 Април
2
Пълнени питки за бързо хапванеВинаги могат да се направят пълнените хлебчета за бързо хапване с налични продукти или продукти по вкус.
Стават много бързо и да ви е сладко!
Хубав ден на всички....
24 Юли
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Защо трябва да спрете да купувате маргарин?Във времето се оказва, че дори наситените мазнини, съдържащи се в чистото масло, са по-благоприятни, отколкото тези в маргарина....
17 Май
Лесни соленки с маргаринМожете да поръсвате лесните соленки с маргарин с кашкавал или кимион, а можете и с двете, всичко е въпрос на вкус....
10 Февр.
Коледни сладки с маргаринМаргаринът и захарта се разбиват, после захарта и ванилията също се прибавят към тях и пак се разбива. Брашното, овесените ядки, бакпулверът, канелата, солта и какаото се размесват в купа....
30 Юли
Лесни сладки с маргаринВ купа разбиваме яйцето, захарта, маргарина и киселото мляко. Добавяме ванилията, лимонената киселина и содата. Разбъркваме и сипваме малко брашно....
05 Юли
Постни кифлички с маргаринИзвадете готовите кифлички от фурната, намажете ги с маргарин и оставете да се охладят.
Опитайте и се насладете на тези постни кифлички с маргарин!...
11 Май
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.