Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Каталунски кремКаталунски крем
16 Август
Сипете млякото в тенджера заедно с лимоновата кора и канелата. Кипнете и варете 10 минути. Извадете кората и канелата. Разбийте жълтъците и 3 с.л. от захарта. Добавете царевичното брашното и смесете добре. Сипете...
Каталунски крем карамелКаталунски крем карамел
23 Април
7
Отделете белтъците от жълтъците на яйцата. Разбийте жълтъците на много висока степен на миксера с лимоновата кора и щипка сол. Сложете съда на водна баня на котлона и бъркайте, докато леко се смени цвета. Внимавайте да...
Каталунски крем карамелКаталунски крем карамел
25 Януари
Каталунският крем карамел е готов....
Каталунски крем с черешиКаталунски крем с череши
07 Юни
Поднасяме веднага каталунски крем с череши....
Каталунски крем на фурнаКаталунски крем на фурна
13 Март
3
Сложете прясното мляко (отделете 150 мл за жълтъците) на котлона заедно със захарта, кората от лимон, портокала и канелата. Изчакайте да се разтопи захарта и отместете. Разбийте жълтъците с царевичното брашно и прясното...
Тайните на каталунския кремТайните на каталунския крем
24 Август
Класическите рецепти за приготвянето му са две – на фурна, подобно на крем карамела, но без брашно, или чрез варене....
Крем с жълтъци по каталунскиКрем с жълтъци по каталунски
28 Януари
Кремът с жълтъци по каталунски е много вкусен....
Рецепти за профилактика на пародонтозаРецепти за профилактика на пародонтоза
17 Януари
1
Тези няколко рецепти ще ви помогнат за профилактика, докато не е късно, пригответе си ги и бъдете здрави!...
Ципура по каталунскиЦипура по каталунски
05 Дек.
Пригответе соса, като първо начукате или смелите бадемовите ядки. Заделете настрана. Рибата измийте, подсушете и натъркайте със сол и пипер. Накълцайте лука и чесъна и ги запържете в зехтина до омекване - 8 минутки...
Лазаня по каталунскиЛазаня по каталунски
03 Юли
Когато е почти готова лазанята по каталунски, поръсете с настъргано твърдо италианско сирене и доопечете....
Maкарони по каталунскиMaкарони по каталунски
28 Дек.
3
Запържваме лука и каймата, прибавяме нарязаната на тънко шунка и гъбите. Добавяме виното и нарязаните на ситно обелени домати и 1 к. л захар. Соса ври на много слаб огън. Прибавяме го към предварително сварените макарони...
Пиле по каталунскиПиле по каталунски
16 Ноем.
Поднесете пилето по каталоснки топло....
Леща по каталунскиЛеща по каталунски
03 Март
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в загрятия зехтин. Заливат се с бульона и се добавя предварително накиснатата леща. Вари се похлупено 20 минути на слаб огън. Сипват се оризът, пасираните домати...
Maкарони по каталунскиMaкарони по каталунски
28 Дек.
3
Запържваме лука и каймата, прибавяме нарязаната на тънко шунка и гъбите. Добавяме виното и нарязаните на ситно обелени домати и 1 к. л захар. Соса ври на много слаб огън. Прибавяме го към предварително сварените макарони...
Рецепта за домашен бебешки кремРецепта за домашен бебешки крем
25 Март
Идеална съставка на в рецептите за бебешки крем; • Етерични масла - лайка и роза са най-подходящи, за да ухае кремът леко и приятно....
Най-добрите милинки със сиренеНай-добрите милинки със сирене
07 Февр.
Традиционните милинки са ястие от българската кухня и в зависимост от региона те се различават по вид и име. Те се приготвят от вид многолистно тесто и сирене. Първо, пресяваме брашното. Към него прибавяме солта и захарта...
Най-добрите бургери на светаНай-добрите бургери на света
02 Юни
Барбекю соса в тази рецепта за домашен бургер можем да направим предварително и да го държим в хладилник....
Патешки бутчета по каталунскиПатешки бутчета по каталунски
24 Юни
Патешките бутчета по каталунски са готови....
Пилешки пай по каталунскиПилешки пай по каталунски
28 Септ.
Нарязаното на хапки месо запържете в олиото, залейте го с виното и го подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете розмарина, едро накълцаните домати, маслините и наситнения лук и оставете сместа за 5 мин. да ври...
Най-добрите свински уши на скараНай-добрите свински уши на скара
26 Януари
Слагат се свинските уши в подходяща тенджера с вода, за да се сварят, водата се отпенва. След като се избистри водата, се добавя дафиновият лист, нарязана глава лук на четири, кубчето бульон и зрънцата бахар. Вари се 45...
Най-добрите американски макарони със сиренаНай-добрите американски макарони със сирена
10 Март
Грамажът за различните видове сирена може да се промени според вкуса Ви, но важното за рецептата е общо кашкавалът от 4-те вида да е около 700 грама с допълнително поне 150 - 200 грама за поръсване в тавата. Чесънът се...
Най-добрите палачинки с прясно млякоНай-добрите палачинки с прясно мляко
21 Май
Разбийте яйцата със солта и захарта и добавете към тях зехтин, прясно мляко и светла бира. Разбъркайте добре. Сипете на порции толкова брашно, колкото е нужно, като разбърквайте задължително с телена бъркалка, за да...
Най-добрите гръцки картофи с лимон и чесънНай-добрите гръцки картофи с лимон и чесън
17 Април
Фурна - 200 градуса; В купа се смесват подправките. Картофите се почистват от кората и се нарязват на дълги клинове. Изсипват се в купа и се поръсват със сухите подправките. Разбъркват се с ръка. Подреждат се в голяма...
Уникален крем карамел по класическата рецепта на Реймънд БланкУникален крем карамел по класическата рецепта на Реймънд Бланк
20 Юни
Крем карамел по рецепта на Реймънд Бланк За карамела: вода – 2 с.л....
Английски крем кастардАнглийски крем кастард
19 Юли
Английският крем, известен като кастард, служи като основа за приготвяне на разкошни десерти като испански флан, карамелен крем и чаен кастард. Но и сам по себе си той е невероятен десерт. Основните му съставки са мляко...