Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-старите подправки, използвани в светаНай-старите подправки, използвани в света
26 Август
Майорана През Средновековието тази подправка е била една от билките, за която хората са вярвали, че може да прогони злите духове и да лекува всякакви болести. ...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
След 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
За какво може да използвате бебешкото олиоЗа какво може да използвате бебешкото олио
09 Юни
Вижте в галерията ни за какво може да използвате бебешкото олио, без да се притеснявате, че ще си навредите....
Какви билки не можем да използваме по време на бременност?Какви билки не можем да използваме по време на бременност?
21 Февр.
Много хора са убедени в това и използват безразборно билкови продукти. Това обаче е много грешно схващане и може да е опасно....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода. Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Коя подправка за какво се използва?Коя подправка за какво се използва?
08 Февр.
Подправките са пресни, сушени или обработени по друг начин определени части на растения, които се отличават с особен вкус и аромат и се използват в храната....
С кои подправки може да заместите сос Уорчестър?С кои подправки може да заместите сос Уорчестър?
10 Юни
Ако искате да уподобите вкуса му, но без да използвате оригиналния продукт, можете да го замените с някои подправки....
Четири летни подправки, без които не можемЧетири летни подправки, без които не можем
26 Юни
Вижте в галерията ни без кои летни подправки не можем на трапезата. page1. Копър Той е важна част от много салати и ястия, и е задължителен за любимия на всички българи таратор./page page2....
Как да използваме стевияКак да използваме стевия
26 Май
Ето как можете да я използвате и в своята кухня. Метод 1 - Използване на стевия в течна или прахообразна форма Използвайте чисти капки стевия....
Защо да използваме канела?Защо да използваме канела?
04 Окт.
Канелата има уникален и силен аромат, който не може да бъде сбъркан. Тя е неизменна подправка към множество есенно-зимни сладки изкушения....
Как да използваме хуск?Как да използваме хуск?
12 Дек.
- Хускът може да се използва веднъж, за облекчаване на запек или можете да го добавите в ежедневната ви диета. Това ще подобри работата на вашата храносмилателна система....
Как да използваме лимонаКак да използваме лимона
05 Април
Вътрешността на лимона може да се използва и за ароматизиране на кофата за отпадъци. Можете да използвате, преди за изхвърлите лимона, след като сте го използвали да почистите нещо друго....
Каква захар да използваме?Каква захар да използваме?
05 Февр.
Кафявата захар е може би една от най-древните, като още в миналото са я използвали. По цвета можем да разберем и колко са органичните примеси в нея, като колкото по-тъмна е тя, то толкова са повече те....
Колко често може да се използва дарсонвал?Колко често може да се използва дарсонвал?
15 Януари
Противопоказания за използване на дарсонвал....
Колко често може да се използва тривитаминол?Колко често може да се използва тривитаминол?
14 Януари
Съмненията са за нежелано окосмяване на лицето, което може да получат при използване на маска за коса, защото се случва тя да се разтече и да попадне на лицето....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....