Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бургундско печеноБургундско печено
30 Април
Поднесете бургундското печено, нарязано на тънки филии и полято със соса. Печеното сервирате нарязано на тънки филийки и полято със сос....
Бургундска наденицаБургундска наденица
28 Дек.
Kартофите, морковите и целината се сваряват. Смилат се заедно с месото, гъбите и лука. Прибавят се останалите съставки, всичко се омесва добре и се пълни в черва. Консумира се прясна, най-добре на тиган....
Най-мързеливата лютеница на светаНай-мързеливата лютеница на света
27 Юли
Пригответе голяма и дълбока тава с капак, която да може да влиза във фурната. Ако не разполагате с толкова голяма намалете количеството на съставките, или печете на два пъти. Зеленчуците се измиват и подготвят. На чушките...
Най-добрите бургери на светаНай-добрите бургери на света
02 Юни
Вече сме готови да се насладим на най-добрите бургери на света с домашно направен барбекю сос. Домашният барбекю сос правим по следния начин. Загряваме олиото в малко тиганче....
Най-вкусните палачинки на светаНай-вкусните палачинки на света
07 Април
Сервирайте най-вкусните палачинки на света със сладко, течен шоколад или пък със сирене....
Шафранови кифлички на Света ЛучияШафранови кифлички на Света Лучия
11 Януари
В част от топлото мляко се разтваря маята, добавя се захарта, солта и всичко се разбърква. Оставя се за 5 минути. Останалото мляко се смесва с шафрана, разтопеното масло и изварата. В пресятото брашно се излива сместа...
Най-лесният кекс на светаНай-лесният кекс на света
28 Януари
1
Сушените или захаросани плодове могат да са кайсии, вишни, ананаси, стафиди, ягоди или от всичко по малко. Пригответе си ореховите ядки и ако трябва, нарежете на дребно сушените плодове. Включете фурната да загрява....
Охлюви по бургундскиОхлюви по бургундски
20 Януари
И да не забравите бялото вино! Добър апетит и наздраве! Охлювите по бургундски са готови....
Печен Бургундски ЗаекПечен Бургундски Заек
06 Май
Нарежете заека на порции, поръсете със сол и натрийте с червен пипер и олио. Нарежете лука на ситно и сложете в тава заедно със джоджена. Поръсете със сол, червен пипер и олио. Разбъркайте и подредете порциите месо...
Яйца по БургундскиЯйца по Бургундски
11 Септ.
Водата се кипва, след като са добавени маслото, солта и захарта. Изсипва се брашното и се бърка енергично с дървена лъжица, докато се оформи лепкава смес. Оставя се да се охлади и едно по едно се добавят яйцата, докато...
Телешко по бургундскиТелешко по бургундски
05 Окт.
От виното, 2 с.л. олио, ситно нарязания лук, моркова, подправките, сол и пипер на вкус се прави марината. Накисва се нарязаното на хапки телешко месо и се оставя така за 1 нощ. На следващия ден месото се отцежда и се...
Пъдпъдъци по бургундскиПъдпъдъци по бургундски
10 Май
Виното се смесва със захарта и канелата. Печурките се нарязват на филийки и се запържват до златисто в половината от маслото. Вадят се и се отцеждат. Пъдпъдъците се почистват. Лимонът се изстисква и сокът се смесва със...
Телешко по бургундскиТелешко по бургундски
05 Окт.
От виното, 2 с.л. олио, ситно нарязания лук, моркова, подправките, сол и пипер на вкус се прави марината. Накисва се нарязаното на хапки телешко месо и се оставя така за 1 нощ. На следващия ден месото се отцежда и се...
Най-пухкавите японски кифлички в светаНай-пухкавите японски кифлички в света
10 Ноем.
1
Оставете най-пухкавите японски кифлички в света да изстинат, преди да ги извадите от формата. Приятен апетит!...
Лимецова къпана питка за Света ВарвараЛимецова къпана питка за Света Варвара
03 Януари
Лимецовата къпана питка за Света Варвара е готова....
Телешко задушено по БургундскиТелешко задушено по Бургундски
23 Дек.
1
Рецептата за Телешко по Бургундски ала Джулия Чайлд...
Черен дроб по бургундскиЧерен дроб по бургундски
02 Дек.
Овалваме парчетата черен дроб в брашното и го изпържваме в 4 лъжици масло от двете страни. След като се изпържи, го посоляваме и подправяме с черен пипер. Поставяме го в слабо загрята фурна да стои топъл. В тигана...
Зелен фасул по бургундскиЗелен фасул по бургундски
15 Ноем.
Доливаме червеното вино предварително сварените и нарязани на кръгчета моркови. Подправяме се със сол и черен пипер и задушаваме до готовност. Прибавяме наситнените магданоз и копър....
Най-вкусните и пухкави кифлички на светаНай-вкусните и пухкави кифлички на света
25 Юни
Разбъркваме всичките продукти заедно и месим меко тесто. Оставяме на страни за 1 час. След като е готово, разделяме на 20 топки. Оформяме по желание и пълним с пълнежа. Оформянето на тези кифлички може да видите стъпка...
Пудинг със сирене по бургундскиПудинг със сирене по бургундски
02 Април
Може да поднесете пудинга по бургундски студен или топъл....
Телешко с бекон по бургундскиТелешко с бекон по бургундски
02 Април
2
Поднесете телешкото по бургундски с гъбите и поръсено с магданоз....
Пърженки с кашкавал по бургундскиПърженки с кашкавал по бургундски
11 Април
В нагорещен съд слагаме маслото да се разтопи (без да прегаря) и изсипваме брашното, с бъркане, до получаването на светла запръжка....
Телешко с бекон по бургундскиТелешко с бекон по бургундски
02 Април
2
Поднесете телешкото по бургундски с гъбите и поръсено с магданоз....
Имамбаялдъ по рецепта на отец Епифаний от Света гораИмамбаялдъ по рецепта на отец Епифаний от Света гора
30 Юли
Имамбаялдъта по рецепта на отец Епифаний от Света гора е много вкусна....
Къде се пие най-много вино в света?Къде се пие най-много вино в света?
22 Май
Виното е обичано навсякъде по света, но някои нации го предпочитат повече от други....