Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вижте любимите тайни вечери на диктаторите - някои ще ви отвратятХраната – тази неделима част от човешката история, ясно говори за консумиращия я. Тя влияе както на настроението, така и на мирогледа на човека. Това обясняват писателките Мелиса Скот и Виктория Кларк в книгата Вечерята на...
02 Май
Пилето, в което ще се влюбитеПоднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата.
Добър апетит!...
07 Окт.
2
Сос към зеленчукови ястияСервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
02 Дек.
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Зеленчукова подправка за ястияВсички продукти се почистват много добре. Отстраняват се дръжките и семките им и се нарязват на ситно. Към тях прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и целина.
Доматите и морковите си настъргват и се добавят към...
19 Окт.
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Сутрешни ястия, които ще ви помогнат да отслабнетеНе е лесно да отслабнете. Още по-предизвикателно е да решите какво да ядете, когато се опитвате да намалите теглото си. Неправилните храни могат да засилят глада и да ви накарат да загубите представа за целите си за отслабване...
04 Март
Домашно приготвена заготовка за ястияЩе получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
11 Окт.
Чеснов сос за рибни ястияПресовайте чесъна. Загрейте 2 с.л. масло и сложете чесъна съвсем за кратко и добавете брашното. Бъркайте и запържете брашното.
Оставете запръжката настрана да изстине. Разредете при непрекъснато бъркане с телена бъркалка...
23 Март
Червен сос за основни ястияПриготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци.
Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
02 Ноем.
Млечен сос за солени ястияРазбиваме брашното с маслото, постепенно добавяме горещото мляко и бъркаме, докато брашното се разтвори добре.
Слагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене.
Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
25 Юни
Стерилизирана заготовка за ястия с тиквичкиА и понякога се забравя, че има сол в консервата и ястията се пресоляват.
* По преценка и вкус можете да добавите и магданоз....
20 Юни
1
Основен бадемов сос за рибни ястияМоже да съхранявате основния бадемов сос за рибни ястия в хладилник....
27 Април
Идеи за Хелоуин: Вкусни ястия, които ще изплашат гостите виВъпреки това тези десерти за Хелоуин и солени ястия могат да ви превърнат в истинска звезда на парти, посветено на Хелоуин, който се празнува все по-пищно и в България през последните години....
30 Окт.
Пица в тава, но това не е пицата на баба ВиАко имате камък или стомана за печене, те ще помогнат много за запържването на основата, така че ги използвайте. Започнете да следите пицата след 17-18 минути и я извадете в момента, в който Ви харесва на външен вид....
27 Ноем.
Руладини от вратни пържолиПочистваме и нарязваме лука, гъбите и морковите и ги задушаваме.
Прибавяме магданоза, солта, настъргания кашкавал и черния пипер.
Начукваме пържолите и върху всяка поставяме от сместа, увиваме на руло и забождаме...
20 Юли
ЯйцаВ древен Рим яйцата са били консервирани по различни методи, а храненето често е започвало първо с ястия от яйца....
02 Февр.
1
Агнешка чорба от вратСлагаме месото в една тенджера и доливаме догоре вода, добавяме вътре сол, лук, дафинов лист и черен пипер на зърна и слагаме на котлона на слаб огън, след два часа месото вече е готово, проверявате, ако се отделя от коста...
06 Юли
Агнешка супа от вратКогато процесът започне, над повърхностна на водата ще се образува пяна. Извадете я с решетъчна лъжица, намалете котлона и оставете да се свари напълно месото....
07 Май
Вижте какво ще се случи с тялото ви, ако хапвате по 2 яйца на денВъпреки че шумът около заразените яйца все още не е отминал, проучване в Еквадор напомни и за полезните свойства на яйцата, заради които не бива лишаваме менюто си от тях.
Учени са установили, че ако давате по едно...
19 Август
Какво ще стане, ако ядеш яйца всеки денВ света със сигурност няма по-универсален и познат хранителен продукт от яйцата. Консумират се пържени яйца на очи, варени, бъркани яйца на тиган, поширани, печени омлети, дори и сурови и присъстват в менюто на всички...
04 Април
И Унгария ще изтегли от пазара отровните яйцаУнгария изтегля от пазара яйчените продукти, заразени със силно отровния фипронил. Това я превърна в 17-тата поред държава, засегната от проблема.
Днес всички яйчени продукти, за които се предполага, че са заразени с...
16 Август
Пъдпъдъчите яйцаХората са научили за полезните свойства на пъдпъдъчите яйца много отдавна – сведения за тях са намирани в древноегипетски папируси и в древни китайски рецепти.
Пъдпъдъчите яйца не само подобряват умствените способности...
27 Август
Пъдпъдъчи яйцаОт векове насам за пъдпъдъчите яйца се говори единствено като ценен дар от природата и полезна и вкусна храна за хората. Тези малки и колоритни яйца са продукт от пъдпъдъците, които сами по себе си са нежни и доста претенциозни...
03 Февр.
2