Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
3 интересни рецепти, с които да се научите да готвите рациПочти всеки, който обича риба и морски деликатеси, е фен и на месото от раци. Като почти всички морски дарове, така и то е много полезно, а и освен това се приготвя много бързо. Ето защо тук Ви предлагаме 3 по-интересни...
01 Юли
Научете се да казвате неЗа да сте по-спокойни, научете се да отказвате, без да наранявате чувствата на човека. Ценете собственото си време и премисляйте, преди да се съгласите да отделите част от него за някого.
Разпределяйте приоритетите....
16 Юни
Как да готвим с вино?Решението е готвене с вино което се консумира с удоволствие на масата.
Трябва да спазваме едно основно правило при готвене....
29 Юни
Научете се да се храните здравословно и евтино!Нездравословните продукти са навсякъде около нас. Те са по-примамливи, лесно достъпни и доста по-евтини от здравословните храни. Нездравословното хранене седи в основата на повечето проблеми на съвременния човек – наднормено...
16 Февр.
Научете децата си да се хранят здравословно!Гответе цветно, вкусно и здравословно!
Добавяйте по малко пресни подправки, но не прекалявайте, докато детето порасне. Всяко нещо с времето си!...
28 Май
Научете се да разговаряте с тялото сиВ практиката на древните лекари основно правило е било да разговарят с органите на пациентите си и по този начин да ги лекуват от различни болести.
В древен Тибет е било прието будистките монаси да обръщат внимание на...
02 Окт.
2
Как да се научите да приемате комплименти?Научете се да цените постиженията си. Те не се дължат на добър късмет или на добрата воля на другите, а са изцяло ваш успех....
19 Февр.
Как да се научите да бъдете оптимистиДа се научите да бъдете оптимисти не е трудно. Но изисква определени усилия, които са свързани най-вече със самодисциплина и самовнушение....
05 Март
Научете се как правилно да миете косата си!Рядко има жена, която наистина да е доволна от косата си. Все пак ако действително имате проблеми с нея, тогава определено трябва да промените начина, по който я миете. Не са много дамите, които знаят, че всъщност начинът...
21 Март
Научете се да балансирате личната си Чи енергия!Каквито и да са вашите действия и намерения, вие се нуждаете от енергия. Цялата дейност, която упражняваме ежедневно – физическо натоварване, емоции, мисли, черпи от запасите на нашата лична Чи енергия.
Тя присъства...
05 Окт.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСтоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
18 Март
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
08 Януари
2
Ще се омъжвате? Научете сватбените суеверияПолучили сте предложение за брак? Или вече сте го приели, но ви предстои избор на деня, в която да прекрачите в отбора на семейните жени? Преди да направите това, по-добре вижте кои са едни от най-разпространените суеверия...
15 Окт.
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Така се осолява сланинаСлед като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.
Ето така се осолява сланина....
02 Март
3
Научете за хиперхолестеролемията и как да се предпазите. Важно е!Мнозина от нас не са чували термина хиперхолестеролемия и нямат никаква идея какво означава той. Същевременно сме запознати с това, че е важно да се следи нивото на холестерол в кръвната плазма. А именно завишеното ниво на...
04 Август