Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
3 интересни рецепти, с които да се научите да готвите раци3 интересни рецепти, с които да се научите да готвите раци
01 Юли
Почти всеки, който обича риба и морски деликатеси, е фен и на месото от раци. Като почти всички морски дарове, така и то е много полезно, а и освен това се приготвя много бързо. Ето защо тук Ви предлагаме 3 по-интересни...
Научете се да казвате неНаучете се да казвате не
16 Юни
За да сте по-спокойни, научете се да отказвате, без да наранявате чувствата на човека. Ценете собственото си време и премисляйте, преди да се съгласите да отделите част от него за някого. Разпределяйте приоритетите....
Как да готвим с вино?Как да готвим с вино?
29 Юни
Решението е готвене с вино което се консумира с удоволствие на масата. Трябва да спазваме едно основно правило при готвене....
Нека да готвим с вино!Нека да готвим с вино!
16 Февр.
Затова не е подходящо да ги готвите със сладки и полусухи вина....
Научете се да се храните здравословно и евтино!Научете се да се храните здравословно и евтино!
16 Февр.
Нездравословните продукти са навсякъде около нас. Те са по-примамливи, лесно достъпни и доста по-евтини от здравословните храни. Нездравословното хранене седи в основата на повечето проблеми на съвременния човек – наднормено...
Научете децата си да се хранят здравословно!Научете децата си да се хранят здравословно!
28 Май
Гответе цветно, вкусно и здравословно! Добавяйте по малко пресни подправки, но не прекалявайте, докато детето порасне. Всяко нещо с времето си!...
Научете се да разговаряте с тялото сиНаучете се да разговаряте с тялото си
02 Окт.
2
В практиката на древните лекари основно правило е било да разговарят с органите на пациентите си и по този начин да ги лекуват от различни болести. В древен Тибет е било прието будистките монаси да обръщат внимание на...
Как да се научите да приемате комплименти?Как да се научите да приемате комплименти?
19 Февр.
Научете се да цените постиженията си. Те не се дължат на добър късмет или на добрата воля на другите, а са изцяло ваш успех....
Как да се научите да бъдете оптимистиКак да се научите да бъдете оптимисти
05 Март
Да се научите да бъдете оптимисти не е трудно. Но изисква определени усилия, които са свързани най-вече със самодисциплина и самовнушение....
Научете се как правилно да миете косата си!Научете се как правилно да миете косата си!
21 Март
Рядко има жена, която наистина да е доволна от косата си. Все пак ако действително имате проблеми с нея, тогава определено трябва да промените начина, по който я миете. Не са много дамите, които знаят, че всъщност начинът...
Научете се да балансирате личната си Чи енергия!Научете се да балансирате личната си Чи енергия!
05 Окт.
Каквито и да са вашите действия и намерения, вие се нуждаете от енергия. Цялата дейност, която упражняваме ежедневно – физическо натоварване, емоции, мисли, черпи от запасите на нашата лична Чи енергия. Тя присъства...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Ще се омъжвате? Научете сватбените суеверияЩе се омъжвате? Научете сватбените суеверия
15 Окт.
Получили сте предложение за брак? Или вече сте го приели, но ви предстои избор на деня, в която да прекрачите в отбора на семейните жени? Преди да направите това, по-добре вижте кои са едни от най-разпространените суеверия...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Научете за хиперхолестеролемията и как да се предпазите. Важно е!Научете за хиперхолестеролемията и как да се предпазите. Важно е!
04 Август
Мнозина от нас не са чували термина хиперхолестеролемия и нямат никаква идея какво означава той. Същевременно сме запознати с това, че е важно да се следи нивото на холестерол в кръвната плазма. А именно завишеното ниво на...