Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Няма такъв Миш-МашНяма такъв Миш-Маш
30 Януари
Пече се на 200 градуса за 30 минути - няма такъв Миш-Маш!...
Ето как да разпознаете истинския кашкавал в магазинаЕто как да разпознаете истинския кашкавал в магазина
15 Ноем.
Не се заблуждавайте от ниската цена на продукта За съжаление и при кашкавала, както при всеки друг естествен продукт, се срещат ментета....
Наистина пухкав тутманик с маслоНаистина пухкав тутманик с масло
26 Март
3
Целта е тестото да остане възможно по-мекичко, за да получим наистина пухкав и топящ се в устата тутманик....
Пица с готово тесто от магазинаПица с готово тесто от магазина
16 Март
1
Омесваме тестото. Разточваме тънко за подходящата тава. Намазваме с лютеницата или доматен сос. Подреждаме по желание. Печем за 20-25 минути в загряна фурна на 180-200 градуса....
КашкавалКашкавал
01 Февр.
1
Ако разполагате с кашкавал, бихме ви препоръчали да си приготвите паниран кашкавал, домашни кашкавалки или защо не и кашкавал на фурна. Вижте също как се прави домашен кашкавал....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
8
В киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето. Вземете една кора, намажете с четка с малко масло...
Всеки има такъв проблем! Излекувай го и ще се преродишВсеки има такъв проблем! Излекувай го и ще се преродиш
16 Юли
Шлаката на дебелото черво е причината за толкова много заболявания. Поради храносмилателни разтройства в организма загубата на жизнената активност се задържа, а това, от своя страна, води до интоксикация. Шлака се...
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
28 Юли
1
Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
24 Април
4
Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
Кашкавал под 8 лева не е български продуктКашкавал под 8 лева не е български продукт
14 Дек.
Български кашкавал не може да се предлага на цена под 8 лева....
Шоколадът от магазина не става за масажШоколадът от магазина не става за масаж
19 Април
В СПА-центровете специалистите не правят масажи с шоколади, закупени от магазина и след това разтопени. В тези шоколади се съдържат захар и ароматни добавки....
Питка за всеки денПитка за всеки ден
21 Септ.
Сипва се сухата мая във водата със захарта и се разбърква с една супена лъжица от брашното на кашичка. Оставя се да бухне. В тава сипвам брашното, оформя се кладенче в което изливаме шупналата мая. Добавя се айрянът, солта...
Руло за всеки празникРуло за всеки празник
29 Дек.
Разбиваме яйцата със захарта докато тя се разтвори напълно. Прибавяме щипка сол, есенцията и пресятото брашно. Бъркаме на ръка до еднородна смес. Изливаме сместа в правоъгълна тавичка върху хартия за печене. Печем в предварително...
Мезета за всеки поводМезета за всеки повод
28 Юли
1
Замесете каймата 500 г и оформете малки кюфтенца. Нареждат се в тавичка с малко мазнина и се пекат на предварително загрята фурна на 200 градуса. Може да прибавите и 1 чаша червено вино или бира. През това време изпържете...
Пица за всеки вкусПица за всеки вкус
04 Юли
Целта е върху макси пицата да има мини пици с различни съставки и всеки, които похапва, да може сам да избира какво парче да вземе. Когато тестото е готово, го вземаме и го разделяме на две парчета, но не равни....
Меденки за всеки поводМеденки за всеки повод
06 Март
13
Омесва се тесто, което трябва да не е лепкаво и меко, а със средна твърдост. Разточва се и с помощта на формички се оформят. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 8-10 мин....
Царевични питки за всекиЦаревични питки за всеки
24 Януари
Пресейте бялото и царевичното брашно. Смесете ги в купа заедно със солта, маята и захарта. Направете кладенче и сипете топлата вода и зехтина. Разбъркайте с лъжица и замесете с ръце меко тесто. Покрийте с фолио купата...
Блини за всеки денБлини за всеки ден
26 Ноем.
В купа се разбиват яйцата със захарта с телена бъркалка. Добавя се сол, олио сода за хляб и наливаме прясното мляко. Прибавя се лъжица по лъжица от брашното, като се разбърква на гъста кашичка. Разрежда се с вода до нужната...
Кашкавал при бременностКашкавал при бременност
18 Окт.
Добри източници са млякото и млечни продукти като сирене, кисело мляко и кашкавал. Бременните жени трябва да бъдат внимателни с приема на кашкавал и сирене....
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПържен патладжан, който не задържа мазнина
08 Дек.
Имате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиНискокалоричен бананов кекс за (не)трениращи
25 Септ.
2
За този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре. След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес. Диетичният кекс се пече...
Памук погача за всеки вкусПамук погача за всеки вкус
05 Февр.
След това изпичаме до готовност и имаме разкошна памук погача за всеки вкус....
Лесна пита за всеки поводЛесна пита за всеки повод
16 Дек.
Лесната пита за всеки повод е готова....