В последно време много хора започнаха да правят кашкавал в кори за баница, поради простата причина, че не знаят как да панират кашкавала, така че да не се разтече. Ако и вие сте от тези хора - то настанете се удобно и четете нататък.
По принцип много хора замразяват кашкавала, преди да го панират, за да не се разтече, но няма нужда от това. Единственото нещо, което трябва да направите е да направите двойна панировка на кашкавала.
- парчето, което отрязвате, трябва да не повече от 1-1. 5 см;
- намокрете кашкавала с вода;
- сложете в три купи брашно, яйца и галета;
- оваляйте кашкавала първо в брашно, след това в яйце, след това отново в брашно, след това отново в яйце и накрая в галета. Така панировката става дебела и няма опасност вашият паниран кашкавал да се разтече;
- мазнината, в която ще пържите панирания кашкавал, трябва да е много добре загрята и да не е много висока температурата;
- по 1-2 минути от всяка страна са достатъчни, ако пържите кашкавала в тиган;
- ако ще пържите кашкавала във фритюрник, мазнината ви трябва да е чиста и да е много силно загрята. Не слагайте кашкавала в незагрято олио, защото панировката ще се разпадне и кашкавалът ще поеме много мазнина;
- в началото казахме, че кашкавалът се мокри с вода - това се прави, за да може брашното да полепне по-добре по кашкавала.
Коментари