Gotvach.bg»Съвети»Как да затворим заешко месо в буркани?

Как да затворим заешко месо в буркани?

Как да затворим заешко месо в буркани?

Ако искате да консервирате заешко месо в буркани, но не знаете как точно става това, в този съвет ще споделим с вас как да го направите.

Как да затворим заешко месо в буркани

- Първото нещо, разбира се, е да почистите и измиете заешкото, което ще консервирате, много добре. Хубаво е да ги оставите окачени някъде за една вечер, за да може да се отцедят хубаво, след като сте ги измили;

- След като са вече отцедени, можете да нарежете заека на порции;

- Следващата стъпка е да сварите месото, но то не трябва да е напълно готово, а да го оставите леко сурово;

- Сложете подходяща тава или голям тиган на котлона и сложете олио. Изпържете заешкото месо, докато придобие бял цвят. След което се вади и се оставя да изстине, но не напълно;

- След това заешкото се слага в буркани и в тях се добавят по 2 с.л. олио. Добавя се и 1 с.л. сол и черен пипер на зърна;

- Не трябва да изхвърляте бульона, в който сте варили заешкото. Той се разпределя в бурканите, но се сипва толкова, колкото да покрие половината месо;

- Бурканите със заешко се затварят и се варят 1 час и 40 минути;

- След като са готови, приготвените буркани със заешко се оставят да се охладят напълно и се съхраняват на тъмно и хладно място.

С така направените буркани можете следващите месеци да приготвяте вкусни яхнии със заешко или пък заешко с картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати