Gotvach.bg»Съвети»Коя част от прасето става за пържоли?

Коя част от прасето става за пържоли?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94231891
Коя част от прасето става за пържоли?

Преди да купите свинско месо от магазина, е добре да имате известна информация за основните разфасовки, които се предлагат на дребно на пазара.

Купуването и приготвянето на свинските пържоли или филета може да бъде предизвикателство. Освен това на пазара има много разфасовки свинско месо, много от които се продават под различни имена. Етикетите за свинско месо, също могат да бъдат объркващи.

Поясницата е зоната между раменете и задните крака на прасето. Тя е най-нежната част на животното.

От тази област се изрязват пържоли от ребра и филе, както и свинско филе. Прасетата се отглеждат, така че да имат дълги филета и да имат до 17 ребра, за разлика от говедата и агнетата, които имат 13 ребра.

Свинските пържоли с кост или без кост се нарязват от месото перпендикулярно на гръбнака, често и от филето, дебели или тънки решавате вие.

Тези разфасовки ще бъдат сухи, ако се препекат много. Но при правилно готвене дори тези вкусни пържоли, могат да бъдат сочни и крехки.

Гответе на скара пържоли или ги изпечете във фурната.

Вижте как се правят идеалните свински пържоли от врат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати