Свинската глава е една от най-вкусните и благодатни за кулинарна обработка части от прасето. От свинската глава могат да се приготвят цял куп вкусни и ароматни ястия, на които само заклети вегетарианци и дами на диета могат да устоят.
Класика в жанра е приготвянето на печена свинска глава. Тя може да бъде приготвена по два начина – с предварително варене или без. И в двата случая се препоръчва свинската глава да се накисне в подсолена вода за няколко часа, за да се отцеди от излишната кръв.
След това главата може да се свари до готовност, да се обезкости и месото да се запече във фурна. Вторият вариант е главата да се шпикова с подправки и чесън и да се сложи да се пече на тих огън в глинен гювеч.
От свинска глава може лесно и без много усилия да се приготви невероятно вкусна супа от свинска глава или яхния от свинска глава. Някои кулинари приготвят пача от свинска глава. На нашия сайт ще откриете дори рецепта за шницели от свинска глава.
Коментари