Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Овесени ядки с пшеничен зародиш и плодовеСлед като са си изпили водичката, добавяме към тях кафявата тръстикова захар, нарязаните на фини парченца - банан и ябълки, пшеничен зародиш и канела....
01 Дек.
Здравословни палачинки с пшеничен зародишПрибавяме пшеничните и овесените ядки, пшеничения зародиш.
Оставяме за 5 минути да омекнат ядките.
Добавяме брашното и разбъркваме добре до получаването на смес, гъста като боза....
26 Май
Протеинови палачинки с пшеничен зародишАко не са ви достатъчно сладки, стават много вкусни с мед и тахан, или с фъстъчено масло.
Протеиновите палачинки с пшеничен зародиш са готови....
10 Юли
Соленки с тиквичка и пшеничен зародишБрашното и пшеничния зародиш слагах на око, докато се получи гъсто тесто....
11 Ноем.
Хумус с орехи, слънчоглед и пшеничен зародишРецепта за изключително полезен Хумус с орехи, слънчоглед и пшеничен зародиш, който се приготвя много бързо и лесно.
Предварително накисваме измитите слънчогледови ядки в изворна вода за не по-малко от половин час....
15 Март
Пшеничен зародиш - същност и ползиДобавя се захар на вкус, пшеничен зародиш и прясно мляко. Всичко се разбива в блендер на висока скорост....
28 Юли
Приложение и свойства на маслото от пшеничен зародишОтличителна черта на маслото от пшенични зародиши в сравнение с повечето растителни масла е високото му съдържание на "витамина на младостта" Е (токоферол) - само 100 г масло от пшеничен зародиш съдържа до 400 мг от този...
05 Ноем.
Пшеничен хлябПресейте брашното и добавете солта и маята.
Долейте 300 мл топла вода заедно със зехтина и меда. Постепенно замесете гладко и хомогенно тесто.
Прехвърлете готовото тесто в намазнена тавичка, направете с пръст отгоре...
22 Февр.
Пшеничен грисНа изток приготвят сладкиши с грис, като го смесват с бадеми, захар, масло и кедрови ядки. В Турция правят ирмик хелваси халва с грис.
Във Финландия правят студен грис, разбит с горски плодове....
20 Окт.
Ръжено-пшеничен хлябРазтворете маята в топло прясно мляко заедно със захарта и оставете да шупне.
Пресейте брашната в купа, сложете сол, зехтин и оцет и замесете, като постепенно добавяте и от млякото. Трябва да се получи гладка еластична...
12 Февр.
Домашен пшеничен чипсРазтворете първо маята в леко топлата вода с щипка захар и добавете останалите продукти. Замесете гладко тесто. Разточете го с точилката за няколко минути, след което го оставете да почива около 25 минути.
Тестото се...
14 Август
Сладки от пшеничен грисСлед като попият сиропа и се охладят, украсете сладките от пшеничен грис с шоколадова глазура....
02 Окт.
1
Сладкиши с пшеничен грисНастъжете ябълките и ги разбъркайте с 1/2 от захарта, лимоновата кора и сок.
В друга купа смесете брашното с бакпулвера, гриса, останалата захар и канелата.
Застелете тава с хартия за печене. На дъното поръсете от...
11 Март
5
Ръжено-пшеничен хляб в хлебопекарнаВ кошничката на хлебопекарната се слагат водата, олиото, солта и захарта.
Двата вида брашно се смесват и се изсипват в кошничката.
Слага се маята най-отгоре, като не трябва да има допир с водата. Пуска се съответната...
06 Дек.
Ръжено-пшеничен хляб с маяРазтворете живата мая (10 г) във водата (60 мл), добавете брашното за предварителното ферментиране и разбъркайте до получаване на кашичка. Сложете в съд с херметическо затваряне и приберете за 1 нощ в хладилника.
Предварителната...
22 Март
Пшеничен хляб с куркума и семенаВ купа пресяваме брашното. Разтворете маята в топла вода и я добавете към брашното.
Добавете захарта, двата вида сол и куркумата. Прибавяме и микса от семена. Може да използвате всякакви, каквито на вас ви харесват....
02 Окт.
Пшеничен хляб със семена в хлебопекарнаВ съда на хлебопекарната наливаме водата.
Добавяме пресятото брашно, маята, подправките и микса от семена. Най-отгоре поръсваме с куркума.
Включваме хлебопекарната на основната програма и оставяме да се приготви....
21 Април
Пшенични ТрициВ 100 г пшенични трици са концентрирани редица витамини – всички витамини от В-групата, витамини С, D, Е, А и К....
10 Юни
1
Черен пшеничен хляб с ядки и семенаПресейте двата вида брашна и ги смесете в голяма тава.Сипете солта, какаото и разбъркайте добре.
В малка купичка сипете маята, захарта и 50 мл вода.Разбъркайте и оставете на топло да шупне.Направете кладенче в брашното и...
22 Януари
Непознатото лице на фитоестрогенитеФитоестрогените са нещо, с което всеки, който иска да е здрав, трябва да е запознат. Често именно незнанието е причина за появата на редица заболявания.
Женските полови хормони се наричат естрогени. Техен аналог в природата...
06 Окт.
Непознатата лупинаЛупините, или по-скоро – сладките лупини, имат повече от 300 разновидности. Те са безалкалоидни и са създадени през 30-те години на 20 век.
Има многогодишни и едногодишни, като повечето от тях са диворастящи. Едва няколко...
11 Януари
Ръжено пшеничен хляб в плик по рецепта на ВалиПечем ръжено пшеничен хляб в плик по рецепта на Вали за около 30-35 минути, но много зависи и от вашата фурна....
05 Окт.
Извадиха 36-годишен зародиш от тялото на индийкаПациентката, която е носила зародиша толкова продължително време, била от Белгия....
31 Август
1