Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо редовно да хапваме сусамов таханОсвен това сусамовият тахан е прекрасна и полезна закуска, подходяща за всякакви възрасти. Може да се овкуси с мед.
Както в сусама, така и в сусамовия тахан се съдържа голямо количество калций....
12 Август
Хляб със сусамов тахан и семенаМного е вкусен и полезен този Хляб със сусамов тахан и семена....
04 Април
Салата от зеле, моркови и сусамов тахан в чашаПълним чаша със столче с овкусената салата, като притискаме леко, за да се събере в чашата.
Най-отгоре гарнираме с 1 препълнена лъжица сусамов тахан....
08 Май
Салата от кисело зеле, сусамов тахан и червен пиперЗелето се измива и се оставя да стои малко във вода, за да се обезсоли.
2. Нарязваме го на дребно.
3. Слагаме сусамов тахан и разбъркваме добре.
4. Поръсваме с червен пипер....
22 Февр.
Шоколадов сусамов таханДа ви е сладко!
Рецептата за домашен шоколадов тахан е изпълнена!...
07 Януари
Масленки със сусамов таханЗамесва се гладко тесто от посочените продукти.
Разточете го и изрежете звездички с различна големина.
Нареждат се върху хартия за печене.
Печем в загрята фурна 170 градуса за 10 минути.
Готовите масленки поръсете...
07 Януари
Риба със сусамов таханСусамовият тахан се смесва с лимоновия сок и се разбърква добре.
Разпределя се върху рибните филета. Отгоре се поръсва със запърженият лук....
19 Юли
1
Хляб от сусамов таханПрибавя се предварително разбъркания сусамов тахан.
Смесват се овесените трици и бакпулвера.
Месим всички съставки до получаване на кексово тесто....
10 Януари
Кьопоолу със сусамов таханАко решите, може да сложите в буркани сместа и да стерилизирате кьопоолуто с тахан 10 мин....
26 Ноем.
Сладки със сусамов таханВ купа смесете сусамовия тахан, меда, захарта, ванилията, канелата и бакпулвера/содата. Разбъркайте добре и добавете рома, смлените орехи и овесени ядки....
18 Юли
2
Овесените сладки с мед и сусамов тахан за КоледаСлед като извадим тавата с овесените сладки с мед и сусамов тахан за Коледа, я оставяме да изстине....
29 Дек.
Няколко причини да консумираме месоВ ерата на диетите все повече се повдига въпросът дали те трябва да включват или да изключват консумацията на месо и дали то е полезно или напротив- вреди на здравето ни.
Макар да е доказано, че вегетарианците...
31 Януари
3
Кето питки със сусамов таханМоже да ги изпечете кето питките със сусамов тахан и във фурната на 180 °C.
Източник: Вкусно с Валерия...
30 Януари
Сладък салам със сусамов таханБисквитите се поръсват с уискито за аромат, сипваме сметановата смес, натрошени ситно лешници, сусамовия тахан, какаото и всичко се разбърква добре на лепкава смес....
24 Януари
Какаови бисквити със сусамов таханСложете какаовите бисквити със сусамов тахан да се пекат в загряна на 180 градуса фурна за около 10-15 минути.
Не ги препичайте, за да не станат прекалено сухи....
02 Юли
8
Медени сладки със сусамов таханВ купа се смесват сусамовия тахан, меда, канелата и отцедените стафиди.
Добавят се смлените орехови и овесените ядки, добавя се намачканият банан и шоколада рендосан или начупен на малки парченца....
08 Юни
Коледни меденки със сусамов таханДобър апетит с Коледни меденки със сусамов тахан и нека са празнични дните Ви!...
19 Дек.
Няколко причини да консумирате пресен чесънПодобрява кръвообращението - още една отлична причина за по-редовната консумация на пресен чесън....
18 Юни
Съвършена красота само с няколко лъжици сусамов таханМаска със сусамов тахан можете да използвате, за да се радвате на млада, гладка, мека и еластична кожа на лицето....
16 Август
1
Дип от авокадо и сусамов таханКонсумира се разядката с авокадо с Лаваш, препечена филийка, чипс от зеленчуци или директна консумация.
Непременно опитайте този дип от авокадо и сусамов тахан....
02 Февр.
Бонбони с елда и сусамов таханТаханът ще бъде спойката между продуктите затова го добавете накрая.
Бъркайте до гладка смес и с намокрени ръце оформете топчета....
11 Май
Разядка с патладжан и сусамов таханРазядката с патладжан и сусамов тахан е много вкусна!...
13 Януари
Хляб с яйца и сусамов таханСусамовият тахан се слага при водата, леко се загряват до телесна температура и в тях се натрошава маята. Разбърква се и се оставя се да се активира.
Брашното се пресява в купа и се прави кладенче в средата....
08 Август