Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Коледни звезди с глазураИзмесваме тесто, разстиламе го на дебела кора и изрязваме звезди. Печем ги в намаслена тавичка....
05 Март
Маслени звезди с дъх на бадемиМаслото се разбива със захарта, яйцето, солта. Смесват се брашното с бакпулвера, подправките, лимоновата кора, смлените бадеми и се добавя към маслото. Сместа се слага в хладилник.
Фурната се загрява до 200 градуса....
07 Юни
Обикновен кейкМаргаринът и захарта се бият, докато станат на пяна. След това към тях се прибавят един по един жълтъците, млякото, содата, лимоновата кора и постепенно брашното.
Накрая се прибавят белтъците, разбити на гъст сняг. По...
12 Ноем.
1
Обикновен тараторРазбивате добре киселото мляко /да няма буци/. Добавяте нарязаните на ситни кубчета (или на ренде) краставици.
Добавяте водата. Посолявате и добавяте олио. Прибавяте орехите и копъра.
Разбърквате и поднасяте таратора...
28 Септ.
1
Обикновен кремСмесвам брашното и захарта, наливам малко мляко и варя на котлона, като периодично доливам от млякото. докато се получи крем с желана гъстота.
Отгоре гарнирам по желание с натрошени бисквити, смлени орехи и настърган...
18 Май
Обикновен кексПоставя в електрическа фурна и печете вашия обикновен кекс 40 минути на 120 градуса, след което още 20 минути на 180 градуса;
С клечка за зъби можете да проверите когато е готов, клечката трябва да излиза суха....
14 Ноем.
88
Обикновен чийзкейкБисквитите се смилат и се объркват с маслото и кристалната захар до получаването на трохи.
Крема сиренето се разбива с пудрата захар и се добавя сметаната.
Бисквитеният блат се притиска хубаво във желаната форма и...
25 Февр.
Обикновен козунакЯйцата със захарта разбивам много добре на пяна. Маята трябва да шупне в топло мляко с малко захар и брашно. Пресявам брашното и прибавям от млечната смес, после стопена мас, активираната мая и пак млечната смес и така ги...
20 Февр.
7
Обикновен мармаладИзмийте сливите и ги почистете от костилки и дръжки. Част от сливите се сваряват, като се разбъркват непрекъснато.
Щом пуснат сок се прибавят и останалите сливи, така че съдът да бъде пълен само 3/4 от своя обем. Сварените...
30 Август
Обикновен пилафВарете в подсолената гореща вода ориза, докато тя се изпари, след което го задушете в сгорещеното олио и го поднесете с подходящ сос.
Приготвеният пилаф е подходящо канапе за кебап или мини кюфтенца....
21 Май
Обикновен кексПоставя в електрическа фурна и печете вашия обикновен кекс 40 минути на 120 градуса, след което още 20 минути на 180 градуса;
С клечка за зъби можете да проверите когато е готов, клечката трябва да излиза суха....
14 Ноем.
88
Обикновен сбитенВ кипящата вода добавете меда, петмеза, хмела, карамфила, канелата, ментата и варете 30 мин.
Обикновеният сбитен се пие топъл като чай....
05 Март
Обикновен тиквен пайМоже да се поръси с пудра захар обикновения тиквен пай.
Добър апетит!...
07 Януари
Обикновен какаов кексСложете обикновения какаов кекс да се пече за около 50 минути в предварително загрята на 160 градуса. По желание към кекса се добавят ядки и сушени плодове в количество по желание.
Обикновеният какаов кекс е готов....
18 Април
7
Обикновен бананов пайПресяваме брашното в купа и вътре настъргваме твърдото масло.
Размачкваме и трием с ръце до получаване на трохи. След това добавяме водата, захарта, ванилията и солта.
Омесваме маслено тесто и го разделяме на две топки...
10 Март
Обикновен ябълков сладкишРазбиваме яйцата и захарта. Слагаме содата в млякото и разбъркваме, докато шупне. Изсипваме при яйцата добавяме олиото, канелата, орехите.
При постоянно бъркане, добавяме и брашното до хомогенна смес.
Измиваме ябълките...
07 Дек.
1
Обикновен домашен хлябРазтворете маята в хладка вода. Брашното и солта (и сухата мая, ако се ползва) се смесват и в тях се прави кладенче. В кладенчето се изсипват яйцата, киселото мляко и маята (ако се ползва тази, разтворена във вода).
Тестото...
30 Дек.
Обикновен бананов шейкНарязваме банана на кръгчета и го слагаме в блендер/пасатор.
Добавяме двете лъжички захар и доливаме мляко, колкото да покрие банана.
Захарта не е нужна, но за мен е безвкусно без нея....
19 Окт.
1
Обикновен шоколадов сладкишРазбъркайте с миксер маслото и към него прибавете останалите изброени продукти.
Изсипете тестото в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка.
След като се опече сладкишът, го разрежете на две части. Слепете ги...
31 Окт.
Обикновен шарен кексЯйцата се разделят на белтъци и жълтъци.
Белтъците се разбиват с половината захар, половината брашно и половината бакпулвер.
Жълтъците се разбиват с другата половина захар, брашно, бакпулвер и се добавят тук 4 л....
14 Януари
Обикновен плодов сладкишПоомекналото масло разбийте със захарта и добавете едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване. Внимавайте да не се пресече маслото - то и яйцата трябва да са с еднаква температура.
След като добавите яйце, сипвайте...
18 Дек.