Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вино от дренкиВино от дренки
14 Януари
5
Това вино е много подходящо за различни коктейли, които включват и вино....
Вино от глухарчетаВино от глухарчета
28 Април
2
След като домашното вино е готово, съхранявайте бутилките плътно затворени. С течение на времето цветът ще се избистри и ще стане леко прозрачен. Аз съхранявам виното от глухарчета в стъклена дамаджана....
Вино от дюлиВино от дюли
26 Февр.
1
След 10 дни посредством специален сифон от гумен маркуч отделям утайката от виното. Наливам виното в други добре почистени дамаджани....
Вино от тинтяваВино от тинтява
13 Февр.
Накиснете корените тинтява във виното в продължение на 15 дни. Пийте по ½ винена чаша 30 мин. преди ядене от приготвеното домашно вино....
Вино от смокиниВино от смокини
18 Август
Смокините се режат на много ситни парченца и се изсипват в голям съд с обем 8 литра, за предпочитане дамаджана. Захарта и водата се варят до пълното разтваряне на кристалчетата и след това се оставят на котлона още 15...
Вино от малиниВино от малини
21 Август
След завършването на ферментацията (около 2-3 седмици при температура между 20-28 градуса) виното от малини се избистря и се бутилира. Бутилките се държат в хоризонтално положение в хладно и сухо помещение....
Вино от ябълкиВино от ябълки
31 Окт.
3
Нарежете ябълките на парчета без да ги белите и ги залейте с водата. Пресовайте ги, за да изтече сокът, и ги оставете да престоят 4 дни. Течността отново се прецежда и се премерва. Прибавете захарта, маята и лимоновия...
Вино от медВино от мед
07 Окт.
Когато виното изстине, го налейте в чиста бутилка, оставете го да ферментира 15 дни и го пресипете в друго шише....
Вино от аронияВино от арония
21 Август
3
След ферментацията виното от арония се избистря. Разлива се в бутилки, затварят се и се съхранява на тъмно и хладно....
Домашно Вино от КъпиниДомашно Вино от Къпини
06 Ноем.
Когато ферментацията е привършила, прецедете домашното вино, затворете в стъклени бутилки и го приберете на хладно място. Домашното Вино от Къпини е готово....
Сухо вино от ябълкиСухо вино от ябълки
30 Април
Оставя се домашното вино да престои така от 2 до 4 дни и след това се разбърква, прецежда и налива в бутилки, които се съхраняват в хладилник. Сухото вино от ябълки е готово....
Домашно Вино от ДжанкиДомашно Вино от Джанки
01 Май
1
Виното се сулфитира, заквасва с активни дрожди и се оставя да ферментира. След ферментация се отделя виното. Избистрено домашното вино се бутилира....
Домашно вино от шипкиДомашно вино от шипки
07 Август
Рецептата за домашни вино от шипки е от книгата Домашно консервиране на плодове и зеленчуци от Люба Бозукова и Захари Захариев. Издадена е през 1959 г....
Домашно вино от черешиДомашно вино от череши
27 Септ.
2
Домашното вино е готово за употреба....
Вино от орехови ядкиВино от орехови ядки
25 Юли
Заливат се с виното и водката, съдът се затваря добре с капак и се оставя за 40 дни в на хладно и тъмно място. След това течността се прецежда през два слоя влажна марля....
Домашно вино от прасковиДомашно вино от праскови
11 Окт.
Виното се разпределя в бутилки и е готово за консумация след 2 месеца....
Вино с конякВино с коняк
26 Юли
Изваждат се корите и се прибавя виното, отново се нагрява до завиране и се снема. Прибавят се ромът или конякът и сокът от двата лимона. Разлива се в пуншови чаши, предварително затоплени. Сервира се горещ....
Вино с конякВино с коняк
26 Юли
Изваждат се корите и се прибавя виното, отново се нагрява до завиране и се снема. Прибавят се ромът или конякът и сокът от двата лимона. Разлива се в пуншови чаши, предварително затоплени. Сервира се горещ....
Сладко домашно вино от къпиниСладко домашно вино от къпини
30 Август
След седмица домашно вино от къпини се прелива в стъклени бутилки и се запечатва с парафин....
Шаран с вино от розиШаран с вино от рози
08 Дек.
Залива се с чаша червено вино от рози. Залива се с още чаша вода. Покрива се с фолио или капак. Пече се около 3 часа. Мм.. шаранът с вино от рози за цялата фамилия е готов....
Руско домашно вино от касисРуско домашно вино от касис
29 Септ.
След това виното става по-светло, разлива се в бутилки и се затваря добре. Съхранява се на тъмно и хладно място....
Телешко с вино по флорентинскиТелешко с вино по флорентински
26 Юни
Добавя се солта и виното. Съдът се похлупва с капак и се готви 3 часа на 160 градуса. Сервира се с препечен хляб....
Греяно вино с подправкиГреяно вино с подправки
26 Януари
Консумираме греяно вино с подправки веднага щом температурата позволява....
Цитрусово вино с боровинкиЦитрусово вино с боровинки
08 Юни
Цитрусовото вино с боровинки е страхотна лятна напитка, която трябва да опитате....
Противогрипно вино с подправкиПротивогрипно вино с подправки
23 Юли
Загрейте на слаб огън към 150 милилитра качествено силно червено вино, добавете по щипка канела и индийско орехче и 1-2 зрънца карамфил....