Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вино от глухарчетаСлед като домашното вино е готово, съхранявайте бутилките плътно затворени.
С течение на времето цветът ще се избистри и ще стане леко прозрачен.
Аз съхранявам виното от глухарчета в стъклена дамаджана....
28 Април
2
Вино от дюлиСлед 10 дни посредством специален сифон от гумен маркуч отделям утайката от виното. Наливам виното в други добре почистени дамаджани....
26 Февр.
1
Вино от тинтяваНакиснете корените тинтява във виното в продължение на 15 дни.
Пийте по ½ винена чаша 30 мин. преди ядене от приготвеното домашно вино....
13 Февр.
Вино от смокиниСмокините се режат на много ситни парченца и се изсипват в голям съд с обем 8 литра, за предпочитане дамаджана.
Захарта и водата се варят до пълното разтваряне на кристалчетата и след това се оставят на котлона още 15...
18 Август
Вино от малиниСлед завършването на ферментацията (около 2-3 седмици при температура между 20-28 градуса) виното от малини се избистря и се бутилира.
Бутилките се държат в хоризонтално положение в хладно и сухо помещение....
21 Август
Вино от ябълкиНарежете ябълките на парчета без да ги белите и ги залейте с водата. Пресовайте ги, за да изтече сокът, и ги оставете да престоят 4 дни.
Течността отново се прецежда и се премерва. Прибавете захарта, маята и лимоновия...
31 Окт.
3
Вино от медКогато виното изстине, го налейте в чиста бутилка, оставете го да ферментира 15 дни и го пресипете в друго шише....
07 Окт.
Вино от аронияСлед ферментацията виното от арония се избистря. Разлива се в бутилки, затварят се и се съхранява на тъмно и хладно....
21 Август
3
Домашно Вино от КъпиниКогато ферментацията е привършила, прецедете домашното вино, затворете в стъклени бутилки и го приберете на хладно място.
Домашното Вино от Къпини е готово....
06 Ноем.
Сухо вино от ябълкиОставя се домашното вино да престои така от 2 до 4 дни и след това се разбърква, прецежда и налива в бутилки, които се съхраняват в хладилник.
Сухото вино от ябълки е готово....
30 Април
Домашно Вино от ДжанкиВиното се сулфитира, заквасва с активни дрожди и се оставя да ферментира.
След ферментация се отделя виното.
Избистрено домашното вино се бутилира....
01 Май
1
Домашно вино от шипкиРецептата за домашни вино от шипки е от книгата Домашно консервиране на плодове и зеленчуци от Люба Бозукова и Захари Захариев. Издадена е през 1959 г....
07 Август
Вино от орехови ядкиЗаливат се с виното и водката, съдът се затваря добре с капак и се оставя за 40 дни в на хладно и тъмно място.
След това течността се прецежда през два слоя влажна марля....
25 Юли
Домашно вино от прасковиВиното се разпределя в бутилки и е готово за консумация след 2 месеца....
11 Окт.
Вино с конякИзваждат се корите и се прибавя виното, отново се нагрява до завиране и се снема.
Прибавят се ромът или конякът и сокът от двата лимона.
Разлива се в пуншови чаши, предварително затоплени. Сервира се горещ....
26 Юли
Вино с конякИзваждат се корите и се прибавя виното, отново се нагрява до завиране и се снема.
Прибавят се ромът или конякът и сокът от двата лимона.
Разлива се в пуншови чаши, предварително затоплени. Сервира се горещ....
26 Юли
Сладко домашно вино от къпиниСлед седмица домашно вино от къпини се прелива в стъклени бутилки и се запечатва с парафин....
30 Август
Шаран с вино от розиЗалива се с чаша червено вино от рози. Залива се с още чаша вода.
Покрива се с фолио или капак. Пече се около 3 часа.
Мм.. шаранът с вино от рози за цялата фамилия е готов....
08 Дек.
Руско домашно вино от касисСлед това виното става по-светло, разлива се в бутилки и се затваря добре. Съхранява се на тъмно и хладно място....
29 Септ.
Телешко с вино по флорентинскиДобавя се солта и виното. Съдът се похлупва с капак и се готви 3 часа на 160 градуса. Сервира се с препечен хляб....
26 Юни
Греяно вино с подправкиКонсумираме греяно вино с подправки веднага щом температурата позволява....
26 Януари
Цитрусово вино с боровинкиЦитрусовото вино с боровинки е страхотна лятна напитка, която трябва да опитате....
08 Юни
Противогрипно вино с подправкиЗагрейте на слаб огън към 150 милилитра качествено силно червено вино, добавете по щипка канела и индийско орехче и 1-2 зрънца карамфил....
23 Юли