Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пилето, в което ще се влюбитеИзважда се тавата и се сваля фолиото, връщаме във фурната и се запича до червено.
Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата.
Добър апетит!...
07 Окт.
2
Странджанският манов мед вече е със защитено наименованиеБългарският продукт вече ще е със защитено наименование на територията на Европейския съюз.
Новината бе обявена от еврокомисар Мария Габриел по време на Фестивала на странджанския мед, който се проведе в Царево....
02 Август
Пастърма говежда вече е със защитено наименование в ЕСБългарският продукт получи защитеното си наименование с официално решение на ЕС, съобщава родното Министерство на земеделието и храните....
23 Юни
Прошутото от о-в Крък вече със защитено наименованиеБългарските продукти, които са със защитена кулинарна марка от ЕС, са розовото масло, роле Трапезица, пангюрската луканка, филе Елена, горнооряховският суджук, лютеницата с хорце на етикета....
19 Април
Български продукт завладява светаБългарският гъши дроб се оказа един от най-търсените продукти в Белгия. Дори нещо повече – в настоящия момент 80% от продавания продукт в световен мащаб е именно български....
28 Дек.
Значение и произход на наименованието българиПроучванията за значението и произхода на наименованието българи все още продължават, като се изследват още по-нови източници....
22 Ноем.
2
Български качамакМаслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер. Разбърква се.
Качамакът се разсипва по чинии и се ръси с натрошено сирене. Полива се с пиперосаното масло....
20 Януари
12
Суперхраните сред традиционните български продуктиЗатова пък в нашата кухня и по нашите ширини има продукти, които също са с отлични здравословни свойства и които можем да си закупим на далеч по-достъпни цени....
05 Януари
Вкусен български козунакОще топъл се намазва със сироп от захар и вода и веднага се поръсва със захар. От тези продукти се получават 2 козунака по 600 г....
01 Май
Традиционен Български ГювечВ същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният пипер. Връща се месото, посолява се, залива се с гореща вода и виното и се оставя да заври....
05 Февр.
21
Традиционен български сладкишВърнете във фурната да се изпече до порозовяване на белтъка....
14 Март
3
Тирамису по българскиРазделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко.
Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
24 Февр.
13
Тортия по българскиКартофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета.
Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите....
08 Януари
30
Български коледни сладкиСложете да се пекат в загряна фурна на 170 градуса до приятен загар....
17 Дек.
1
Шакшука по българскиРазбърква се с дървена лъжица, посолява се на вкус, прибавя се черният пипер.
След това с лъжицата се правят "гнезда" в соса и се чукват яйцата.
Оставя се на котлона за около 5 минути и след това се отстранява....
09 Дек.
Лазаня по българскиСлед 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
26 Април
Шот Български флагЗа да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред..
Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
20 Януари
Български ябълков пайГолямата топка тесто се разточва върху набрашнен плот с диаметър по-голям от тавата, в която ще печем, а тя е 20 см....
01 Окт.
Класически Български ТараторДобавя се разбитото с водата кисело мляко и се разбърква, може да добавите кубчета лед и да намалите количеството на водата.
Вашият освежаващ традиционен български таратор е готов!...
04 Май
7
Традиционен Български КачамакСложете българския качамак да се пече за около 15 минути на високи градуси.
Поръсете го с червен пипер.
Щом се охлади Традиционният Български Качамак, го разрежете на парчета и му се насладете....
29 Юни
Класически български шницелиГребвайте с лъжица от сместа и слагайте в тигана, като леко приплесквате, за да се оформи шницел.
Класическите български шницели са много вкусни....
30 Септ.
Български коледни сладкиСложете да се пекат в загряна фурна на 170 градуса до приятен загар....
17 Дек.
1
Тирамису по българскиРазделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко.
Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
24 Февр.
13
Тортия по българскиКартофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета.
Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите....
08 Януари
30