Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пилето, в което ще се влюбитеПилето, в което ще се влюбите
07 Окт.
2
Изважда се тавата и се сваля фолиото, връщаме във фурната и се запича до червено. Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата. Добър апетит!...
Странджанският манов мед вече е със защитено наименованиеСтранджанският манов мед вече е със защитено наименование
02 Август
Българският продукт вече ще е със защитено наименование на територията на Европейския съюз. Новината бе обявена от еврокомисар Мария Габриел по време на Фестивала на странджанския мед, който се проведе в Царево....
Пастърма говежда вече е със защитено наименование в ЕСПастърма говежда вече е със защитено наименование в ЕС
23 Юни
Българският продукт получи защитеното си наименование с официално решение на ЕС, съобщава родното Министерство на земеделието и храните....
Прошутото от о-в Крък вече със защитено наименованиеПрошутото от о-в Крък вече със защитено наименование
19 Април
Българските продукти, които са със защитена кулинарна марка от ЕС, са розовото масло, роле Трапезица, пангюрската луканка, филе Елена, горнооряховският суджук, лютеницата с хорце на етикета....
Български продукт завладява светаБългарски продукт завладява света
28 Дек.
Българският гъши дроб се оказа един от най-търсените продукти в Белгия. Дори нещо повече – в настоящия момент 80% от продавания продукт в световен мащаб е именно български....
Значение и произход на наименованието българиЗначение и произход на наименованието българи
22 Ноем.
2
Проучванията за значението и произхода на наименованието българи все още продължават, като се изследват още по-нови източници....
Багети Искам ощеБагети Искам още
12 Дек.
Багетите Искам още са много апетитни....
Български качамакБългарски качамак
20 Януари
12
Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер. Разбърква се. Качамакът се разсипва по чинии и се ръси с натрошено сирене. Полива се с пиперосаното масло....
Суперхраните сред традиционните български продуктиСуперхраните сред традиционните български продукти
05 Януари
Затова пък в нашата кухня и по нашите ширини има продукти, които също са с отлични здравословни свойства и които можем да си закупим на далеч по-достъпни цени....
Вкусен български козунакВкусен български козунак
01 Май
Още топъл се намазва със сироп от захар и вода и веднага се поръсва със захар. От тези продукти се получават 2 козунака по 600 г....
Традиционен Български ГювечТрадиционен Български Гювеч
05 Февр.
21
В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният пипер. Връща се месото, посолява се, залива се с гореща вода и виното и се оставя да заври....
Традиционен български сладкишТрадиционен български сладкиш
14 Март
3
Върнете във фурната да се изпече до порозовяване на белтъка....
Тирамису по българскиТирамису по български
24 Февр.
13
Разделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко. Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
Тортия по българскиТортия по български
08 Януари
30
Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите....
Български коледни сладкиБългарски коледни сладки
17 Дек.
1
Сложете да се пекат в загряна фурна на 170 градуса до приятен загар....
Шакшука по българскиШакшука по български
09 Дек.
Разбърква се с дървена лъжица, посолява се на вкус, прибавя се черният пипер. След това с лъжицата се правят "гнезда" в соса и се чукват яйцата. Оставя се на котлона за около 5 минути и след това се отстранява....
Лазаня по българскиЛазаня по български
26 Април
След 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
Шот Български флагШот Български флаг
20 Януари
За да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред.. Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
Български ябълков пайБългарски ябълков пай
01 Окт.
Голямата топка тесто се разточва върху набрашнен плот с диаметър по-голям от тавата, в която ще печем, а тя е 20 см....
Класически Български ТараторКласически Български Таратор
04 Май
7
Добавя се разбитото с водата кисело мляко и се разбърква, може да добавите кубчета лед и да намалите количеството на водата. Вашият освежаващ традиционен български таратор е готов!...
Традиционен Български КачамакТрадиционен Български Качамак
29 Юни
Сложете българския качамак да се пече за около 15 минути на високи градуси. Поръсете го с червен пипер. Щом се охлади Традиционният Български Качамак, го разрежете на парчета и му се насладете....
Класически български шницелиКласически български шницели
30 Септ.
Гребвайте с лъжица от сместа и слагайте в тигана, като леко приплесквате, за да се оформи шницел. Класическите български шницели са много вкусни....
Български коледни сладкиБългарски коледни сладки
17 Дек.
1
Сложете да се пекат в загряна фурна на 170 градуса до приятен загар....
Тирамису по българскиТирамису по български
24 Февр.
13
Разделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко. Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
Тортия по българскиТортия по български
08 Януари
30
Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите....