Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Панагюрска луканка и филе Елена са защитени продуктиТова са панагюрската луканка и любимото на мнозина филе Елена....
05 Август
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Филе ЕленаСлед около 3 седмици вашето филе Елена е готово.
Съхранявайте сушеницата в хладилник, увито в хартия....
11 Януари
9
Филе ЕленаСлед около 3 седмици вашето филе Елена е готово.
Съхранявайте сушеницата в хладилник, увито в хартия....
11 Януари
9
Пълнени гъбки с филе ЕленаНарязваме на ситни кубчета филето Елена и пълним гъбите.
Печем в предварително загрята фурна на 200°C....
06 Януари
Филе Елена от свински вратСлед като пренощува месото в саламурата, го изваждаме и оставяме да се изцеди добре.
Върху парче хартия или вестник омесваме сухите подправки - червен, черен пипер, чубрица, кимион....
03 Март
3
Домашно Филе Елена с кимионВ зависимост от времето сушеницата изсъхва за около 2-3 седмици, като се наблюдава да не пресъхне или мухляса.
Да ви е сладко и наздраве! Домашното Филе Елена с кимион е много добро мезе!...
17 Дек.
1
Бързо и лесно Филе ЕленаВодата, която се отделя, трябва да се изсипва.
Филето се измива добре от захарта и се подсушава, след което се връща в кутията и се посипва обилно със сол....
20 Дек.
1
Филе Елена по семейна рецептаСуши се филето Елена около две седмици, след което е готово за консумация в компанията на чаша вино.
Филе Елена по семейна рецепта за празник на трапезата. Любимото сушено месо!...
20 Февр.
Филе Елена от какво се прави?Ще отговорим първо на първия въпрос - от какво се прави филе Елена. Всъщност то не се прави от еленско месо, както мнозина грешно са предположили....
16 Окт.
Филе Елена със сминдух и чубрицаСлед около 2-3 седмици сушеницата е готова, но през това време трябва да я проверявате, за да не мухляса или да не се изсуши прекалено много.
Филето Елена със сминдух и чубрица е готово....
07 Март
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Яйца с филе Елена по рецепта на ЗвездевВъв всяка от формите, които са намазани, се слагат филийки от филе Елена на дъното и по стените, за да се оформи купичка.
В средата на всяка купичка от филе се слага по едно яйце....
23 Дек.
Луканка с дивечово месоМесото се нарязва на парчета и се овкусява с посочените подправки. Оставя се да преседи с тях едно денонощие.
И след това се смила на кайма. Премесва се добре поне 2 пъти и е готова за пълнене....
13 Януари
Какви подправки се слагат на филе Елена?Кой не е чувал за филе Елена, кой не го е пробвал с една ракия или чаша отлежало домашно вино? Който го е опитал, винаги повтаря.
Всъщност името на филе Елена подлъгва, че е от еленско месо....
02 Март
1
Как да съхраняваме домашното филе Елена?От особена важност за максималното запазване на вкуса на домашното филе Елена е неговото правилно съхранение....
25 Април
Домашна луканка с телешко месоМесото и сланината се смилат на месомелачка на едра решетка. Разпределят се равномерно подправките върху каймата и хубаво се омесва.
Покрива се плътно и се оставя на прохладно место....
22 Февр.
Домашна луканка от свинско месоПървото което правим е да нарежем месото на средни хапки.
Готовото месо омесваме добре с подправките и оставяме да престоят. Изброените подправки са за килограм месо. Колко ще приготвите, вие сами преценете....
04 Февр.
Как се прави домашен суджук и луканкаЗа да започнете да си правите домашни суджуци и луканки, първо трябва да се уточни какво месо искате да използвате.
Важен етап е правенето на луканка е съотношението на месото....
29 Януари
8
Луканка от телешко и свинско месоЗа приготвянето на домашната луканка размесете отново каймата и напълнете с нея свинските черва, като внимавате да не остава никакъв въздух....
21 Дек.
Половината от птичето месо, което ядем, е вносноНа пазарите у нас половината от птичето месо е вносно, обяви Димитър Белоречков, председател на Съюза на птицевъдите, като добави, че след преработка, по-голямата част от вносното месо става само за колбаси....
12 Юли
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеЗапочваме да добавяме горещия бульон на части, сипваме един черпак, бъркаме, докато се поеме от ориза в нашето апетитно ризото.
След това идва още 1 черпак и това се повтаря, докато се свари оризът....
25 Февр.