Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Говежда пастърмаГовежда пастърма
18 Януари
Закачаме пастърмата на студено място и оставяме да се изсушава....
Странджанският манов мед вече е със защитено наименованиеСтранджанският манов мед вече е със защитено наименование
02 Август
Българският продукт вече ще е със защитено наименование на територията на Европейския съюз. Новината бе обявена от еврокомисар Мария Габриел по време на Фестивала на странджанския мед, който се проведе в Царево....
Говежда пастърма с фасулГовежда пастърма с фасул
31 Дек.
Говеждата пастърма с фасул е готова....
Прошутото от о-в Крък вече със защитено наименованиеПрошутото от о-в Крък вече със защитено наименование
19 Април
Защитените наименования са начин продуктите да носят един и същи знак и да се произвеждат по строго регламентиран начин, което гарантира качество от висок клас....
Говежда пастърма с ароматни подправкиГовежда пастърма с ароматни подправки
10 Януари
Закачаме пастърмата на сухо, студено и проветриво място и изсушаваме до готовност....
Говежда пастърма с кимион и пиперГовежда пастърма с кимион и пипер
20 Окт.
Оваляйте парчето говеждо и направете прорез в края му. Завържете с конец. Закачате на прохладно и проветриво място и оставете пастърмата да се суши. Говеждата пастърма с кимион и пипер е много сполучливо мезе....
Говежда пастърма със зрял фасул в гърнеГовежда пастърма със зрял фасул в гърне
23 Февр.
Заливаме пастърмата и боба с вода и ги оставяме да престоят за една нощ. След това ги слагаме в гърне, заедно с всички подправки, нарязаните на парчета гърди и едро нарязаните зеленчуци....
Още 3 български продукта ще се борят за защитено наименованиеОще 3 български продукта ще се борят за защитено наименование
28 Дек.
Месото от източнобалканска свиня, куртовският розов домат и капията ще са трите продукта, които ще се борят за вписване в Европейския регистър за защитени продукти....
Говежда зимна яхнияГовежда зимна яхния
04 Август
Говеждото месо се смила 2 пъти, за да е по-фино. Слага се в подходящ съд и се обърква с ориза, яйцата, половин връзка ситно нарязан магданоз и сол. Каймата се омесва добре и с намазнени ръце се оформят еднакви по големина...
Говежда попска яхнияГовежда попска яхния
02 Юли
За попска яхния се взима по-тлъсто говеждо - от гърдите или от опашката. Нарязва се на малки парчета и се пържи до зачервяване....
ПастърмаПастърма
05 Ноем.
30
След 1 денонощие се освобождава и се намазва обилно от двете страни (по възможност с четка) със специална подправка за пастърма, приготвена от 3 пълни с.л. червен пипер, 20 г сол, 2 г захар, 1 ч.л. риган, 1 ч.л. сминдух,...
ПастърмаПастърма
05 Ноем.
30
След 1 денонощие се освобождава и се намазва обилно от двете страни (по възможност с четка) със специална подправка за пастърма, приготвена от 3 пълни с.л. червен пипер, 20 г сол, 2 г захар, 1 ч.л. риган, 1 ч.л. сминдух,...
Говежда тения (Тениаринхоза)Говежда тения (Тениаринхоза)
18 Август
Причини за Говежда тения Причинителят на тениаринхоза е говежда тения - Taenia saginata. Това е доста голям хелминт, дължината на възрастния индивид е от 4 до 10 м....
Боботи с говежда каймаБоботи с говежда кайма
06 Февр.
Смесваме каймата много добре с филията хляб, която предварително е накисната във вода и изстискана. Лука нарязваме на ситно и го запържваме в олиото. След това и него добавяме към каймата. Слагаме и бадемите, захарта,...
Супа от говежда опашкаСупа от говежда опашка
16 Май
1
Нарежете говеждата опашка на средноголеми парчета, залейте със студена вода и варете до готовност. Извадете сварената опашка да се изцеди....
Говежда мусака с патладжаниГовежда мусака с патладжани
17 Ноем.
Измиваме патладжаните, нарязваме ги на кубчета без да ги белим, посоляваме и оставяме за 30 минути да се отцедят от горчилката в сито. След това изплакваме, подсушаваме и пържим в зехтин до омекване. В маслото запържваме...
Говежда пържола на скараГовежда пържола на скара
11 Юли
2
Говеждата пържола на скара е много вкусна, опитайте!...
Кайзер ПастърмаКайзер Пастърма
14 Януари
3
Има вариант за сушене на пастърмата в хладилник....
Пилешка пастърмаПилешка пастърма
09 Юли
1
Пилешката пастърма се овалва в тях. Края на всяко филенце се продупчва с дебела игла и се нанизва на конец....
Заешка пастърмаЗаешка пастърма
08 Януари
1
След това съхранявайте заешката пастърма в хладилник, добре увита във фолио. По желание още леко влажните филета месо може да оваляте в смес от сушени подправки по избор и така да провесите да се сушат....
Телешка пастърмаТелешка пастърма
17 Ноем.
5
Тази пастърма издържа в хладилник в плик до 4-5 месеца....
Домашна пастърмаДомашна пастърма
12 Дек.
Готовата пастърма леко я измивам преди да готвя с нея. Домашната пастърма е много вкусна....
Свинска пастърмаСвинска пастърма
12 Юли
7
След пресоването пастърмата се намазва с гъста каша, приготвена от равни количества червен и черен пипер, разредени с 1—2 чаени лъжички студена вода....
Конска пастърмаКонска пастърма
11 Дек.
1
Провесете ги на проветриво място, за да се суши пастърмата за около 2-3 седмици. Конската пастърма е готова....
Пуешка пастърмаПуешка пастърма
27 Дек.
Закачете му кукичка и оставете пастърмата хладно, проветриво място и не пряка слънчева светлина. Оставете пуешката пастърма да изсъхне за около седмица....