Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пет вида ядки за здраве на сърцетоСпоред наложеното мнение ядките имат здрав липиден профил, който е защитен за сърцето и здравето ни. Повечето мазнини в тях са полезни мононенаситени и омега-3 мазнини, от които не се пълнее....
30 Май
Пет вида пържена риба с гарнитураПочистваме и измиваме добре рибата.
Поставяме тигана на котлона заедно с олиото.
Всяка една риба потапяме в брашното, което предварително сме сложили солта и сме разбъркали добре, изтръскваме и пържим от двете страни...
03 Септ.
Кашкавалени крекери с пет вида семенаКашкавалът се настъргва. Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се смесва с яйцата и солта.
Разбърква се добре и се добавят сметаната, семената и настърганият кашкавал. Добавя се брашното и бакпулверът и...
08 Юни
Украински бисквити с три вида ядкиМаслото се разтопява на бавен огън и се оставя леко да се охлади. Орехите се запичат на сух тиган, претъркват се между дланите, за да паднат ципите на ядките, и се режат на едро.
Бадемите и лешниците се натрошават на...
11 Януари
Гръцки пай с три вида ядкиПриготвя се тестото, като брашното се пресява със солта, добавя се зехтинът, сокът на лимона и 1 чаша вода. Замесва се тесто и се оставя в купа. Ядките за плънката се смесват и се запичта на сух тиган за 5 минути.
Нарязват...
02 Януари
Шотландски пудинг с два вида ядкиЖълтъците се разбиват със захарта до бяло, добавя се брашното и се замесва тесто.
Добавя се малко мляко. Загрява се на бавен огън и при непрекъснато бъркане се вари до сгъстяване.
Добавя се останалото мляко и се вари...
15 Май
Торта с шоколад и три вида ядкиБелтъците се отделят от жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг. Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се разбива със захарта.
Добавя се по един жълтък при непрекъснато разбиване, докато не се добавят всички...
23 Август
Курбан за здраве от СливенскоИзмиваме месото и го заливаме с три литра студена вода. Поставяме го да ври на не много силен огън.
От момента, в който започне да се образува пяна, започваме непрекъснато да отделяме пяната с решетъчна лъжица.
Огънят...
17 Август
Пет важни хранителни съставки за човешкото здраве., съществуват и няколко други много важни за правилното развитие на човешкият организъм витамини.
Антиоксидантите
Такива са различни антиоксиданти, аминокиселини и минерали....
21 Юни
Огретен Здраве на фурнаЧушките се белят и се нарязват на ленти. Спанакът и копривата се попарват за 2-3 минути във вряща вода, след което се изчистват и нарязват на ситно.
В голяма купа се разбиват яйцата, добавя се натрошеното сирене (използвам...
23 Април
Зелено здраве в чинияБъркаме зеленото здраве в чиния енергично около 5 минути.
Сервираме бърканите яйца със зеленчуци и се наслаждаваме....
29 Април
Цитрусов коктейл Здраве и енергияЦитрусите са безценни плодове за здравето ни, особено лимоните /разграждат оксалатните камъни в бъбреците/.
Богати на витамин С, цитрусовите плодове са подходящи и в сезона на вирусните инфекции....
27 Януари
Закуска за здраве по рецепта на професор МермерскиЗакуската за здраве по рецепта на професор Мермерски е много полезна....
17 Март
Салата Здраве с броколи и киноаКиноата се сварява и към нея се добавят броколите, предварително сварени и наситнени на розички, бобът, маслините и всичко останало.
Овкусява се със сол, зехтин, лимонов сок или балсамов оцет на вкус.
Изключитено...
05 Септ.
Кекс с пет яйцаАко яйцата, които използваме, са по-големи и сместа ни е по-рядка, може да ръснем още малко брашно. От полученото кексово тесто изсипваме 2/3 в намазана с олио форма.
Използвам силиконова форма с диаметър 20 см....
06 Юли
2
Пет минутен лимонов десертЗаглаждате го и поръсвате с настъргана лимонова кора този пет минутен лимонов десерт....
04 Януари
Еритроцити - защо са важни за човешкото здраве?Червените кръвни клетки, наричани още еритроцити, са клетъчни компоненти на кръвта, които ѝ дават своя характерен цвят и пренасят кислород от белите дробове в тъканите. Зрелите човешки червени кръвни телца са малки, кръгли...
19 Февр.
Пет вида чай с невероятни здравословни свойстваОт хилядолетия хората пият чай и затова си има основателна причина. Camellia sinensis е вечнозелено малко дърво, на което листата и листните пъпки се използват за направата на чай.
Традиционният чай от листата на Camellia...
21 Май
Пет горчиви приятели на здраветоВ медицината съществува направление густотерапия - в превод вкусотерапия. Това е наука, която лекува чрез... вкуса. Основният ѝ принцип е свързан с вкусовите зони, разположени на езика.
Густотерапията залага много на...
29 Март
Кои са трите вида слънчеви бани?Слънчевата баня е процедура, по време на която излагате цялото си тяло без главата на светлина. Тя има възстановяващ и витализиращ ефект, с който можете да си помогнете при артритни, ревматични и кръвни заболявания, както...
28 Септ.
Какво са телешки ядки?Телешките ядки са изключителни и високо ценени деликатеси не само поради вкуса си, но и поради това, че се намира изключително рядко.
Но какво всъщност са телешките ядки?
Телешките ядки биват наричани още телешки...
04 Дек.