Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пет начина да приготвим пържолиЗа да приготвите вкусни пържоли, трябва да се съобразите с месото, което имате – важни са и рецептата, и термичната обработка....
20 Дек.
1
Пребиваване в Испания - какво трябва да знаемЦелта на следния материал е накратко да ви запознае с не толкова известни факти за Испания, защото относно това какви документи ви трябват за пътуване, както и каква е конкретната обстановка в страната, е най-добре да потърсите...
27 Юли
Работа в Испания - какво трябва да знаемВсеки живеещ в Испания трябва да се регистрира в местния съвет, като предостави доказателства, че живее в Испания - копие от договор за наем, или платени сметки за вода или електричество....
27 Юни
Ястията, които задължително трябва да опитате в ИспанияС всички тези пикантни съставки, мадридската яхния съвсем естествено е в списъка на туристите с ястия, които трябва да се опитат, когато посещават Испания.
8....
03 Май
Торта за пет минутиОставете крема да се охлади.
Сложете вафлите в блендер и ги смелете на дребни трохи.
Залейте бисквитената торта с крема, поръсете с вафлите и оставете в хладилника да стегне.
Тортата за пет минути е готова....
30 Април
Пет минутен лимонов десертЗаглаждате го и поръсвате с настъргана лимонова кора този пет минутен лимонов десерт....
04 Януари
Кекс с пет яйцаМоже да проверим дали е изпечем с клечица. Ако по клечицата няма полепнало тесто, кексът е изпечен....
06 Юли
2
Вкусотии, които трябва да опитате в Северна ИталияДори случайният турист ще забележи разликата в кулинарните изкушения на Северна и Южна Италия. Северняците готвят с масло и понякога сметана. Яде се предимно телешко. Отглежда се царевица за полента (качамак) - и днес тези...
12 Май
1
Това са 6-те индийски хляба, които трябва задължително да пробватеНякои от тях са с безквасно тесто, други трябва да втасват, някои са пържени, а други - печени в тава.
Възможностите са безброй. Различните региони на Индия имат свои собствени съставки и начин на приготвяне....
25 Окт.
Плато с постни вкусотии за Бъдни вечерПлатото с постни вкусотии за Бъдни вечер е много вкусно.
Разгледай още празнични рецепти за Бъдни Вечер....
20 Ноем.
Пълнено кисело зеле с вкусотии в гювечСместа не трябва да е до горе, като се има предвид, че оризът ще се развие и сместа ще увеличи обема си. Слага се в гювеча и се овкусява с малко сол, червен пипер, дафинов лист....
17 Януари
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Хлапетата трябва да ядат пет пъти дневноОбядът на детето не трябва да е по-късно от 13-13.30 ч., и трябва да съдържа прясна салата, топло ястие с месо и зеленчуци и някакъв плод за десерт....
15 Септ.
Каква трябва да е температурата при пържене?И още един съвет- не пържете студена храна. Когато ще пържите нещо, първо го оставете на стайна температура. Също така по тях не трябва да има никаква влага....
16 Февр.
Пет вида пържена риба с гарнитураПочистваме и измиваме добре рибата.
Поставяме тигана на котлона заедно с олиото.
Всяка една риба потапяме в брашното, което предварително сме сложили солта и сме разбъркали добре, изтръскваме и пържим от двете страни...
03 Септ.
Кашкавалени крекери с пет вида семенаМаслото се оставя да омекне на стайна температура и се смесва с яйцата и солта.
Разбърква се добре и се добавят сметаната, семената и настърганият кашкавал....
08 Юни
Пържени кюфтета от картофи и спанакОставете настрана няколко листа от почистения и измит спанак, а останалите бланширайте във вряща подсолена вода.
Изсипете ги в гевгир и ги облейте със студена вода, след което ги изцедете и ги нарежете на едро.
Обелете...
01 Юли
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.