Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Зеленчукови ястия на микровълноваЗеленчукови ястия на микровълнова
18 Юни
Зеленчуковите ястия, приготвени на микровълнова фурна, са вкусни и се приготвят бързо. Максималното време за печене на блюдата е не повече от 30 минути при 600 вата....
Горещ шоколад в микровълнова с конякГорещ шоколад в микровълнова с коняк
25 Май
Смесват се млякото, захарта и какаото в бехерова чаша и се загряват 2 мин при 600 Вт. Прибавя се конякът и горещият шоколад се украсява с разбита сметана....
Пилешки бутчета в микровълнова с грилПилешки бутчета в микровълнова с грил
01 Окт.
Слагат се в подходяща тавичка и се пекат в микровълновата 12 мин. при 600 Вт с включен грил. Обръщат се на всеки 4 минути. Оставят се да престоят 5 мин. при изключена печка. Поднасят се със свежа салата....
Бърз пудинг в микровълнова с плодовеБърз пудинг в микровълнова с плодове
29 Август
Сокът се налива в стъклена форма, похлупва се и се държи 4 мин. при 600 Вт в мирковълновата. Нишестето се разтваря в малко студена вода и като се бърка непрекъснато, се прибавя към горещия сок. Внимателно се прибавят...
Кекс в микровълнова за 50 секундиКекс в микровълнова за 50 секунди
18 Април
5
Могат да се сложат едновременно в микровълновата и повече от 1 чашки. Кексът става по пухкав във по-широка чашка. След като кексът е готов, декорираме по желание....
Вкусни картофки на микровълнова за 17 минВкусни картофки на микровълнова за 17 мин
06 Август
Слагаме йената в микровълновата на 17 мин. Йената си я похлупваме с капака ѝ. Тъй като микровълновите са различни, наглеждайте, към 10 -15 мин погледнете и разбъркайте....
Печена тиква в микровълнова с мед и орехиПечена тиква в микровълнова с мед и орехи
07 Ноем.
Отново се поставя в микровълновата за още 2 минути без капак. Печена тиква в микровълнова с мед и орехи е бързо лакомство с много витамини :)...
Пилето, в което ще се влюбитеПилето, в което ще се влюбите
07 Окт.
2
Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата. Добър апетит!...
Пет минутен лимонов десертПет минутен лимонов десерт
04 Януари
Заглаждате го и поръсвате с настъргана лимонова кора този пет минутен лимонов десерт....
Кекс с пет яйцаКекс с пет яйца
06 Юли
2
Разбиваме с миксер 5 яйца с 1 чаена чаша кристална захар, за да се получи пухкава светла смес. Постепенно прибавяме олиото и ванилията. Бакпулвера смесваме с пресято брашно и прибавяме към яйчената смес внимателно, като...
Торта за пет минутиТорта за пет минути
30 Април
Тортата за пет минути е готова....
Сос за рибни ястияСос за рибни ястия
21 Ноем.
1
Ядките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират. Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
Сос към зеленчукови ястияСос към зеленчукови ястия
02 Дек.
Сервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
Зеленчукова подправка за ястияЗеленчукова подправка за ястия
19 Окт.
Всички продукти се почистват много добре. Отстраняват се дръжките и семките им и се нарязват на ситно. Към тях прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и целина. Доматите и морковите си настъргват и се добавят към...
Сос за рибни ястияСос за рибни ястия
21 Ноем.
1
Ядките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират. Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
Домашно приготвена заготовка за ястияДомашно приготвена заготовка за ястия
11 Окт.
Ще получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
Чеснов сос за рибни ястияЧеснов сос за рибни ястия
23 Март
Пресовайте чесъна. Загрейте 2 с.л. масло и сложете чесъна съвсем за кратко и добавете брашното. Бъркайте и запържете брашното. Оставете запръжката настрана да изстине. Разредете при непрекъснато бъркане с телена бъркалка...
Копривен сос за зеленчукови ястияКопривен сос за зеленчукови ястия
10 Май
Копривеният сос за зеленчукови ястия е готов....
Червен сос за основни ястияЧервен сос за основни ястия
02 Ноем.
Приготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци. Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
Млечен сос за солени ястияМлечен сос за солени ястия
25 Юни
Разбиваме брашното с маслото, постепенно добавяме горещото мляко и бъркаме, докато брашното се разтвори добре. Слагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене. Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
Кашкавалени крекери с пет вида семенаКашкавалени крекери с пет вида семена
08 Юни
Кашкавалът се настъргва. Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се смесва с яйцата и солта. Разбърква се добре и се добавят сметаната, семената и настърганият кашкавал. Добавя се брашното и бакпулверът и...
Пица Пет сирена и дженовезе пестоПица Пет сирена и дженовезе песто
21 Окт.
Пицата Пет сирена и дженовезе песто е готова....
Пет вида пържена риба с гарнитураПет вида пържена риба с гарнитура
03 Септ.
Почистваме и измиваме добре рибата. Поставяме тигана на котлона заедно с олиото. Всяка една риба потапяме в брашното, което предварително сме сложили солта и сме разбъркали добре, изтръскваме и пържим от двете страни...
Пет традиционни ястия за трапезата на ЦветницаПет традиционни ястия за трапезата на Цветница
09 Април
Не се позволява обаче мазнина в ястията на Цветница....
Стерилизирана заготовка за ястия с тиквичкиСтерилизирана заготовка за ястия с тиквички
20 Юни
1
А и понякога се забравя, че има сол в консервата и ястията се пресоляват. * По преценка и вкус можете да добавите и магданоз....