Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Зеленчукови ястия на микровълноваЗеленчуковите ястия, приготвени на микровълнова фурна, са вкусни и се приготвят бързо. Максималното време за печене на блюдата е не повече от 30 минути при 600 вата....
18 Юни
Горещ шоколад в микровълнова с конякСмесват се млякото, захарта и какаото в бехерова чаша и се загряват 2 мин при 600 Вт.
Прибавя се конякът и горещият шоколад се украсява с разбита сметана....
25 Май
Пилешки бутчета в микровълнова с грилСлагат се в подходяща тавичка и се пекат в микровълновата 12 мин. при 600 Вт с включен грил.
Обръщат се на всеки 4 минути.
Оставят се да престоят 5 мин. при изключена печка.
Поднасят се със свежа салата....
01 Окт.
Бърз пудинг в микровълнова с плодовеСокът се налива в стъклена форма, похлупва се и се държи 4 мин. при 600 Вт в мирковълновата.
Нишестето се разтваря в малко студена вода и като се бърка непрекъснато, се прибавя към горещия сок.
Внимателно се прибавят...
29 Август
Кекс в микровълнова за 50 секундиМогат да се сложат едновременно в микровълновата и повече от 1 чашки. Кексът става по пухкав във по-широка чашка.
След като кексът е готов, декорираме по желание....
18 Април
5
Вкусни картофки на микровълнова за 17 минСлагаме йената в микровълновата на 17 мин.
Йената си я похлупваме с капака ѝ. Тъй като микровълновите са различни, наглеждайте, към 10 -15 мин погледнете и разбъркайте....
06 Август
Печена тиква в микровълнова с мед и орехиОтново се поставя в микровълновата за още 2 минути без капак.
Печена тиква в микровълнова с мед и орехи е бързо лакомство с много витамини :)...
07 Ноем.
Пилето, в което ще се влюбитеПоднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата.
Добър апетит!...
07 Окт.
2
Пет минутен лимонов десертЗаглаждате го и поръсвате с настъргана лимонова кора този пет минутен лимонов десерт....
04 Януари
Кекс с пет яйцаРазбиваме с миксер 5 яйца с 1 чаена чаша кристална захар, за да се получи пухкава светла смес.
Постепенно прибавяме олиото и ванилията. Бакпулвера смесваме с пресято брашно и прибавяме към яйчената смес внимателно, като...
06 Юли
2
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Сос към зеленчукови ястияСервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
02 Дек.
Зеленчукова подправка за ястияВсички продукти се почистват много добре. Отстраняват се дръжките и семките им и се нарязват на ситно. Към тях прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и целина.
Доматите и морковите си настъргват и се добавят към...
19 Окт.
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Домашно приготвена заготовка за ястияЩе получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
11 Окт.
Чеснов сос за рибни ястияПресовайте чесъна. Загрейте 2 с.л. масло и сложете чесъна съвсем за кратко и добавете брашното. Бъркайте и запържете брашното.
Оставете запръжката настрана да изстине. Разредете при непрекъснато бъркане с телена бъркалка...
23 Март
Червен сос за основни ястияПриготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци.
Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
02 Ноем.
Млечен сос за солени ястияРазбиваме брашното с маслото, постепенно добавяме горещото мляко и бъркаме, докато брашното се разтвори добре.
Слагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене.
Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
25 Юни
Кашкавалени крекери с пет вида семенаКашкавалът се настъргва. Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се смесва с яйцата и солта.
Разбърква се добре и се добавят сметаната, семената и настърганият кашкавал. Добавя се брашното и бакпулверът и...
08 Юни
Пет вида пържена риба с гарнитураПочистваме и измиваме добре рибата.
Поставяме тигана на котлона заедно с олиото.
Всяка една риба потапяме в брашното, което предварително сме сложили солта и сме разбъркали добре, изтръскваме и пържим от двете страни...
03 Септ.
Пет традиционни ястия за трапезата на ЦветницаНе се позволява обаче мазнина в ястията на Цветница....
09 Април
Стерилизирана заготовка за ястия с тиквичкиА и понякога се забравя, че има сол в консервата и ястията се пресоляват.
* По преценка и вкус можете да добавите и магданоз....
20 Юни
1