Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Марината за празнично печено пиле или пуйкаПрибавяме към него настъргания джинджифил, ситно нарязаните или стрити (ако са сушени) провансалски подправки - мащерка, розмарин, салвия. Прибавяме кората и сока на лайма (или малцов оцет), пипера - червен и меланж....
31 Дек.
Пиле или риба – кое е по-здравословно?В повечето диети като полезно, нискокалорийно и пълноценно месо се препоръчват пилешкото и рибата. Но кое от двете е по-здравословно за консумация? Има някои особености, които трябва да се вземат предвид, когато правим...
26 Ноем.
По-полезна палачинкова тортичкаОт получената смес изпечете в малък тиган малки палачинки или в голям - 1 палачинка, която след като изстине, разрежете на 7-8 еднакви триъгълника.
От получените палачинки направих 2 малки тортички....
24 Септ.
Радиатор или духалка - кое е по-икономично?Икономията е важно условие за успешното разпределяне на бюджета. Всяко семейство се стреми да контролира своите разходи, затова е от ключово значение да се откроят уредите за отопление, които имат най-голяма тежест върху...
28 Март
Пуйка деликатесИзмиваме добре пуйката, след което внимателно я обезкостяваме без да разкъсаме кожата.
В половината масло задушаваме за няколко минути каймата, нарязаните гъби и леко изстискания хляб....
11 Март
Пуйка ТетрациниСосът се смесва с пуйката, гъбите и макароните и сместа се разпределя в отделни съдове, които се поръсват със смесените кашкавал и галета....
26 Януари
Пуйка - сармаЗапържете скълцания ситно лук в 2 с.л. мазнина. Накрая го поръсете със сол и червен пипер, както и малко черен пипер по желание Пуешкото нарежете на по-големи парчета.
Всяко парче пуешко увийте в лист кисело зеле. Подредете...
03 Окт.
Пуйка сармаВъв всеки лист сложете по парче от бялото и черното месо на пуйката, добавете 1-2 тънки резена сланина и завийте на стегната сарма. Повторете до изчерпване на продуктите....
27 Септ.
Празнична пуйкаИзмиваме почистената пуйка и я подсушаваме. Разбъркваме каймата със ситно нарязания лук, задушен в маслото и малко вода, хлебните трохи, яйцето и подправките.
С тази смес напълваме пуйката и я зашиваме....
31 Дек.
Пълнена пуйкаНапълнете пуйката с получената смес, прибавете луканката и зашийте. Сложете пуйката в тава, наредете върху нея нарязани парчета сланина и поставете да се пече, като преди това се поръси със сол, черен пипер....
01 Август
2
Коледна пуйкаСложете измитата и почистена пуйка да се вари в голяма тенджера заедно с дреболийките ѝ, ако има. Варенето отнема около 3-40 минути, след което я отцедете от водата....
14 Дек.
Печена пуйкаНарежете на парчета пуйката, измийте ги, подсушете и леко посолете и поръсете с черен пипер - отвън и отвътре. Не прекалявайте със солта, защото киселото зеле е достатъчно солено....
05 Ноем.
1
Пълнена пуйкаНапълнете пуйката с получената смес, прибавете луканката и зашийте. Сложете пуйката в тава, наредете върху нея нарязани парчета сланина и поставете да се пече, като преди това се поръси със сол, черен пипер....
01 Август
2
Празнична пуйкаИзмиваме почистената пуйка и я подсушаваме. Разбъркваме каймата със ситно нарязания лук, задушен в маслото и малко вода, хлебните трохи, яйцето и подправките.
С тази смес напълваме пуйката и я зашиваме....
31 Дек.
Еврика! Откриха кое е първото – яйцето или кокошката!Учените най-накрая откриха логичен и научен отговор на хилядолетния въпрос: Кое се е появило първо – яйцето или кокошката? Отговорът е - кокошката.
Тематичното тълкуване и отговор на въпроса всъщност се крие в Библията...
26 Дек.
3
Бяло или червено вино, кое е по-здравословно?Предпочитанието на бяло или червено вино е въпрос на вкус. Но ако искате да се спрете на по-здравословното от тях, кой да бъде изборът? На 25 май пък се отбелязва Денят на виното, така че е добра идея да обсъдим този въпрос...
25 Май
Как да мариноваме пуйкаРешили сме да ви предложим няколко маринати за пуйка, в които можете да сложите месото....
14 Март
Как да сготвим пуйкаЗа зимата чудесна идея е и печена пуйка с кисело зеле.
Истинското творчество, може да бъде приложено ако сте решили да направите пълнена пуйка....
04 Февр.
Тайната на вкусната пуйкаЗамразената пуйка никога не може да бъде толкова сочна, колкото прясната.
Все пак, колкото и полезно да е, месото от пуйка не е толкова разпространено....
25 Дек.
1
Сок или смути: Кое е по-добро за мен?Плодовете и зеленчуците са полезни за нас и никой няма да оспори това. Когато се консумират ежедневно, и то в прясно състояние, могат да намалят риска от сърдечни заболявания, инсулт и рак, като същевременно помагат ...
07 Май
Захар или подсладители: Кое е по-добре за отслабване?След като се впуснете в битка за сваляне на килограми, вие също започвате да пропускате храни от диетата си и започвате да консумирате здравословни храни, за да поддържате добрия си вид. Една храна, от която мнозина се отказват...
22 Август
Каране на колело или тичане. Кое е по-добро?Бягането изгаря повече калории от карането на колело, но е много по-натоварващо за мукулите и ставите. Кое е по-доброто от двете за вас? Това зависи от вашите цели и как искате да ги постигнете. В следващите редове вижте...
08 Юли