Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пилешка супа за душата с джинджифилПилешка супа за душата с джинджифил
15 Май
1
Пилешката супа за душата с джинджифил е готова....
Лава кейкове с бадеми и малиниЛава кейкове с бадеми и малини
18 Май
Украсете лава кейковете с бадеми и малини със смлените бадеми, малините и кивитата....
Чорбичка за душатаЧорбичка за душата
12 Юни
Чорбичката за душата е готова....
Кекс за душатаКекс за душата
15 Ноем.
1
Кексът за душата е готов....
Бухтички за душатаБухтички за душата
08 Окт.
Пържим от двете страни бухтичките за душата и ги поднасяме с плодове, сирене, сладко......
Слънце за душатаСлънце за душата
12 Януари
Изваждайки го от фурната, се опитайте да не се изгорите, бързайки да предложите на душата си това парещо слънце!...
Плодови тарталеткиПлодови тарталетки
13 Ноем.
2
Гарнирайте с парченца плодове. Полейте с желатин (разтворен по указания на пакета начин), за да запечатате плодовете. Поръсете с кокосови стърготини. Плодовите тарталетки са готови....
Плодови барчетаПлодови барчета
18 Май
Плодовите барчета са готови....
Плодови пастичкиПлодови пастички
23 Дек.
В купа слагаме брашното и нарязаното на дребни парчета масло, омачкваме хубаво с ръка. След което прибавяме жълтъка и водата. Замесваме тесто, което оставяме за около 1 час в хладилника, след което го разточваме на кора...
Плодови тарталеткиПлодови тарталетки
15 Април
Избраните плодове нарежете ситно и задушете с малко захар и бяло вино. Омекналите плодове се подреждат върху тарталетките. Сокът от плодовете разбъркайте с предварително набъбнал желатин....
Плодови пърженкиПлодови пърженки
03 Юни
Почистете избраните плодове и ги нарежете на ситни парченца. Смесете сухото мляко, брашното, бакпулвера, ванилията и прясното мляко, което сте загрели леко....
Плодови шишчетаПлодови шишчета
17 Юли
1
Смесете продуктите за соса в малка купа и разбъркайте, докато захарта се разтопи. Прецедете през цедка. Нанижете плодовете на шишчета и ги поръсете със соса. Охладете във фризер за 45 минути, извадете и поднесете...
Плодови палачинкиПлодови палачинки
22 Септ.
Разбиваме яйцата и захарта. Постепенно добавяме млякото, солта, содата и брашното до получаване на полутечна смес. Ако е прекалено гъста, добавете вода. След това добавяте плодовете и на леко намазнен тиган започвате...
Плодови крокетиПлодови крокети
31 Май
Пъпешът се реже на кубчета, поръсват се с една четвърт от захарта, залива се с коняка и се оставя в хладилника за 1 час. Брашното се размива в половин чаша студено мляко. Останалото мляко се кипва, добавя се брашнената...
Плодови целувкиПлодови целувки
13 Юли
Върху всяка от купичките с плодове сипваме по 3-4 с.л. от сместа и допичане на слаба фурна. Готовите плодови целувки поръсваме с пудра захар, настърган шоколад и украсяваме с останалите малини....
Плодови тригуниПлодови тригуни
31 Януари
Почистваме ябълките и дюлята и ги нарязваме на кубчета. Правим карамел от олиото, меда и кафявата захар. В него първо слагаме дюлята с малко вода, а след това и ябълките. Сотират се, докато поомекнат. Добавя се брендито...
Плодови мъфиниПлодови мъфини
14 Септ.
Първо разбиваме яйцата и захарта до получаване на гладка смес. Прибавяме олиото, като продължаваме да бъркаме. Сипваме млякото и брашното, постепенно сипваме бакпулвера и ванилията. Цялата смес хубаво се разбърква...
Плодови такосПлодови такос
26 Окт.
Украсяват се със спрея и още плодове....
Леща яхния за душатаЛеща яхния за душата
18 Април
Всяка подправка е спрямо моите предпочитания, Вие винаги може да експериментирате с количеството и подправките в леща яхния за душата....
Лесни разядки за душатаЛесни разядки за душата
18 Април
5
Лесните разядки за душата са готови....
Пилешка супа за душатаПилешка супа за душата
20 Окт.
4
В тенджера налейте 2 литра вода, добавете пилешкото месо и сол около 1/2 ч.л.и варете около 45 минути. Ако пилешкото месо е от домашно пиле, трябва да варите по-дълго, около 60 минути. След като се свари месото, оберете...
Лятна манджа за душатаЛятна манджа за душата
16 Юли
Почистете и обелете патладжана и тиквичките, нарежете ги на кубчета. Запържете ги в тенджера с половината олио до полуготовност, отстранете тенджерата от огъня. Опечете и обелете чушките, нарежете ги на дълги ленти и ги...
Картофени кюфтета за душатаКартофени кюфтета за душата
09 Януари
Измийте, сварете, обелете и пасирайте картофите. Настържете кашкавала. Измийте магданоза и го нарежете на ситно. Разбийте 2 яйца /за панирането/. Добавете към пасираните картофи 2 яйца, подправките, 3 с.л. галета, 2 с.л...
Картофени кюфтенца за душатаКартофени кюфтенца за душата
30 Дек.
Картофите се сваряват. След това се обливат със студена вода и се оставят да изстинат. Когато това стане, се обелват и намачкват. Смесват се с подправките и брашното, което се добавя на части. За панировката галетата и...
Супа топчета за душатаСупа топчета за душата
26 Септ.
Нарежете лука и морковите на кубчета. Задушете ги в подходящ съд със загрята мазнина. Изсипете бульона към тях. Овкусете каймата със сол и черен пипер. Оформете малки топчета и ги оваляйте в брашно. След това ги пуснете...