Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Характерът се познава по лицетоСпоред физиогномиката, науката за изучаване на лицето, носът, устните и дори ушите издават характера. Дългият нос е характерен за хора с ярка индивидуалност.
Ако носът на човек е прав и гладък, той е доста умен. А ако...
11 Май
4
Характерът се познава по ръцетеЧовек, който често държи дланите си похлупени надолу, има тъмни страни на характера си. Напълно е възможно той да е голям лъжец и често да изопачава истината.
Който леко присвива пръстите си и ходи с неестествено висящи...
14 Дек.
Жената се познава по пръстенаКръглите красят пръстчетата на уверените в себе си жени, а ромбовете избират натури, които не винаги знаят какво точно искат....
26 Окт.
Как се познава времето по небетоИма някои ненаучни методи за предсказване на промяна на времето. При много хора индикация за влошаване на времето е появата на болки в травмирани участъци.
Тези, които за своя радост не разполагат с такива индикатори...
24 Ноем.
1
Правилният мъж се познава по поведениетоТова може да се познае лесно по няколко черти на поведението на партньора....
11 Юли
По ръката се познава дали ще сме щастливиСпоред науката за гледане на ръка – хиромантия, от линията на живота и брака може да се разбере дали един човек ще бъде щастлив и дали ще се омъжи за голямата си любов.
Специалистите по хиромантия за по-ясна представа...
31 Май
3
Как се познава добрият човек?Няма как да познаваме трудностите и проблемите на другите, а много често точно те са причина за лошо отношение или нервно поведение....
28 Септ.
Месо по японскиСмесете всички продукти без зехтина и залейте месото, разбъркайте и оставете да се маринова за половин час....
02 Дек.
Месо по моряшкиПосолете и поръсете пържолите с черен пипер, изпържете ги от двете страни в олио и половината от маслото. Извадете ги.
Изпържете нарязания на ивички лук в останалата мазнина. Подредете в намаслена тавичка ред месо, ред...
20 Ноем.
Месо по френскиПОкрийте с фолиото и сложете месото по френски да се пече в загряна на 200 градуса фурна. Накрая може да запечете без фолио....
12 Окт.
Месо по папскиМесото се задушава и когато се зачерви, се прибавя бяло вино, бульон, малко чесън, карамфил и сок от половин лимон.
Преди да се сервира, се слага ситно нарязан магданоз....
26 Окт.
Как да познаем качествените плодове и зеленчуци на пазараЗа някои хора това не е особен проблем и „надушват” качествената стока отдалеч. Но какво да правят по-неопитните за да извършат правилната покупка и да изберат качествен зарзават? Ето и някои съвети....
25 Април
Месо по френска рецептаНарежете месото на тънки пържоли и ги начукайте с чукче през найлоново фолио за кратко. Посолете ги, поръсете с черен пипер на вкус, добавете горчицата и много добре ги масажирайте с ръце. Оставете ги настрани до момента,...
10 Април
Свинско месо по македонскиМорковите се нарязват на колелца, а лукът на ситно. Добавям ги към месото, поръсвам с червения пипер, ригана, доливам водата и задушавам до полуомекване на месото....
20 Юни
Овнешко месо по бохемскиПоднесете приготвеното Овнешко месо по бохемски със сварен ориз или гарнитура по избор....
11 Дек.
Агнешко месо по гергьовскиЩом той се свие достатъчно изсипвате ориза.
Той се запържва до прозрачност. Овкусявате сместа с подправките, разбърквате и я изсипвате в тавата с месото....
06 Май
Телешко месо по провансалскиОвкусете със сол, покрийте и оставете да се вари на бавен огън 15-20 минути. Сложете месото в тава и го залейте с охладената марината.
Покрийте и го оставете в хладилник за 12 час. Загрейте фурната на 160 градуса....
13 Септ.
Месо печено по градинарскиНачукваме, посоляваме и поръсваме месото с черен пипер и го оставяме малко да престои, след което го изпържваме в силно загрятото олио, прибавяме 40 гр. масло и пържим до омекване.
Сваряваме почистения фасул в подсолена...
14 Юли
Пилешко месо по арабскиСъдът се поставя за 2 часа в хладилник.
Сачът се поставя върху студен котлон и постепенно се загрява добре. Намазва се с мазнина и в него се опичат пилешките хапки....
28 Януари
Пуешко месо по парижкиПуйката се нарязва на големи правилни парчета и се запържва в част от маслото. Изважда се и в същата мазнина се запържва дукът.
Прибавят се доматеното пюре и червеният пипер....
31 Януари
Месо печено по градинарскиНачукваме, посоляваме и поръсваме месото с черен пипер и го оставяме малко да престои, след което го изпържваме в силно загрятото олио, прибавяме 40 гр. масло и пържим до омекване.
Сваряваме почистения фасул в подсолена...
14 Юли
Какво съдържа пилешкото месо?Какво има на стелажите – огромни пилета с прекрасно оформени бутчета, лъскава кожа. Да се чуди човек какво да си купи – кое от гигантските пилета да избере....
24 Юли
4
Какво съдържа агнешкото месо?Каква е ползата от агнешко месо?
Разбира се, в допълнение към изключителния си вкус, агнешкото месо носи много ползи за тялото....
20 Май
Така се осолява сланинаПо този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета.
В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
02 Март
3