Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Характерът се познава по лицетоХарактерът се познава по лицето
11 Май
4
Според физиогномиката, науката за изучаване на лицето, носът, устните и дори ушите издават характера. Дългият нос е характерен за хора с ярка индивидуалност. Ако носът на човек е прав и гладък, той е доста умен. А ако...
Характерът се познава по ръцетеХарактерът се познава по ръцете
14 Дек.
Човек, който често държи дланите си похлупени надолу, има тъмни страни на характера си. Напълно е възможно той да е голям лъжец и често да изопачава истината. Който леко присвива пръстите си и ходи с неестествено висящи...
Жената се познава по пръстенаЖената се познава по пръстена
26 Окт.
Кръглите красят пръстчетата на уверените в себе си жени, а ромбовете избират натури, които не винаги знаят какво точно искат....
Как се познава времето по небетоКак се познава времето по небето
24 Ноем.
1
Има някои ненаучни методи за предсказване на промяна на времето. При много хора индикация за влошаване на времето е появата на болки в травмирани участъци. Тези, които за своя радост не разполагат с такива индикатори...
Правилният мъж се познава по поведениетоПравилният мъж се познава по поведението
11 Юли
Това може да се познае лесно по няколко черти на поведението на партньора....
По ръката се познава дали ще сме щастливиПо ръката се познава дали ще сме щастливи
31 Май
3
Според науката за гледане на ръка – хиромантия, от линията на живота и брака може да се разбере дали един човек ще бъде щастлив и дали ще се омъжи за голямата си любов. Специалистите по хиромантия за по-ясна представа...
Как се познава добрият човек?Как се познава добрият човек?
28 Септ.
Няма как да познаваме трудностите и проблемите на другите, а много често точно те са причина за лошо отношение или нервно поведение....
Месо по японскиМесо по японски
02 Дек.
Смесете всички продукти без зехтина и залейте месото, разбъркайте и оставете да се маринова за половин час....
Месо по моряшкиМесо по моряшки
20 Ноем.
Посолете и поръсете пържолите с черен пипер, изпържете ги от двете страни в олио и половината от маслото. Извадете ги. Изпържете нарязания на ивички лук в останалата мазнина. Подредете в намаслена тавичка ред месо, ред...
Месо по френскиМесо по френски
12 Окт.
ПОкрийте с фолиото и сложете месото по френски да се пече в загряна на 200 градуса фурна. Накрая може да запечете без фолио....
Месо по папскиМесо по папски
26 Окт.
Месото се задушава и когато се зачерви, се прибавя бяло вино, бульон, малко чесън, карамфил и сок от половин лимон. Преди да се сервира, се слага ситно нарязан магданоз....
Как да познаем качествените плодове и зеленчуци на пазараКак да познаем качествените плодове и зеленчуци на пазара
25 Април
За някои хора това не е особен проблем и „надушват” качествената стока отдалеч. Но какво да правят по-неопитните за да извършат правилната покупка и да изберат качествен зарзават? Ето и някои съвети....
Месо по френска рецептаМесо по френска рецепта
10 Април
Нарежете месото на тънки пържоли и ги начукайте с чукче през найлоново фолио за кратко. Посолете ги, поръсете с черен пипер на вкус, добавете горчицата и много добре ги масажирайте с ръце. Оставете ги настрани до момента,...
Телешко месо по градинарскиТелешко месо по градинарски
23 Януари
Ястието се подправя с подправките, сол и вино на вкус....
Свинско месо по македонскиСвинско месо по македонски
20 Юни
Морковите се нарязват на колелца, а лукът на ситно. Добавям ги към месото, поръсвам с червения пипер, ригана, доливам водата и задушавам до полуомекване на месото....
Овнешко месо по бохемскиОвнешко месо по бохемски
11 Дек.
Поднесете приготвеното Овнешко месо по бохемски със сварен ориз или гарнитура по избор....
Агнешко месо по гергьовскиАгнешко месо по гергьовски
06 Май
Щом той се свие достатъчно изсипвате ориза. Той се запържва до прозрачност. Овкусявате сместа с подправките, разбърквате и я изсипвате в тавата с месото....
Телешко месо по провансалскиТелешко месо по провансалски
13 Септ.
Овкусете със сол, покрийте и оставете да се вари на бавен огън 15-20 минути. Сложете месото в тава и го залейте с охладената марината. Покрийте и го оставете в хладилник за 12 час. Загрейте фурната на 160 градуса....
Месо печено по градинарскиМесо печено по градинарски
14 Юли
Начукваме, посоляваме и поръсваме месото с черен пипер и го оставяме малко да престои, след което го изпържваме в силно загрятото олио, прибавяме 40 гр. масло и пържим до омекване. Сваряваме почистения фасул в подсолена...
Пилешко месо по арабскиПилешко месо по арабски
28 Януари
Съдът се поставя за 2 часа в хладилник. Сачът се поставя върху студен котлон и постепенно се загрява добре. Намазва се с мазнина и в него се опичат пилешките хапки....
Пуешко месо по парижкиПуешко месо по парижки
31 Януари
Пуйката се нарязва на големи правилни парчета и се запържва в част от маслото. Изважда се и в същата мазнина се запържва дукът. Прибавят се доматеното пюре и червеният пипер....
Месо печено по градинарскиМесо печено по градинарски
14 Юли
Начукваме, посоляваме и поръсваме месото с черен пипер и го оставяме малко да престои, след което го изпържваме в силно загрятото олио, прибавяме 40 гр. масло и пържим до омекване. Сваряваме почистения фасул в подсолена...
Какво съдържа пилешкото месо?Какво съдържа пилешкото месо?
24 Юли
4
Какво има на стелажите – огромни пилета с прекрасно оформени бутчета, лъскава кожа. Да се чуди човек какво да си купи – кое от гигантските пилета да избере....
Какво съдържа агнешкото месо?Какво съдържа агнешкото месо?
20 Май
Каква е ползата от агнешко месо? Разбира се, в допълнение към изключителния си вкус, агнешкото месо носи много ползи за тялото....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета. В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....