Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Евтини козунаци с хидрогенирано масло за ВеликденЕвтини козунаци с хидрогенирано масло за Великден
07 Април
Евтини козунаци се появиха на рафтовете на търговските вериги дни преди светлия християнски празник Великден. Традиционните за празника печива се предлагат на цени от 1.5 лв. за 500 грама....
Евтини палачинкиЕвтини палачинки
07 Ноем.
5
Разбийте яйцата добре и добавете последователно водата, брашното, киселото мляко с разтворената в него сода, захарта солта и олиото. Разбийте добре до гладка смес. Оставете палачинковото тесто да престои най-малко 30...
Евтини масленкиЕвтини масленки
06 Февр.
Продуктите трябва да са на стайна температура. Първо разбиваме маслото или маста с пудрата захар (може да се използва и миксер). После прибавяме яйцето и ванилиите. Накрая постепенно добавяме брашното. Може да се използва...
Евтини лангидкиЕвтини лангидки
08 Март
Разбиваме яйцата, които са на стайна температура. Добавяме вода и натрошено сирене. А брашното може да бъде различно. Правя сместа по-гъста от боза. В нагорещено олио се пържат като се гребва с лъжица. Тъй като няма...
Питка за празник и делникПитка за празник и делник
21 Дек.
2
Питката за празник и делник е страхотна!...
Пилето, в което ще се влюбитеПилето, в което ще се влюбите
07 Окт.
2
Взема се половината част и се намазва с марината, приготвена от смесените в купа олио, горчица, сол, черен пипер, червен пипер, риган и босилек....
КозунациКозунаци
12 Дек.
4
От това тесто аз направих 2 средно големи козунака. Единия е сплетен с 4 фитила и е изпечен във форма от 27 см. Вторият е от 2 плитки с по 3 фитила - в кексова форма - 28 см. Козунаците са много сполучливи....
Празеник с каймаПразеник с кайма
07 Февр.
Празът се реже и се запържва. Щом омекне се добавят подправките - сол, черен и червен пипер! Каймата се запържва и се добавят същите подправки + чубрицата. Почти като е готово прибавяме доматения сок. Тестото го късаме...
Евтини бухтички без млякоЕвтини бухтички без мляко
17 Февр.
Яйцата се разбиват с водата. В отделен съд "гасим" содата в оцета и после я прибавяме към яйцата. Към получената смес добавяме и захарта, а след това постепенно се добавя и брашното, докато се получи тесто, по-гъсто...
Евтини хапки за партиЕвтини хапки за парти
30 Юли
Нарежете франзелата хляб по диагонал. Полейте с малко зехтин и изпечете от двете страни на ребрен тиган. Измийте и доматите. Разрежете ги през средата и ги рендосайте на ренде. Сложете малко сол, зехтин и ригана...
Евтини шницели с каймаЕвтини шницели с кайма
09 Февр.
2
Разбийте в купа яйцата с вилица с малко сол. Прибавете брашното, смляното месо, водата и разбъркайте. Добавете настъргания лук и подправките и разбъркайте отново. Сипете лъжица олио в малко тиганче, по възможност с...
Евтини и бързи питкиЕвтини и бързи питки
08 Септ.
5
От всички продукти се прави тесто, като содата се угася в киселото мляко и се добавят към него останалите съставки. От готовото тесто оформяме малки питки. Поставяме ги в тава, намазана с масло и ги печем в предварително...
Сладки Линцер за празника на влюбенитеСладки Линцер за празника на влюбените
15 Февр.
Да ви е сладко с моите сладки Линцер за празника на влюбените!...
Пармезанови гризини за празника на влюбенитеПармезанови гризини за празника на влюбените
13 Февр.
В чашка с топла водичка се добавя маята, захарта, разбърква се и се оставя покрита, докато маята шупне. В купа се смесват двата вида брашно, яйцето, зехтина, пармезана, подправките (сол, риган, босилек) и водата с маята...
Великденски козунациВеликденски козунаци
23 Април
Когато удвоят обема си, прехвърлете козунаците в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете за 40-45 минути в зависимост от формата и големината. Великденските козунаци са готови....
Болярски козунациБолярски козунаци
20 Април
1
Козунакът се поставя във форма, намазана с мазнина, като трябва да достига до половината от височината й, защото бухва. Така се изплитат всички козунаци, слагат се във форми и се оставят да втасат още веднъж....
Съвършените козунациСъвършените козунаци
20 Април
Съвършените козунаци са готови....
Козунаци АсортиКозунаци Асорти
21 Април
Сложете козунаците Асорти и печете така около 15 минути. Извадете след това тавичката и печете козунака до готовност. Страхотна рецепта за козунак, която можем само да препоръчаме!...
Пухкави козунациПухкави козунаци
02 Юни
Разбиваме яйцата със захарта, като отделяме единия жълтък за намазване на козунака....
Ароматни козунациАроматни козунаци
24 Април
Разбиваме яйцата и захарта и добавяме останалото прясно мляко, ванилията, рома, настърганата кора на лимона и портокала и половината олио. В пресятото брашно изсипваме готовата мая, солта и яйчената смес....
Празеник с овесени ядкиПразеник с овесени ядки
03 Февр.
1
Идеална закуска с айрян е този празеник с овесени ядки....
Вит празеник с каймаВит празеник с кайма
22 Януари
Витият празеник с кайма е готов!...
Кексчета с боровинки за празника на любовтаКексчета с боровинки за празника на любовта
13 Февр.
1
Много простичко, но ефектно за празника!...
Пухкава питка за празник и за делникПухкава питка за празник и за делник
27 Април
Пресейте половината брашно в купа или върху плота....
Почти половината българки са с наднормено теглоПочти половината българки са с наднормено тегло
08 Юни
Световно изследване на заболяванията, свързани са затлъстяване, показва, че половината от жените в България са с наднормено тегло, като и процентът в световен мащаб се е увеличил....