Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезен сладоледОбелваме бананите и авокадото. Поставяме ги в блендер.
Добавяме и ядките и пасираме.
Прибираме във фризера за 4-5 часа, като по желание от време на време разбъркваме за по-гладка консистенция....
09 Юли
Полезен тараторПригответе всички останали продукти за класически таратор – краставицата на кубчета, чесън и копър на ситно, начупете орехите.
Разбъркайте всичко добре със солта и най-отгоре полейте със струя суров зехтин....
20 Февр.
1
Салата от прясно зеле и чесънЧесънът се изчиства, счуква се с щипка сол и се смесва с оцета.
Зелето се посолява и намачква леко. Прибавя се олиото и чесновата смес и се разбърква....
03 Септ.
1
Салата от прясно зеле и чесънЧесънът се изчиства, счуква се в хаванчв с щипка сол и се смесва с оцета.
Зелето се посолява и се намачква леко.
Прибавят се олиото и чесновата смес и салатата се разбърква....
14 Май
Салата от прясно зеле и чесънЧесънът се изчиства, счуква се с щипка сол и се смесва с оцета.
Зелето се посолява и намачква леко. Прибавя се олиото и чесновата смес и се разбърква....
03 Септ.
1
Полезен ябълков сладкишПолезен ябълков сладкиш за любителите на десертите с ябълки.
Разбийте целите яйца или само белтъци с кафявата захар на пухкава пяна....
25 Окт.
3
Полезен пролетен бургерСпанака сложете за 2 минути във вряла вода, след което отцедете, почистете и накълцайте. Картофите се сваряват, след което се белят и настъргват. Тиквичките рендосайте, посолете и оставете да пуснат вода (поне 15 минути)....
04 Май
Полезен морковен сладкишФурмите се смилат в блендера. Орехите се смилат на брашно. В купа се смесват морковите, фурмите и орехите.
Кокосовото масло се разтапя на водна баня и се добавя към сместа.
Сместа се изсипва в форма за торта. Отгоре...
18 Март
1
Полезен пълнен картофПрез това време задушете в малко зехтин или олио нарязания спанак, докато напълно спихне. Отделно задушете до готовност гъбките и ги овкусете с подправки на вкус....
19 Март
Доматена супа с прясно мляко и чесънНарязваме на ситно склидките чесън и ги пускаме в маслото, за да се запържат леко. Добавяме брашното при непрекъснато бъркане и веднага изсипваме прясното мляко, продължаваме да бъркаме за да не става на бучки....
10 Януари
Само узрелият мед е полезенДобре узрелият мед наистина лекува, а в този, който пчеларите са избързали да извадят от кошера, не са извършени всички ферметационни процеси. В качествения мед влагата е не повече от 21 процента.
Неузрелият мед започва...
28 Февр.
Шкембе чорба с прясно мляко, чесън и магданозСчукайте чесъна на ситно, добавете накълцания магданоз, прибавете 3-4 с.л. оцет.
При поднасяне полейте шкембе чорбата с чесновата смес.
Шкембе чорбата с прясно мляко, чесън и магданоз е много вкусна....
15 Ноем.
2
Полезен чийзкейк с тикваЗа блата: В подходящ съд разбиваме яйцето, след което добавяме прясното мляко и триците. Разбъркваме добре и оставяме триците да набъбнат за около 10 мин....
13 Ноем.
Полезен чай от куркумаСлед това добавяме 1 ч.л. прясно изцеден сок и наливаме прецедената половина от чая в чаша.
Подслаждаме с мед и консумираме леко топъл с резен лимон. Другата част от чая го изпиваме вечер преди да си легнем....
11 Април
Кекс само с водаНамазваме форма за кекс с малко олио и малко брашно, за да не полепне сместа и да се извади по-лесно.
Печем кекс само с вода на 180 °C до златисто....
30 Април
Омлет само с белтъциОтделят се белтъците от жълтъците, разбиват се добре и се смесват с прясното мляко.
Към тях се добавят сирене и домати.
Сместа за омлета се излива в съд със загрята мазнина и се пече....
31 Януари
1
Баница само с празРазмразете корите хубаво. Изчистете праза и го измийте. Накълцайте го или го нарежете на много ситно. По този начин няма да ви е нужно да го запържвате или задушавате.
Добавете към него олиото и разбъркайте добре. Намажете...
02 Март
2
Майонеза само от белтъциИзползвайте майонезата само от белтъци за различни любими рецепти....
26 Окт.
Полезен бананов кекс с кашуТози полезен бананов кекс с кашу е готов след придобиването на лек златист загар....
05 Май
Полезен чай от горска ягодаДве супени лъжици ситно нарязани листа и цветчета се заливат с 500 мл кипяща вода.
Варят се в продължение на 3 минути.
Оставят се да киснат 15-20 минути....
21 Януари
ЧесънИзбор и съхранение на чесън
За да се запазят максимално вкусът и хранителните вещества, съдържащи се в чесъна е необходимо той да се купува в прясно състояние....
26 Януари