Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Супа купата на БудаТази супа купа на Буда комбинира различни съставки, които символизират щастие, изобилие и благополучие....
16 Януари
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаТова е рецепта за тесто за мекици, които не стават мазни, тъй като не задържат мазнината при пърженето....
26 Ноем.
Безглутеново тесто за сладки и сладкишиЗа безглутенови сладкиши сместа трябва да е кексообразна, а за безглутенови сладки - добавя се брашно, докато се получи меко тесто....
16 Февр.
Бухнало тесто за мекици, което не задържа мазнинаОмесете до получаване на меко еластично тесто, оставете да удвои обема си, оформете мекици и изпържете в сгорещено олио....
27 Януари
Торта Летен споменВ голяма купа се смесват продуктите за пълнежа, докато се получи гладка смес, накрая се прибавя и бурканчето със сладко от боровинки и се изсипва върху охладения блат....
11 Април
Салата Mорски споменЗагрейте малко мазнина в тиган и запържете скаридите до готовност, като ги овкусите с малко сол и черен пипер.
Всички продукти се смесват, прибавят се зехтина, лимоновият сок на вкус и се поднася украсена с кръгчета лимон...
27 Окт.
Питка за здраве в купа за месенеСложете пластмасовия капак, обезвъздушете и започнете да подхвърляте купата за кратко - трябва да усетите, че от съдържанието в купата се е получила топка тесто....
18 Дек.
Филийки с халва Детски споменНе може лесно да се устои на комбинацията масло и халва върху пухкав хляб - и една филийка не стига, за да се насладим напълно.
Затова рецептата е с неограничени количества :)
Чудно Вкусно!...
31 Август
Сладкиши МелиндресЖълтъците се разбиват, добавя се захарта и се разбива до бяло. Кората на лимона се настъргва и се добавя към жълтъците.
Разбърква се добре и се добавя канелата. Маслото се разтопява, без да кипва, охлажда се и се добавя...
21 Дек.
3
Кафени сладкишиРазделете тестото на 4 части. Оформете парчетата тесто, поставете върху хартия за печене и залейте с кафената смес.
Печете различните сладки за кафе на 180 °C за 20 минути....
06 Август
Баница, която не спадаВ киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето.
Вземете една кора, намажете с четка с малко масло...
26 Септ.
8
Италиански сладкиши SoffioniИзсипете пресятото брашно в получената смес и замесете меко гъвкаво тесто.
След това увийте готовото тесто в домакинско фолио и го поставете в хладилника за 15–20 мин....
08 Март
Палачинки, които не се късатГотовото тесто е по-рядко от обикновеното за палачинки. Нишестето в него бързо се утаява, затова преди всяко загребване с черпака, тестото трябва да се разбърква добре.
В намазнен тиган се изпържват палачинки....
11 Юни
5
Шофьорски кекс, който не съхнеПечем сладкиша със сладко в загрята фурна 180°C до готовност около 40-45 минути.
Пробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто.
Изважда се кексът и охладен се нарязва....
28 Юли
1
Пържен ориз не по китайскиОризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
24 Април
4
Смес от подправки за сладкиши и сладкиЗа един килограм тесто са необходими две чаени лъжички от сместа. Можете да я направите по свой вкус, като използвате само някои от подправките и промените пропорциите им....
11 Април
Желиран десерт в купа с ягоди и сметанаВ купа се разбива заквасена сметана с кисело мляко и захар докато се разтопи. Ягодите се измиват, почистват и нарязват на парченца.
Добавят се в млечната смес. Бисквитите се начупват на парчета и прибавяме в купата....
31 Май
3
Ароматен сладкиши с ягодиАроматен и вкусен сладкиш с ягоди.
Изсипете в купа захарта и към нея добавете яйцата. Разбийте хубаво с миксер, докато сместа започне да бухва.
Добавете ваниловата захар, млякото и олиото....
09 Април
Вишни, захаросани за сладкишиСлед ден-два сокът се отцежда, вишните се пресипват в купа, засипват се с още захар и пак се прибират в буркан и в хладилника.
Така се прави дотогава, докато престанат да пускат сок....
27 Януари
Карамелен сироп за сладкишиПолученият сироп е подходящ за сиропиране на торти и сладкиши....
25 Септ.
Великденски сладкиши със стафидиДобавят се индийското орехче, лимоновата и портокаловата кора, накиснатите за 10 минути в топла вода и подсушени стафиди и тестото отново се омесва.
Тестото се разделя на четири и се оформят сладкиши....
20 Април
1
Ретро сладкиши с крушиВ купа разбийте яйцата със захарта и ванилията на пухкав крем. Най-добре с миксер на високи обороти. Сместа трябва да увеличи обема си три пъти.
След това прибавете брашното на 2-3 пъти, като бъркате с шпатула....
27 Септ.
2
Фъстъчен крокан за сладкишиТози домашен крокан се използва за сладкиши, като съобразно сладкиша може да се начупи или смели с блендер.
Фъстъчен крокан за сладкиши се съхранява в стъклен съд в хладилник....
07 Май
Сладкиши с пшеничен грисВ друга купа смесете брашното с бакпулвера, гриса, останалата захар и канелата.
Застелете тава с хартия за печене....
11 Март
5