Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
29 Септ.
Почистете ципурата, измийте я и отцедете за половин час. Оставете главите на рибите. Намажете ципурата със зехтин и обтрийте със смес от девесил и сол. Оставете за 30 минути. Подгответе барбекюто и сложете рибите, печете...
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Разрежете на две и украсете с крем за торта, за да направите вашия любим сладкиш. Ето така се прави блат за торта....
Така се прави домашно краве маслоТака се прави домашно краве масло
20 Май
1
Към него прибавяме около 100 мл много студена вода и започваме да разбиваме с миксер. Хубаво е да се има предвид, че много пръска и съдът трябва да е по-висок и с по-тясно гърло....
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
24 Септ.
1
Накиснете хляба без коричките във вода. Сложете каймата в голяма купа и я овкусете с подправките. Нарежете чесъна и магданоза на ситно, а лука на кубчета. Добавете ги към каймата и я объркайте добре. Изцедете...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Всяка зодия иска точно това в любовтаВсяка зодия иска точно това в любовта
25 Юли
Лъв Лъвовете искат да са начело, да бъдат харесвани и запазят до някаква степен свободата си. Страстта и бурните чувства са това, което могат да ги задържат във връзката....
Ето как точно захарта унищожава зъбите виЕто как точно захарта унищожава зъбите ви
03 Дек.
Всъщност, когато древногръцкият философ Аристотел пръв отбелязва, че сладките храни като меки смокини причиняват кариес, никой не му вярвал и дори станал за посмешище....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Искате плочки на корема? Хранете се такаИскате плочки на корема? Хранете се така
03 Юли
Коремната мазнина не е просто естетичен проблем. Всъщност, наличието на много мазнини в коремната област е силно свързано с болести като диабет тип 2 и сърдечни заболявания. Поради тази причина загубата на мазнини в...
Колко точно сол си искат домашните суджуци, луканки и кюфтетаКолко точно сол си искат домашните суджуци, луканки и кюфтета
19 Дек.
Разгледайте галерията горе и вижте колко точно сол трябва да добавите към суджуците и луканката. page1. Обикновена луканка Най-често се приготвя от свинско, говеждо месо и сланина....
Как да приготвите яйцата, така че да ви пазят от болестиКак да приготвите яйцата, така че да ви пазят от болести
06 Окт.
Ако искате да са по-питателна храна, оставете жълтъка по-рохък. Най-доброто време да хапнете яйца, към които може да добавите малко зехтин екстра върджин, е сутрин за закуска....
Белите ви дробове искат тези храниБелите ви дробове искат тези храни
09 Дек.
Респираторните заболявания съпътстват постоянно живота ни, а някои от тях са особено опасни, което означава, че трябва да помислим как да защитим себе си и близките си възможно най-добре. Големият въпрос е как да защитите...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Най-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
7 тайни, които кръвната ви група иска да ви каже7 тайни, които кръвната ви група иска да ви каже
15 Май
Всеки човек е уникален сам по себе си - отпечатъци, характер, физически данни, кръвна група и така нататък. Още при развитието си в утробата на жената, плодът започва да придобива индивидуалност, която остава непроменена...