Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вкусни специалитети на жарВкусни специалитети на жар
29 Януари
На жар се приготвят не само вкусни пържоли и наденички, но също така могат да се приготвят зеленчукови, рибни и пилешки специалитети. Маринованите зеленчуци на жар са много вкусни....
Шаран на жарШаран на жар
06 Септ.
Уникална вкусотия е този шаран на жар - просто намерете шаран, който да не е отглеждан на бройлерения принцип с гранули!...
Ципура на жарЦипура на жар
16 Март
Сипете си чаша студено сухо бяло вино и опитайте вашата печена риба на жар. Наздраве с тази вкусна ципура на жар!...
Петле на жарПетле на жар
19 Февр.
След това изпичаме месото на жар (може и на скара) от всички страни....
Скариди на жарСкариди на жар
24 Дек.
Скаридите на жар са готови....
Тиквички на жарТиквички на жар
01 Юни
Тиквичките се измиват добре, обелват се, разрязват се по дължина на 3-4 парчета. Посоляват се. Чесънът, ако е пресен, се счуква. Парчетата тиквички се натриват с него и се оставят да престоят 15 минути....
Антрекот на жарАнтрекот на жар
09 Март
3
Сложете ги в загрята на 190 градуса фурна до много лек златист загар. През това време си пригответе скарата с дървени въглища и щом остане на живи въглени, силно тлеещи разположете решетката на 10 см. от тях....
Бекон на жарБекон на жар
12 Февр.
След около 8-10 часа престой в хладилник се пече на добре разпалена жар....
Октопод на жарОктопод на жар
25 Юни
Октопода може да изпечете на грил или барбекю за около 2 минути, докато стане крехък. Изпеченият октопод залейте с още малко зехтин и поръсете с остатъка от зелениите....
Кокошка на жарКокошка на жар
18 Септ.
Нарежете почистената и подсушена кокошка на парчета, обезкостете ги и набодете месото на няколко места с остър нож. Поръсете месото с подправките и оставете да се овкусяват за няколко часа на хладно място....
Агнешко на жарАгнешко на жар
01 Дек.
Нарежете агнешкото на порции и го сложете да се свари. Нарежете едро лукаи джоджена и ги разстелете на дъното на тавата. подредете отгоре сварено месо и го овкусете хубаво с червен пипер и сол....
Картофи на жарКартофи на жар
04 Януари
Изпечете картофите на жар за 20 минути или до готовност. Поднесете всеки картоф във фолиото, с малка бучка масло....
Скумрия на жарСкумрия на жар
09 Дек.
Почистете и осолете скумрията. Сложете я в хартия за печене, поръсете я навсякъде с черен пипер и я полейте с малко лимонов сок и зехтин. Поръсете с орехите, накълцания чесън и наредете резени лимон. Много добре затворете...
Скумрия на жарСкумрия на жар
09 Дек.
Почистете и осолете скумрията. Сложете я в хартия за печене, поръсете я навсякъде с черен пипер и я полейте с малко лимонов сок и зехтин. Поръсете с орехите, накълцания чесън и наредете резени лимон. Много добре затворете...
Картофи на жарКартофи на жар
04 Януари
Изпечете картофите на жар за 20 минути или до готовност. Поднесете всеки картоф във фолиото, с малка бучка масло....
Медени ребърца на жарМедени ребърца на жар
15 Дек.
Изпечете на скара с жар до желаната от вас готовност. Медените ребърца на жар са готови....
Шаран, печен на жарШаран, печен на жар
12 Юни
Шаранът, печен на жар е готов....
Свински гърди на жарСвински гърди на жар
07 Юни
Свинските гърди на жар са много вкусни....
Вкусен бекон на жарВкусен бекон на жар
07 Юни
Беконът се нарязва на тънки ивици....
Речни раци на жарРечни раци на жар
11 Окт.
С тези речни раци на жар можете да се поглезите с деликатес, докато лагерувате на реката. А ето че едно детенце бърза да ги опита....
Чеснови пърленки на жарЧеснови пърленки на жар
15 Януари
Пекат се на жар, и когато се обърнат, от топлата страна се мажат с чесновата смес. Могат да се приготвят и на тикла или сух тиган. Консумират се топли....
Калкан, печен на жарКалкан, печен на жар
11 Май
3
Напалете скарата, като изчакате да остане на живи въглени....
Пикантни сърца на жарПикантни сърца на жар
10 Септ.
4
Печем на жар, като ги обръщаме, за да не прегорят....
Печена яребица на жарПечена яребица на жар
08 Август
Нарежете сланината на тънки филийки и покрийте с тях корема гърдите на яребицата. Увийте с канап, за да не изпаднат. Печете яребицата около половин час на слаба жар или скара....
Патешко магре на жарПатешко магре на жар
02 Март
2
За отстраняване на излишната мазнина правим следното. От страната на кожата, която сме прорязали, посоляваме леко и поставяме в тиган, загрят на умерен огън....