Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Турската баклава на АннеТайната е в точенето на корите. Плота, върху който ще се точи, се поръсва обилно със нишесте Ванилия и всяка кора, докато се точи, също се поръсва непрекъснато с нишесте и така се точи....
25 Февр.
Тайната на сочните пържоли на фурна., докато не попаднах на една статия, където простичко беше обяснен принципът на печенето (не варенето)....
18 Дек.
41
Баклава на рулцаГорещата баклава се залива с охладения сироп и десертът се прибира за 1 нощ в хладилник....
14 Януари
Баклава на рулцаНамазвате най-горния лист и навивате всички на руло. Нарязвате като руло на 7-8 парчета. Правите това и с останалите листа, докато свършат....
10 Януари
Баклава на хапкиОставяме поне 1 нощ да поеме сиропа и тогава консумираме баклава на хапки....
21 Дек.
Въвеждат стандарт за турската баклаваСпоред TSE турската баклава трябва да им златистожълт цвят, сиропът не трябва да е прекалено гъст или да предизвиква парене в устата при консумация....
21 Февр.
Кексовата баклава на бабаБаклавата се разрязва на парчета и се залива с горещото олио и масло.
Печете кексовата баклава на баба в предварително загрята фурна на 180°C за около 35 минути....
08 Януари
Новогодишна баклава на розичкиГотовата баклава се пече в предварително загрята фурна на 170-180 градуса за около 20-30 минути.Трябва леко да се зачервят корите. След като извадим баклавата от фурната се оставя да изстине хубаво....
20 Дек.
Турска баклава на пуричкиПреди поднасяне на турската баклава на пурички по желание поръсете със ситно смлян или накълцан шамфъстък. На мен ми бяха необходими не повече от 20 г.
Да ви е сладко!...
23 Януари
Коледна баклава на мидичкиСервираме коледния сладкиш на трапезата.
Ако ви е омръзнала класическата баклава, тази Коледа опитайте коледна баклава на мидички....
22 Дек.
2
Новогодишна баклава на ромбоидиС нож се правят два разреза на кръст. После всеки получен триъгълник се нарязва на ромбоиди. Залива се с останалита мазнина и печем баклавата на 170 градуса до златисто около 30-35 минути....
28 Дек.
Трилече задмина турската баклава по популярностЕдин от фактите, които помагат на това да се случи, е това че трилечето е по-евтино в сравнение с баклавата. Наскоро цената на фирмената баклава скочи на феноменалните 20 евро за килограм....
09 Януари
Сочна Баклава с орехи на ромбчетаБаклавата се нарязва, залива сe с останалото масло, и се пече на 160°С за около 1 1/2 час.
Залива се с вече студения сироп....
22 Септ.
Специалната баклава на моя синПарче от тази баклава ще снимам и покажа на Коледа. Дотогава я забравям! :)
Специалната баклава на моя син е страхотна!...
11 Дек.
Турска точена баклава на мидичкиПърво се приготвя сиропът, за да може да изстине, докато приготвяме баклавата. Водата, захарта и изстисканото парче лимон се слагат в съд на котлона. Варят се около 10-15 минути до леко сгъстяване....
27 Ноем.
Баклава на рулца със стафидиОставете баклавата да се охлади добре и да поеме добре сиропът.
Пригответе тази баклава на рулца със стафиди и изненадайте гостите си. Приятно!...
19 Юли
Турската баклава получи европейски лейбъл за качествоС него се залива баклавата. Следва се принципът "студена баклава - горещ сироп" или обратното....
07 Януари
1
Баклава с МаскарпонеБаклавата се пече на 160 градуса до хубав загар.
Сиропира се с изстиналия сироп още топла.
Топи се в устата... Баклавата с Маскарпоне има невероятен вкус....
15 Дек.
Баклава с орехиОрехите се разпределят по равно, на две места, в средната част (не най-отгоре).
Разрязва се на ромбоидни парченца. Маслото се разтопява (без да завира) и се залива равномерно докато е вряло, върху баклавата....
19 Юни
11
Баклава с локумПечете баклавата в загрята на 170 градуса фурна до леко покафеняване около 30 мин. Оставате да изстине добре и след това нарязвате на парчета.
Приготвяте захарен сироп. Тук вече е въпрос на вкус....
22 Юли
1