Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пухкав домашен Великденски козунакЗахарта се разбива много добре с яйцата, маята се начупва в млякото, слага се 1 с.л. брашно, 2 с.л. захар и щипка сол, което е загрято, но не да пари.
Оставя се да се активира и се прави кладенче в брашното, вътре се...
22 Април
Тайни за хубав кексВъздушен пухкав кекс може да опече далеч не всяка домакиня. А това не е никак трудно, стига да знаете някои тайни на приготвянето на този вкусен десерт....
05 Юни
32
Домашен пухкав омлетПродуктите се смесват до получаване на еднородна смес.
Тиганът се намазва с олио и се оставя на слаб огън.
Сместа се излива на тигана, похлупва се с капак и се оставя за 3-5 минути (зависи от котлона и от тигана)....
20 Ноем.
Как да направим сочен и пухкав кекс?За да е пухкав кексът, трябва и тестото му да е „въздушно“.
За да бъде кексът ви пухкав, е много важно брашното, независимо какъв тип и вид сте избрали да използвате, да е пресято през сито....
10 Март
Кулинарни хитринки за вкусен и пухкав кексБрашното не трябва да е старо, защото колкото по-прясно е, толкова по-пухкав ще е кексът....
03 Май
2
Бисквитена торта с пухкав домашен кремБисквитената торта с пухкав домашен крем се слага в хладилник за 3-4 часа и след това се консумира.
Охладената бисквитена торта хапваме с наслада!...
21 Март
Пухкав домашен козунак, омесен в хлебопекарнаГотовият пухкав домашен козунак, омесен в хлебопекарна се изважда от тавичката заедно с хартията за печене и се оставя върху решетка, докато се охлади напълно....
07 Май
Пухкав кексРазбийте яйцата със захарта. Добавете последователно ванилията, пресятото брашно с бакпулвера и лимонадата, като накрая разбърквате с шпатула. Последно разбъркайте с олиото. Отделете 1/3 от сместа и я разбъркайте с какаото...
27 Август
3
Пухкав постен кексВ купа смесете олиото със захарта, разбъркайте с помощта на сладкарска тел в продължение на няколко минути. Добавете портокаловия сок и отново разбъркайте.
Прибавете настърганите кори на портокалите, кокосовите стърготини...
31 Дек.
Пухкав ябълков кексПрибавят се олиото и канелата, после брашното и бакпулвера (задължително да се пресеят със сито, за да стане пухкав кексът)....
13 Март
68
Пухкав трицветен кексРазбиваме 4 жълтъка, 3 яйца и 1 ч.ч. захар с 8 суп.лъж. олио и 1 ч.ч. брашно, което е смесено с 1 ч.л. сода - това е за жълтата смес. Разделяме на две части.
Към едната смес прибавяме какаото и разбъркваме. Разбиваме...
20 Януари
Пухкав лимонов кексРазбийте яйцата със захарта, докато сместа стане много пухкава (яйцата не трябва да се разбиват веднага след изваждането им от хладилника, а да се оставят за известно време на стайна температура)....
18 Януари
2
Пухкав мраморен кексГотовия пухкав кекс оставете леко да изстине, поръсете с пудра захар и поднесете....
22 Ноем.
Пухкав прасковен кексРазбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добявяйте към тях последователно олиото, прасковеното пюре, киселото мляко, солта и пресятото с бакпулвера брашно....
19 Юли
Пухкав обикновен кексПървата стъпка от рецептата за пухкав кекс е подготовката на течната смес.
Разбивате много добре захарта с яйцата с миксер или тел за разбиване, след това добавяте прясното мляко и отново разбърквате....
23 Март
Пухкав кекс МравунякПригответе си глазурата, като смесите пудрата захар, какаото и добавите прясното мляко, разбъркайте до еднородна смес и намажете охладения пухкав кекс Мравуняк....
09 Окт.
Пухкав двуцветен кексРазбийте мекото краве масло със 100 г захар до пухкав крем и добавете един по един жълтъците на яйцата. Ароматизирайте с ванилия.
Отделно разбийте белтъците с останалата захар....
17 Април
1
Лесен пухкав кексРазбиваме с миксер петте яйца и захарта в продължение на 7 минути. Добавяме олиото и водата.
Прибавяме постепенно пресятото брашно и бъркаме до получаването на много гъста смес. Добавяме какаото и разбъркваме добре....
25 Окт.
31
Пухкав Лимонов КексРазбийте яйцата заедно със захарта. Постепенно налейте прясното мляко, като не спирате да разбивате.
Прибавете лимоновата кора, ванилията и есенцията.
Идва ред на олиото и пресятото с бакпулвера брашно. Трябва да...
14 Юли
1