Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайните на вкусното печено месоТова е парче месо – пилешко, пуешко или телешко, начукано, поръсено с брашно и запържено до златисто. Съществуват и шницели от мляно месо....
11 Юни
1
Тайните на готвенето на вкусно пуешкоТайните на готвенето на вкусно пуешко
Пуйката се готви по най-различни начини - яхния, пържена, печена, варена или на пара. В същото време най-полезно е печено, варено или приготвено на пара месо....
19 Ноем.
Пуешко месо на фурнаПечете пуешкото в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност....
27 Ноем.
Пуешко МесоТова обаче не трябва да ви спира да си приготвяте при първа възможност:
- пълнена пуйка;
- пуешки руладини;
- пуешки кюфтета;
- пуешки шницели....
12 Септ.
Шницели от пуешко месо на фурнаИзмиваме месото, нарязваме на малки късчета и смиламе с чопър или месомелачка.
Хляба накисваме в прясно мляко, отцеждаме и също смиламе. Смесваме месото и хляба....
02 Ноем.
Боб с пуешко месо на фурнаПече се 60 мин на 220 °C под капак като периодично се разбърква бобът с пуешко месо на фурна....
13 Февр.
Ориз на фурна с пуешко месоПрехвърлете в тавичка и печете ориза на фурна с пуешко месо на 190 градуса, докато изври водата.
Извадете, поръсете с пресен магданоз и сервирайте вкусния ориз на фурна....
11 Дек.
Пуешко месо с картофи на фурнаПуешкото месо (при мен маншони) също се поръсва със сол и допълнително овкусява с готова подправка за пилешко. Месото се поставя върху картофите, а отстрани се слагат клонки салвия и естрагон....
11 Април
Консервирано пуешко месоМесото се нарязва, осолява се хубаво - на 1 кг месо се слагат 20 г сол, или 1 равна с. л., нарежда се на наклонена повърхност за поне 12 часа върху найлон на студено. Така се отцежда от кръвта....
21 Февр.
1
Пуешко месо кебапПригответе маринатата за пуешкото, като разбъркате 3 с.л. зехтин, соевия сос, пресованата скилидка чесън и кърито. Накиснете в нея нарязаното на хапки пуешко....
13 Ноем.
1
Пуешко месо кебапПригответе маринатата за пуешкото, като разбъркате 3 с.л. зехтин, соевия сос, пресованата скилидка чесън и кърито. Накиснете в нея нарязаното на хапки пуешко....
13 Ноем.
1
Диета с пуешко месоДиета с пуешко месо
Мажете да се придържате към тази диета с пуешко колкото си искате. Средно отнема 3-4 кг излишно тегло на седмица.
Преди закуска: 1 чаша вода....
21 Август
Сарми от пуешко месоВ половината масло задушаваме нарязаните на ситно гъби и шунка. След това добавяме предварително изчистения и измит ориз, червения пипер, подправките и водата.
Варим докато оризът набъбне....
14 Март
Супа с пуешко месоДоливаме около литър и половина - два вода, добавяме олиото и слагаме на котлона, щом се полусварят зеленчуците добавяме предварително накъсаното пуешко месо на дребно, варим още 10-15 минути и добавяме фидето и подправките...
28 Дек.
Пуешко месо по парижкиСлед това се слагат зеленият фасул, разрязан на две, грахът и накрая гъбите. Задушават се. След като зеленчуците омекнат, се прибавя към месото.
Посолява се и се оставя да ври на слаб огън....
31 Януари
Пуешко месо с гъбиПозадушете го и добавете нарязаните на ситно гъби.
Залейте с виното и задушавайте на тих огън до омекване на месото. Подправете със сол и черен пипер. Разбийте жълтъците със сметаната....
22 Окт.
Баница с пуешко месоРазделя се на 5 топчета, покриват се с кърпа и се оставят за половин час.
Разточват се кори и се оставят да изсъхнат малко....
28 Ноем.
Сарми с пуешко месоДобавя се свинската кайма, като се разделя с вилица, за да не остане на големи парчета.
След това се добавя и нарязаното на много малки парченца пуешко месо. Щом всичко се задуши, се добавят настърганите домати....
16 Ноем.
2
Салтимбока с пуешко месоВ загрятия зехтин се пържат рулцата по 2 минути от всяка страна до образуване на златиста коричка.
Похлупват се с капак и се задушават още 5 минути. Сервира се горещо....
25 Март
Пуешко месо в гювечПече се на 220 градуса първите 30 минути, след което температурата се намалява на 150 градуса.
Гювечетата с пуешко се пекат, докато месото започне да се отделя от коста....
19 Януари
Пай с пуешко месоНамажете с разбитото яйце и печете в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути, намалете на 180 градуса, намажете пак с яйце и печете още около 1 час....
01 Юли
Тайните на вкусното гювечеМного вкусно се получават гъбите с картофи в гювече. Необходими продукти: 1 килограм картофи, 500 грама печурки, 1 глава лук, 200 милилитра сметана, сол, масло, магданоз....
11 Март
1
Тайните на вкусното агнешкоДобре приготвеното, вкусно агнешко месо е нещо божествено. То има комплексен, специфичен и нежен вкус....
06 Май